Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 01

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas geriausių NBA žaidėjų šimtuke: liaupsės ir lūkesčiai

Prestižinis „Sports Illustrated“ sudarė artėjančio sezono NBA krepšininkų reitingą. Tarp šimto geriausių NBA žaidėjų pateko ir abu lietuviai – Jonas Valančiūnas bei Donatas Motiejūnas. Pastarasis įvertintas 98-ąja, J.Valančiūnas – 77-ąja vieta.
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas / „Instagram“ nuotr.

Paskirdami kiekvienam krepšininkui vietą, „Sports Illustrated“ apžvalgininkai Benas Golliveris ir Robas Mahoney dar aprašė kiekvieno žaidėjo sezoną ir su jais siejamus lūkesčius.

Donatas Motiejūnas (98 vieta)

Viena geriausių Vakarų konferencijos komandų praėjusį sezoną net 41 susitikimą vertėsi be Dwighto Howardo ir vis tiek užlipo į antrąją vietą Vakaruose. D.Motiejūnas buvo svarbiausia priežastis, kodėl „Rockets“ taip pasisekė.

Lietuvis ne tik sėkmingai apgynė baudos aikštelę, bet dar labiau padėjo komandai puolime. Ypač tada, kai Jamesui Hardenui reikėjo šiek tiek atsipūsti.

„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas yra starto penketo kalibro žaidėjas, kuris gali padėti klubui įvairiausiais būdais, praplėsti puolimą kampuose.

Aukštaūgis turi potencialo geriau kovoti dėl kamuolių ir stabilizuoti žaidimą.

Jo universalumas 213 cm ūgio krepšininkui suteikia labai įdomaus žavesio.

Statistika 2014-2015 metų sezoną: 12 tšk., 5,9 atk. kam., 1,8 rez. perd., 50,4 proc. pataikymas, 36,8 proc. trit.

Šimtuke aplenkė: Giannį Antetokounmpo ir Wesley Matthesą.

Jonas Valančiūnas (77 vieta)

Naujas J.Valančiūno kontraktas rodo, kad „Raptors“ į 23 metų krepšininką deda dideles viltis. Nepaisant to, kad lietuvis jau buvo starto penketo „centras“ savo debiutinį sezoną 2012-aisiais, praėjusį sezoną jis gaudavo kuklias 26 minutes.

Kai Amiras Johnsonas išvyko į Bostoną, J.Valančiūnas gali tikėtis kur kas didesnio minučių skaičiaus.

Treneriui Dwane'ui Casey reikės laiko išmokti geriau išnaudoti priekinės linijos žaidėją, nes praėjusį sezoną jis lemiamu metu dažnai užsisėdėdavo ant suolo.

J.Valančiūno puolimas gerokai lenkia jo gynybą. Apdovanotas puikiais puolimo instinktais, minkštu metimu, jis yra naudingas po krepšiu taškus renkantis aukštaūgis, kurio ūgis ir sudėjimas sukelia problemų žemesniems varžovams.

Jei J.Valančiūnas žaistų po 36 minutes per rungtynes (NBA statistikos standartas, leidžiantis palyginti visų žaidėjų galimybes nepriklausomai nuo jų aikštėje praleidžiamo laiko, – red. past.), jis rinktų 16,5 taško ir 11,9 atkovoto kamuolio.

„Sun Sports“ nuotr. /valanciunassss
„Sun Sports“ nuotr. /valanciunassss

Jau du kartus rungtyniavęs NBA atkrintamosiose, jis kol kas lenkia kitus Rytų konferencijos aukštaūgius Nikolą Vučevičių, Andre Drummondą, Gregą Monroe ir Hassaną Whiteside'ą.

Kad galėtų žengti dar vieną žingsnį į priekį, J.Valančiūnas turi sulaukti daugiau perdavimų, o treneris turi rasti balansą puolime tarp gynėjų ir priekinės linijos.

Gynyboje Jonui reikia patobulinti staigumą ir žaidimą prie galinės linijos.

Kadangi J.Valančiūno finansinė ateitis stabilizuota, nenustebkite, jei jis pademonstruos taip lauktą proveržį, o TNT televizijos apžvalgininkas Charlesas Barkley išmoks taisyklingai tarti lietuvio pavardę.

Statistika 2014-2015 metų sezoną: 12 tšk., 8,7 atk. kam., 1,2 blk., 57,2 proc. pataikymas.

Šimtuke aplenkė: Nerlensą Noelį, Roy'ų Hibbertą, Andrew Wigginsą, Kennethą Fariedą, Ricky Rubio, Joe Johnsoną, Deroną Williamsą.

Atsiliko nuo: Danilo Gallinari (75), Tiago Splitterio (74), Timofejaus Mozgovo (68), Marcino Gortato (63), Derricko Rose'o (60), Nicolas Batumo (55), Kobe Bryanto (54), Tony Parkerio (53).

Geriausiųjų penkiasdešimtukas bus paskelbtas artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius