-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 26

Jonas Valančiūnas išvydo NBA čempionų magiją

Iki rungtynių Ouklande pabaigos likus žaisti pusantros minutės Jonas Valančiūnas jau galvojo apie pergalingą žinutę socialiniuose tinkluose prieš NBA čempionus, kai lietuvį iš kėdės ir „Toronto Raptors“ iš aikštės vertė „Golden State Warriors“ magija.
Kyle'as Lowry
Kyle'as Lowry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nusileido NBA čempionams 112:117.
  • J.Valančiūnas dėl traumos nežaidė.
  • Tikimasi, kad lietuvis grįš į aikštę artimiausiu metu.
  • „Raptors“ pražudė varžovų spurtas 10:0.

Likus žaisti pusantros minutės „Raptors“ pirmavo 112:107, tačiau „Warriors“ laikomi viena geriausių visų laikų NBA komandų ne be priežasties.

Stephenas Curry iš pradžių įrideno sudėtingą dvitaškį, o Kevinas Durantas po avantiūriško Kyle'o Lowry bandymo paleido greitą tritaškį ir išlygino rezultatą 112:112.

Iki tol „Warriors“ daugiau nei 4 minutes nebuvo pataikę nė vieno metimo iš žaidimo.

DeMaras DeRozanas paskutinę mačo minutę atakos laikui ištiksėjus vos 7 sekundes paleido neparuoštą metimą iš vidutinio nuotolio, kuris trenkėsi į lanką. 11 metimų iki tol pro šalį paleidęs S.Curry kritiniu metu neklydo – tritaškiu išvedė „Warriors“ į priekį 115:112.

47-oji taikli S.Curry bauda iš eilės įtvirtino „Warriors“ pergalę 117:112.

Čempionams dramatišką pergalę atnešė spurtas mačo pabaigoje 10:0. Tuo tarpu „Raptors“ lemiamu metu pražudė taktika „pirmiausia – mesti, niekada neperduoti kamuolio“.

J.Valančiūnas šią „Warriors“ magiją stebėjo iš šalies. Dėl čiurnos traumos lietuvis praleido antrą susitikimą iš eilės.

Planuojama, kad centras į aikštę grįš šios ilgos išvykos Vakaruose metu. Po dviejų dienų „Raptors“ testuos Lonzo Ballo „Los Angeles Lakers“ komandą, spalio 30-ąją susitiks su „Portland Trail Blazers“.

Kol lietuvis traumuotas, jį starto penkete sėkmingai pakeitė puolėjas Pasqalis Siakamas, pelnęs 20 taškų ir sužaidęs rezultatyviausią karjeros mačą NBA.

Nuo suolo pakilęs atsarginis centras iš Austrijos Jakobas Poeltlis taip pat buvo ryškus – prie 12 taškų pridėjo rekordinius 14 atkovotų kamuolių.

DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry pelnė atitinkamai 24 ir 14 taškų. „Warriors“ į pergalę vedė Stepheno Curry (30 tšk.) ir Kevino Duranto (29 tšk.) duetas.

„Warriors“ vos išsisuko nuo neigiamo pergalių balanso – čempionų sąskaitoje 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai. „Raptors“ tai buvo antras pralaimėjimas per keturis susitikimus.

„Raptors“: D.DeRozanas 24, P.Siakamas 20, S.Ibaka 15, K.Lowry 14 (5/18 met., 9 rez. perd.), J.Poeltlis 12 (14 atk. kam.).

„Warriors“: S.Curry 30, K.Durantas 29, K.Thompsonas 22, D.Greenas 15 (11 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius