-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

Jonas Valančiūnas įvardino žaidėją, dėl kurio pats liko „Grizzlies“

Kai „Memphis Grizzlies“ pasirinko įžaidėją Ją Morantą antruoju šaukimu NBA naujokų biržoje, tai padėjo apsispręsti ir Jonui Valančiūnui. Vasarą naują 3 metų 45 mln. dolerių vertės sutartį su Memfio klubu sudaręs J.Valančiūnas teigė, kad apsispręsti padėjo žinia apie įžaidėją.
Jonas Valančiūnas patenkintas, kad žais su Ja Morantu.
Jonas Valančiūnas laimingas, kad žais kartu su Ja Morantu / „Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo mano sprendimo priežastis, – commercialappeal.com sakė J.Valančiūnas. – Ja yra labai, labai talentingas, puikus įžaidėjas. Jis padės man, o aš padėsiu jam.“

Vasarą „Grizzlies“ atsisveikino su ilgamečiu įžaidėju Mike'u Conley ir pradėjo burti komandą aplink tris žaidėjus: 20-metį 191 cm ūgio naujoką J.Morantą, antrą sezoną NBA pradedantį puolėją 20-metį 211 cm ūgio Jareną Jacksoną Jr. ir aštuntą sezoną lygoje pasitinkantį 27 metų 213 cm ūgio J.Valančiūną.

Naujasis treneris Tayloras Jankinsas taip dėliojo mintis apie žaidimą prieš pirmąjį testą šį sekmadienį, kai „Grizzlies“ žais kontrolines rungtynes su Haifos „Maccabi“: „Mūsų puolimas bus pastatytas penkiems žaidėjams, išnaudojant jų stipriąsias savybes, ne tik Ja ir Jareno. Jonas taip pat gaus progų po krepšiais, atakų smaigalyje.“

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

J.Valančiūnas rinko po 19,9 taško praėjusį sezoną per du mėnesius Memfyje, kur persikėlė iš „Toronto Raptors“.

Lietuvis tvirtino, kad jam buvo „saldu“ matyti kaip NBA aukso žiedą laimėjo komanda, kuriai jis atstovavo šešis su puse sezonų, tegu ir be jo.

„Tačiau taip jau įvyko, o dabar reikia matyti platesnį paveikslą čia. Visa kita jau praeityje“, – sakė J.Valančiūnas.

Zachas Kleimanas, klubo viceprezidentas, daug prisidėjo, kad „Grizzlies“ išlaikytų J.Valančiūną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

Klubas norėjo lipdyti aplink jaunuosius talentus kelis veteranus, bet vadovai nebūtų ėmę patyrusių žaidėjų vien tam, kad šie sėdėtų ant suolo ir dalytųsi išmintimi.

„Norėjome, kad veteranai rodytų pavyzdį aikštėje ir tvirtą balsą už jos ribų, – sakė Z.Kleimanas. – Jonas buvo didelė priežastis, kodėl mes taip stengėmės, kad jis sugrįžtų.“

Šios savaitės pradžioje dėl nedidelės čiurnos pratybas praleidęs J.Valančiūnas ketvirtadienį jau plušo su treniruotėje ir repetavo du prieš du žaidimą su Ja Morantu.

Manoma, kad šis tandemas bus ypač svarbus dar bent tris ateinančius metus. J.Valančiūnui įdomu, kaip puolimui diriguos jaunasis įžaidėjas.

VIDEO: Ja Morant 2019 Top Highlights Unstoppable

„Užtenka įsijungti televizorių ir suprasi, – apie J.Morantą sakė J.Valančiūnas. – Aš žiūrėjau vaizdo įrašus su jo žaidimu. Jis yra kamuolį perduodantis įžaidėjas, kuris mėgsta perduoti kamuolį ir žaisti su dideliu žaidėju. To man ir reikia. Tai aš turėjau praėjusį sezoną, kai žaidžiau su Mike'u (Conley). Jis žinojo, kaipo žaisti su dideliais žaidėjais, toks pat yra ir Ja. Jis žino, kaip žaisti su dideliais.

Aš noriu būti įtrauktas, tad man tinka tobulai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius