Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 05

Jonas Valančiūnas: ką NBA kalba apie Šarą ir sprendimo dienos Memfyje

Jonas Valančiūnas dar ne taip seniai pats žėrėsi turnyrų geriausio jaunojo žaidėjo prizus, o dabar 27-erių centras įteikia šiuos apdovanojimus kitoms Lietuvos kylančioms žvaigždėms. Kita vertus, ant LKL scenos per apdovanojimų ceremoniją lipusio JV žvaigždė dabar NBA spindi ryškiausiai 213 cm ūgio centro karjeroje, o artimiausiu metu jis turės priimti svarbų sprendimą.
Jonas Valančiūnas ir Gytis Masiulis
Jonas Valančiūnas ir Gytis Masiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki birželio 13-osios, ne 29-osios, kaip dauguma NBA žaidėjų, J.Valančiūnas turės apsispręsti dėl savo ateities „Memphis Grizzlies“ klube.

Iki to laiko jis turi pranešti, ar pasirinks 17,6 mln. JAV dolerių kontraktą 2019-2020 m. sezonui, ar ners į neprognozuojamą NBA laisvųjų agentų rinką.

Teoriškai, J.Valančiūnas su „Grizzlies“ dar galėtų pasirašyti naują ilgalaikę sutartį. Bet pats lietuvis dar neturi sprendimo.

„Matysim, dar anksti kažką sakyti, – 24sek pasakojo J.Valančiūnas. – Kuo giliau į vasarą, tuo labiau aiškės, kas liks komandoje, kokie planai. Pirmiausia, norėčiau pamatyti trenerį, kuris vadovaus komandai. Tai daug ką lems.“

Jau praėjo beveik du mėnesiai, kai „Grizzlies“ netikėtai atleido J.Valančiūnui daug laisvės suteikusį strategą JB Bickerstaffą. Memfio klubas yra paskutinis NBA, dar neturintis pagrindinio trenerio.

„Galbūt labai gerą renkasi, – gūžčiojo pečiais J.Valančiūnas. – Dar ne visi baigė sezoną, matyt. Ai, jau baigė, matau.“

Lietuvos rinktinės lyderis atsigręžė į LKL sezono apdovanojimų pakylą, nuo kurios tik ką su Kauno „Žalgirio“ komanda nulipo Šarūnas Jasikevičius.

Jis yra vienas iš šešių kandidatų perimti „Grizzlies“ vairą.

Paklaustas, ką NBA žmonės kalba apie Š.Jasikevičiaus galimybes treniruoti „Grizzlies“, J.Valančiūnas išpūtė krūtinę.

„Visi atsiliepia labai gerai. Labai gerai. Tai treneris, per trumpą laiką šioje srityje pasiekęs įspūdingų dalykų tiek Eurolygoje, jau nekalbant apie LKL. Bet žiūrėsime. Tai ne mano valioje – žiūrėsime, ką nuspręs“, – surimtėjęs 24sek sakė J.Valančiūnas.

Pastaruoju metu su „Grizzlies“ daugiau bendrauja agentas, o pats krepšininkas palaiko formą ir dirba gerindamas fizinį pasirengimą.

„Laukiu rinktinės ir mėgaujuosi vasara“, – pridūrė J.Valančiūnas, mielai užsukęs į LKL sezono uždarymo ceremoniją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL apdovanojimų 2019 svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL apdovanojimų 2019 svečiai

Vidutiniškai 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio Memfyje per 19 rungtynių rinkęs J.Valančiūnas septintąjį sezoną NBA nori būti dar geresnis.

„Dabar daugiau fizinis darbas. Reikia iki galo išsigydyti ir sustiprinti čiurną. Išgydymas nėra pasiruošimas. Reikia ją paruošti, sustiprinti, kad čiurna būtų mobili. Dabar daugiau laiko skiriu tam. O arčiau rinktinės pradėsime ir krepšinio darbą“, – teigė J.Valančiūnas.

Viena akimi lietuvis stebi NBA superfinalo seriją, kurioje kaip tik kaunasi jo buvusi komanda „Toronto Raptors“. Serijos iki keturių pergalių rezultatas su „Golden State Warriors“ lygus – 1-1.

Jeigu „Raptors“ taps NBA čempionais, J.Valančiūnas taps pirmuoju Lietuvos krepšininku, užsimovusiu NBA čempionų žiedą.

„Teko kalbėti. Tai žmonės, su kuriais praleidau tikrai ilgą laiką. Palaikau su jais santykius ir malonu matyti, kad jiems taip gerai sekasi. Viskas įmanoma, bet bus sunku“, – „Raptors“ šansus įvertino J.Valančiūnas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip atostogaujantis Jonas Valančiūnas gali gauti NBA čempiono žiedą

VIDEO: „Atsarginiai“: „Raptors“ istorija, nerealus Kawhi, Giannio pinigai ir Drake'o masažiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius