Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 12

Jonas Valančiūnas – vis didesnę vertę įgaunanti „Raptors“ figūra

Jonas Valančiūnas „Toronto Raptors“ ekipoje tampa vis svarbesne figūra. JAV žiniasklaidos teigimu, dėl pagreitėjusio lietuvio judėjimo, akylesnio žvilgsnio ir indėlio į komandos puolimą, „dinozaurų“ sprendimas pratęsti su „centru“ kontraktą buvo daugiau nei pagrįstas.
Jonas Valančiūnas ir Pau Gasolis
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors tapti svarbia komandos puolimo dalimi, kai ekipoje yra prasiveržimus mėgstantys gynėjai DeMare’as DeRozanas ir Kyle’as Lowry, yra sunku, J.Valančiūno indėlis į komandos pergales pradeda vis labiau ryškėti.

Anot „Raptors“ trenerio asistento Nicko Nurse’o, kuris vasarą su JV kurį laiką dirbo Lietuvoje, būtent dėl D.DeRozano ir K.Lowry 23-ejų lietuvis turi stengtis žaisti įvairiau, jei nori tapti dar svarbesne figūra puolime.

„Vasarą visai neskyrėme dėmesio veiksmams baudos aikštelėje, – apie vizitą Lietuvoje kalbėjo N.Nurse’as. – Baisiai daug dirbome su Jono metimu iš vidutinio nuotolio. Jo treniruotės nebuvo panašios į „centro“ treniruotes.“

N.Nurse'as: „Jono treniruotės vasarą nebuvo panašios į „centro“ treniruotes.“

Akivaizdu, kad padidėjęs taiklumas iš vidutinio nuotolio vasarą buvo pagrindinis J.Valančiūno tikslas. Ilgi ir alinantys pratimai davė vaisių – šiame sezone „Raptors“ vidurio puolėjas iš didesnio nei 3 metrų atstumo pataiko 51,7 procento metimų.

Tuo tarpu ir likusių „Raptors“ krepšininkų perdavimai J.Valančiūnui tapo įvairesni. Užuot tiesiog metę kamuolį lietuviui, gynėjai dabar laukia, kol JV pastatys sienelę. Jiems veržiantis nuo lietuvio traukiasi komandos draugams gynyboje padėti norintys puolėjai, tad J.Valančiūnas tampa pavojingu ginklu ties baudos aikštelės ribomis.

„Milžiniškas, – trumpai apie lietuvio indėlį į komandos puolimą prabilo „Raptors“ vyriausiasis strategas Dwane’as Casey. – Dabar besiginančiai komandai nereikia rūpintis vien tik DeRozanu ir Lowry.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dwane'as Casey
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dwane'as Casey

Kalbant apie baudos aikštelę, JV joje tampa labai pavojingu ginklu. Dabar jis ten jaučiasi patogiau. Jo neapmauna apgaulinga dviguba gynyba, kaip kad pernai. Šiemet jis žaidimą skaito kur kas geriau.“

Pats J.Valančiūnas neslepia, kad dabar daugiausia dėmesio skiria perdavimams. Lietuvis tvirtina, kad vieną dieną nori tapti tokiu universaliuvidurio puolėju, koks buvo Arvydas Sabonis.

„Norėčiau vieną dieną kamuolį perdavinėti kaip jis, – atviravo JV. – Tai yra labai svarbus žaidimo elementas. Nesinori amžinai stumdytis baudos aikštelėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius