-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 30

Jono Kazlausko kritiką išgirdęs Jonas Valančiūnas Torontą džiugina darbštumu

Jonas Kazlauskas po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių Joną Valančiūną namo išsiuntė įteikęs kritikos puokštę. Arba 24-erių lietuvis išgirdo buvusio rinktinės trenerio pastabas, arba Toronte iš tikrųjų jo darbštumas yra visai kitame lygyje. Tą 24sek yra minėję ir patys Toronto žurnalistai. Jau trečią „Toronto Raptors“ treniruočių stovyklos dieną „centras“ iš treniruotės išėjo paskutinis.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nes atėjau vėliausiai“, – juokavo J.Valančiūnas, Toronto žurnalistų paklaustas, kodėl treniruotes palieka paskutinis.

Juokai juokais, bet buvo visai nejuokinga, kai po pralaimėjimo Rio ketvirtfinalyje Jonas Kazlauskas rėžė: „Valančiūnas labai talentingas, bet jis viską gavęs per talentą. Norėčiau, kad jis būtų toks pat darbštus darbe. Kad neužmirštų, jog jei gyvensi talentu, pasaka gali baigtis.“

Po šios galingos trenerio citatos teko bendrauti su Toronto žurnalistais, kurie iš arti visus ketverius metus lydėjo J.Valančiūną ir „Raptors“ krepšininkus ne tik namų, bet ir išvykos rungtynėse.

Jie buvo nustebę, nes per tuos metus nė vienas iš jų nebuvo girdėjęs nieko blogo apie JV darbštumą. Tik pastarąją vasarą su rinktine kažkas buvo ne taip.

Bet metas eiti į priekį. O Jonas eina į priekį negailėdamas prakaito.

Šiuo metu „Raptors“ komandą lydi asmeninis treneris Jackas Sikma, kuris su Jonu dirba individualiai. Daugiausiai – su J.Valančiūno metimu. Būtent metimas iš vidutinio nuotolio ir tritaškiais yra rezervas, kuriuo lietuvis gali pakelti savo žaidimą į dar aukštesnį lygį.

J.Valančiūnas: „Man nesvarbu, kas atliks metimą. Man rūpi pergalės.“

„Turiu naudotis proga tobulėti. Turime puikias sąlygas ir gerus padėjėjus. Tai kodėl ne?“ – kalbėjo J.Valančiūnas.

Torontas patyliukais tikisi kitą sezoną J.Valančiūną aikštėje matyti tokį, koks jis buvo atkrintamosiose varžybose. O jose JV buvo fantastiškas. Pavyzdžiui, Rytų konferencijos pusfinalyje su „Miami Heat“ jis rinko vid. 18,3 taško ir atkovojo 12,6 kamuolio.

„Tik dirbdamas ir žaisdamas sunkiai galiu tikėtis pratęsti tą formą. Gilindamasis į detales. Tai svarbiausia“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

Analizuojama, kad su tokiu J.Valančiūnu „Raptors“ turėtų daugiau šansų išversti „Cleveland Cavaliers“ iš Rytų konferencijos sosto.

Bet „Raptors“ apžvalgininkai nėra naivūs. Praėjusį sezoną, kai aikštėje būdavo DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry, net 60 procentų atakų baigdavosi po jų metimų. Todėl daug prošvaisčių J.Valančiūnui išmesti kamuolį nebus.

Vis dėlto lietuvis dėl to visai nesikremta. Jį tenkina metimų skaičius, kurį Toronte jis gaudavo praeityje (vid. 8,9 metimo, 4-as rezultatas Toronte).

O ir ne dėl metimų J.Valančiūnas žaidžia krepšinį: „Aš tikiuosi laimėti. Man nesvarbu, kas atliks metimą. Man rūpi pergalės. Aš geroje situacijoje. Man patinka komandos draugai. Aš tiesiog noriu laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius