Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 14

Jonui Valančiūnui gali atsiverti istorinė galimybė

Jonas Valančiūnas gali tapti pirmuoju Lietuvos krepšininku, gavusiu NBA čempiono žiedą. „Toronto Raptors“ klubas greičiausiai nuspręs pagaminti simbolinį čempionišką atributą šešerius metus organizacijai atidavusiam vidurio puolėjui.
Jonas Valančiūnas turėtų gauti NBA čempiono žiedą
Jonas Valančiūnas turėtų gauti NBA čempiono žiedą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią naktį „Toronto Raptors“ 114:110 palaužė „Golden State Warriors“ ir triumfavo NBA finalo serijoje 4-2.

Čempioniškos sudėties atstovai vėliau gaus NBA čempionų žiedus, tačiau simboliniai aksesuarai gali būti suteikti ir visiems organizacijos nariams, tame tarpe ir buvusiems žaidėjams.

J.Valančiūnas „Raptors“ žaidė pirmuosius 6 savo sezonus NBA. Septintojo sezono viduryje, sužaidęs 30 rungtynių, Toronto senbuvis buvo iškeistas ir persivilko į „Memphis Grizzlies“ marškinėlius.

„Turbūt tai būtų lengviausiai iškovotas aukso žiedas, – dar toli iki superfinalo, interviu 24sek juokėsi Jonas Valančiūnas, paklaustas, ar priimtų čempiono žiedą, jei Toronto klubas laimėtų NBA. – Taip, pagalvoju apie tai. Kodėl gi ne?“

VIDEO: „Ginčas“: kaip Jonas Valančiūnas turėtų jaustis gavęs NBA čempiono žiedą?

Remiantis lygos reglamentu, kam išdalinti NBA čempionų žiedus sprendžia pats klubas. Europoje įprasta, kad čempioniško palikimo simbolį gauna tik treneriai, žaidėjai ir svarbiausi vadovybės bei personalo nariai. Bet NBA komandos yra gerokai dosnesnės ir turi visišką laisvę improvizuoti.

Pavyzdžiui, dar 2005–2006 m. NBA čempionais tapę „Miami Heat“ iš viso išdalijo net 415 čempionų žiedų.

Stebuklingai 2016-aisiais NBA triumfavę „Cleveland Cavaliers“ išsidalijo daugiau nei tūkstantį žiedų. Juos gavo ir LeBronas Jamesas, ir laikini komandos darbuotojai, ir net arenos durininkai. Be abejo, „Cavaliers“ rungtynėse dirbusių ir apdovanotų apsaugos darbuotojų žiedų nepuošė deimantai, kurie žibėjo ant krepšininkų apdovanojimų.

Klubo savininkui Danui Gilbertui toks dosnumas atsiėjo apie 1 milijoną dolerių.

Po pernykščio NBA triumfo „Warriors“ išsidalijo maždaug 500 čempionų žiedų.

Ar buvę komandos nariai, tą sezoną vilkėję ekipos marškinėlius, vėliau gaus čempiono žiedą, priklauso nuo pačios NBA komandos žaidėjų susitarimo.

Pavyzdžiui, Andersonas Varejao 2016-aisiais sužaidė 31 rungtynes „Cavaliers“ gretose, buvo iškeistas „Portland Trail Blazers“ komandai, bet prieš pat termino pabaigą persikėlė į „Warriors“. „Cavaliers“ su „Warriors“ susitiko NBA superfinale ir Klivlando klubas tapo čempionu.

„Cavaliers“ surengė balsavimą ir nusprendė pasiūlyti A.Varejao čempiono žiedą, bet pats brazilas atsisakė apdovanojimo.

Vis dėlto po metų, kai vos 14 rungtynių sužaidęs centras vasarį buvo atleistas iš „Warriors“, o Ouklando komanda triumfavo NBA, A.Varejao galiausiai priėmė dosnų „Warriors“ komandos pasiūlymą ir užsimovė žiedą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius