Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

K.Irvingas – naujame skandale: „Nenorėjau įžeisti religinių jausmų“

Į dviprasmes situacijas vis patenkantis Bruklino „Nets“ įžaidėjas Kyrie Irvingas vėl turi teisintis – šį kartą dėl socialiniame tinkle pasidalintos nuorodos į antisemitiniu laikomą filmą.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.

Krepšininko veiksmas jam pačiam nepasirodė kuo nors kontroversiškas, tačiau prireikė viešų „Nets“ savininko Joe Tsai ir pačios NBA atsiprašymų.

„Aš esu nusivylęs, kad Kyrie, panašu, remia filmą, paremtą antisemitinės dezinformacijos pilna knyga. Noriu su juo susėsti ir įsitikinti, kad jis supranta, jog daro žalą mums visiems. Kaip tikinčiam žmogui neteisinga reklamuoti rasinę, etninę ar religinę neapykantą“, – paskelbė J.Tsai.

„Bet kokios rūšies neapykantos kalba yra nepriimtina ir prieštarauja NBA lygybės, įtraukimo ir pagarbos vertybėms. Tikime, kad mes visi turime rūpintis, kad tokie žodžiai ir tokios mintys, įskaitant antisemitines, sulauktų prieštaravimo. Toliau dirbsime su visais NBA bendruomenės nariais, kad visi suprastų savo žodžių ir veiksmų įtaką“, – sakoma oficialiame NBA pranešime.

Prieš šios nakties rungtynes „Nets“ vyriausiasis treneris Steve‘as Nashas sakė, kad organizacijoje buvo pokalbis su K.Irvingu.

Pats krepšininkas taip pat pabandė suktis iš padėties „Twitter“ paskelbdamas savotišką netiesioginio atsiprašymo žinutę: „Nenorėjau parodyti nepagarbos kieno nors religiniams jausmams. Man klijuojama antisemito etiketė nėra teisinga.“

Tuo viskas nesibaigė, nes krepšininkas sulaukė klausimo šia tema spaudos konferencijoje. Į tai įžaidėjas reagavo piktai.

„Baikite tai vadinti reklama. Ką aš reklamuoju? Aš paskelbiau tai, kaip ir jūs skelbiate įvairius dalykus. Judėkite toliau, – atšovė K.Irvingas. – Nenužmoginkite manęs. Aš esu tik dar vienas žmogus, galiu skelbti ką tik noriu.“

Ši istorija yra tik naujausia dalis netrumpame kontroversijų, susijusių su K.Irvingu, dalis. 2018-aisisis jis teigė, kad Žemė yra plokščia, vėliau atsisakė skiepytis nuo COVID-19 ir dėl to praleido didžiąją NBA sezono dalį, o šį rugsėjį savo „Instagram“ pasidalijo 2002 metų Alexo Joneso teorija apie pasaulį siekiančią užvaldyti slaptą organizaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius