Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 19

Kai pasiekimas džiaugsmo nekelia: 7 keisti NBA žvaigždžių rekordai

Legendinio Kareemo Abdul-Jabbaro karjeroje gausu įvairiausių NBA rekordų. Jis yra pirmas pagal taškus, sužaistas minutes bei išmestus metimus, tačiau ne visi jo pasiekimai suteikia žavesio. 1987-aisiais metais vidurio puolėjas pagerino pražangų rekordą ir pralenkė Elginą Baylorą, o tokių ne itin malonių rekordų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje apstu.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kevino Duranto netaiklūs metimai

Tuometinis „Thunder“ krepšininkas pakartojo Michaelo Jordano rekordą 2016-aisiais pirmame Vakarų konferencijos etape. Tačiau džiaugtis nėra kuo. Oklahomos ekipa patyrė nesėkmę „Mavericks“ klubui, o K.Durantas prametė net 26 metimus (7/33).

„Thunder“ vėliau laimėjo trejas rungtynes paeiliui ir sugebėjo nukeliauti iki Vakarų konferencijos finalo, tačiau Oklahomos fanai savo puolėju buvo dar labiau nusivylę vasarą, kai šis persikėlė į „Warriors“.

Rasheedo Wallace'o techninės pražangos

Jeigu kalbama apie technines pražangas, tai visuomet pagalvojame apie R.Wallace'ą. Puolėjas 2004-aisiais laimėjo NBA titulą ir 4 kartus žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, tačiau šie jo pasiekimai nublanksta prieš nuolatinius kivirčus su teisėjais.

R.Wallace'as 1999–2000 m. sezone užsidirbo net 38 technines pražangas, tačiaut tai žaidimui labai nepakenkė, nes tais metais jis Arvydo Sabonio draugijoje žaisdamas už „Blazers“ nukeliavo iki Vakarų konferencijos finalo.

Tiesa, to krepšininkui neužteko ir jau kitame sezone jis užsidirbo net 41 techninę pražangą per 81 rungtynes. Tai iki šiol yra NBA rekordas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasheedas Wallace`as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasheedas Wallace`as

Kobe Bryanto karjeros finalas

Paskutinės K.Bryanto karjeros rungtynės buvo pažymėtos keliais rekordais. Visų pirma, daugiau niekas savo atsisveikinimo mače nėra pelnęs 60 taškų. Norėdamas surinkti tokį skaičių, veteranas turėjo išmesti visą krūvą metimų.

Kobe krepšį atakavo net 50 kartų. Jis pataikė 22 metimus, o iš toli tikslą pasiekė 6 iš 21. Žinoma, nepaisant mažo efektyvumo, reginys buvo nuostabus, tačiau rekordų knygoje liks keli įrašai.

Jameso Hardeno klaidos

2015-ųjų Vakarų konferencijos finalo ketvirtose rungtynėse J.Hardenas vedė savo komandą į priekį, pelnė 45 taškus ir padėjo jai iškovoti pergalę 128:115. Tačiau jau po kelių dienų jo pasirodymas nekėlė žavesio.

J.Hardenas per vienerias rungtynes atliko net 12 klaidų, o iš 11 mestų metimų pataikė vos 2. Nė vienas „Rockets“ narys nepataikė 20 taškų arba daugiau, o „Warriors“ nesunkiai pateko į NBA finalą.

Andre Drummondo baudų metimai

2016-ųjų sausio 20 dieną krepšinio gerbėjams rungtynėse su „Rockets“ ir „Pistons“ buvo patikrinta kantrybė. A.Drummondas prie baudų metimo linijos stojo net 36 kartus ir pasiekė pramestų metimų rekordą.

Vidurio puolėjas nepataikė net 23 baudų metimų, tačiau galų gale „Pistons“ šventė pergalę 123:114.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Dar daugiau Kobe Bryanto pramestų metimų

2014-ųjų lapkričio 11-ąją K.Bryantas pasiekė pirmąją vietą pagal pramestus metimus per visą savo NBA karjerą. Jis prametė 13 418-ąjį savo metimą ir pralenkė iki tol pirmoje vietoje buvusį „Celtics“ krepšininką Johną Havličeką.

K.Bryantas per dar du sezonus sužaidė 93 rungtynes ir pridėjo 1089 metimus, tačiau per daug savęs graužti neturėtų. Jis taip pat užima penktąją vietą pagal pataikytus metimus.

Darrylo Dawkinso pražangos

D.Dawkinsas buvo žinomas už savo įspūdingus dėjimus puolime, tačiau gynyboje sunkiai susitvarkydavo ir užsidirbdavo labai daug pražangų. 1983–1984 m. sezone „Chocolate Thunder“ vadinamas krepšininkas 6 asmenines pražangas susirinko net 22 kartus, o tai iki šiol yra NBA rekordas.

D.Dawkinsas pagal reguliariajame sezone padarytas pražangas visoje lygoje pirmavo tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius