Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

Kai pravirksta net milžinai: jautrus Shaqo išsipasakojimas apie Kobe

Shaquille'as O'Nealas ir Kobe Bryantas niekada nebuvo geriausiai sutariantys komandos draugai. Šioms dviems „Los Angeles Lakers“ legendoms rungtyniaujant kartu, nuolatos pasigirsdavo kalbų apie nepasotinamus superžvaigždžių ego, tačiau nepaisant jų, Shaqo ir Kobe duetas šlavė visus savo kelyje ir tris kartus iš eilės tapo NBA čempionais. Galiausiai, praėjus bent penkeriems metams po jų kelių Los Andžele išsiskyrimo, krepšininkai susitaikė, kol galiausiai juos amžiams išskyrė sekmadienį įvykusi sraigtasparnio tragedija.

K.Bryanto, jo dukters Giannos ir dar septynių asmenų gyvybes nusinešusi aviakatastrofa sukrėtė krepšinio visuomenę, tačiau jautriausiai ją išgyvena itin artimai Kobe pažinoję žmonės.

Vienas tokių – Shaqas, kuris su K.Bryantu žaidė beveik pusę savo karjeros – 1996-2004 m.

Specialioje TNT televizijos laidoje apie Kobe, kurioje dalyvavo ir Charlesas Barkley, Dwyane'as Wade'as, Kenny Smithas, Jerry Westas, Rickas Foxas ir kiti žymūs krepšininkai, Sh.O'Nealas kalbėjo apie tai, kaip sužinojo apie buvusio bendražygio žūtį, kuri tik dar labiau sustiprino jo širdgėlą, mat prieš kelis mėnesius po ilgos kovos su vėžiu mirė ir jo jaunesnė sesuo Ayesha.

„Paskutiniai keli mėnesiai man buvo labai sunkūs. Praradau savo mažąją sesę, sunkiai miegojau, nedariau dalykų, kuriais paprastai užsiimu“, – pasakojo Shaqas, pripažinęs, kad nuo Kobe žūties nei valgė, nei miegojo.

Legendinis NBA centras atskleidė, jog žinią apie K.Bryanto žūtį jam pranešė sūnėnas.

„Apačioje sportavau su sūnumi Shaqiru ir sūnėnu Columbusu, kai kitas sūnėnas verkdamas atėjo prie manęs ir parodė man savo telefono ekraną. Nuvijau jį ir pasakiau „dink man iš akių“. Gyvename pasaulyje, kuriame viskas gali būti „fotošopinta“, sukurta, tad nenorėjau tuo patikėti.

Tačiau tada sulaukiau skambučių iš tavęs (Shaqas kreipėsi į TNT laidos vedėją Ernie Johnsoną – red.past.), Charleso, Kenny, visi man skambino, o tada išgirdau, kad tai buvo patvirtinta.

Seniai nejaučiau tokio gilaus skausmo savo širdyje. Esu 47-erių, praradau abi močiutes, tėvą, seserį, o dabar netekau ir jaunesnio brolio“, – liūdnai kalbėjo keturiskart NBA čempionas.

Daugiau nei du dešimtmečius K.Bryantą pažinojęs Sh.O'Nealas tiesioginiame eteryje nesulaikė ašarų, kai pagalvojo apie tai, jog balandį nebeišvys Kobe, kai šis oficialioje ceremonijoje bus įtrauktas į krepšinio „Šlovės muziejų“.

„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas
„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas

„Tai, kad negalėsiu juokauti su juo per „Šlovės muziejaus“ ceremoniją, kad negalėsime sakyti „cha, aš turiu penkis, o tu – keturis (čempionų žiedus – red.past.)“, kad negalėsime svarstyti, ką būtume nuveikę, jei kartu būtume žaidę dar 10 metų... To nebesugrąžinsi. Norėčiau tik vieno – kad tėvui, seseriai ir Kobe galėčiau pasakyti dar kažką“, – kalbėjo Shaqas, kol jo skruostais ritosi ašaros.

216 cm ūgio aukštaūgis tikino negalėjęs nė įsivaizduoti, kad gali nutikti kažkas panašaus.

„Nė negalėčiau to įsivaizduoti, nesu matęs nieko panašaus. Visi krepšinio dievukai, su kuriais užaugau ir kuriuos mačiau, jie paseno. O dabar mes praradome geriausią visų laikų „Lakers“ žaidėją, galbūt geriausią krepšininką apskritai... Žmonės sako, kad man prireiks laiko, kad pasijusčiau geriau. Bet man bus labai sunku“, – kalbėjo Shaqas.

Emocingai apie Kobe netektį kalbėjo ir J.Westas, žmogus, kurio siluetas puikuojasi NBA logotipe. Būtent ši 81-erių „Lakers“ legenda 1996-aisiais vadovavo Los Andželo klubo komplektacijai ir priėmė sprendimą iškeisti Vlade Divacą į tuo metu vos 17-os sulaukusį K.Bryantą.

„Tai buvo liūdniausia diena mano gyvenime, – teigė 1960-1974 m. NBA žaidęs J.Westas. – Korėjos kare praradau brolį ir tai yra vienintelis panašus įvykis mano mano gyvenime. Su Bryantu turėjau specialų ryšį. Niekas nežino, kokius artimus pokalbius su juo turėjau. Niekas. Net jam artimi žmonės nežino, apie ką mes kalbėdavome. Mes tą darydavome net ir man palikus „Lakers“, mes vis tiek palaikėme ryšį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius