-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 24

Kaip Kyrie Irvingas užsimetė „Cavaliers“ ant savo pečių

„Cleveland Cavaliers“ įžaidėjas Kyrie Irvingas praėjusią naktį pagerino savo paties asmeninį rekordą ir pelnė net 42 taškus atkrintamųjų mače su „Boston Celtics“. Tai padėjo NBA čempionams panaikinti 16 taškų persvarą, iškovoti pergalę 112:99 bei serijoje iki keturių pergalių išsiveržti į priekį 3-1.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ankstesnis rezultatyviausias K.Irvingo mačas atkrintamosiose įvyko praėjusių metų NBA superfinale. Tuomet įžaidėjas pelnė 41 tašką penktose serijos rungtynėse ir padėjo savo ekipai pradėti istorinį spurtą prieš „Warriors“.

Dar niekada savo NBA karjeroje L.Jamesas neturėjo tokio komandos draugo, kuris atkrintamosiose sumestų net 42 taškus.

Įspūdingas K.Irvingo šou prasidėjo tada, kai L.Jamesas buvo priverstas atsisėsti ant suolo dėl ketvirtos savo asmeninės pražangos. Nuo tos akimirkos „Cavs“ įžaidėjas pelnė 36 taškus, o geriausiai pasirodė trečiajame kėlinuke. Jame Australijoje gimęs krepšininkas sumetė net 9 metimus iš 10 bei surinko 21 tašką.

Negana to, per paskutines 7 antrojo ketvirčio minutes jis pelnė 12 taškų ir padėjo „Cavaliers“ nepralaimėti šio kėlinuko (28:28), nors L.Jamesas buvo priverstas ilsėtis.

Iš viso šiose rungtynėse K.Irvingas pataikė net 10 metimų baudos aikštelėje ir pakartojo savo asmeninį rekordą. Vien trečiame kėlinuke amerikietis sumetė visus 7 savo metimus iš spalvotojo stačiakampio, o jo klaidinantys judesiai varė į neviltį ne vieną varžovą.

„Tiesiog kartojau sau, jog lygaus rezultato šioje serijoje nebus, – po rungtynių atskleidė K.Irvingas. – Mes privalėjome pamiršti visus pašalinius dalykus ir neleisti savo varžovams iškovoti pergalės.“

Dar įspūdingesniu šis pasirodymas tampa žinant, jog K.Irvingas patyrė čiurnos traumą trečiame kėlinuke, bet vis tiek rungtyniavo visa jėga. Jis netyčia užlipo ant Terry Rozierio kojos, tačiau susiveržė batų raištelius ir rungtyniavo toliau.

„Jau ne pirmas kartas, – įvykio nesureikšmino įžaidėjas. – Galima po tokio epizodo sėdėti ir gailėtis savęs arba kilti į lemiamą kovą ir bandyti pamiršti skausmą.“

K.Irvingo čiurna nebuvo sutinusi pasibaigus mačui, tačiau beveik nėra abejonių, kad aprimus emocijoms krepšininkas turėtų jausti nemažą skausmą.

„Cavaliers“ pergalę pasiekti padėjo ir trečiųjų serijos rungtynių ketvirtame kėlinuke nepasižymėjęs L.Jamesas. Šį kartą jis per lemiamą ketvirtį surinko 15, o visas „Cavs“ „didysis trejetas“ pelnė net 93 taškus. Kevinas Love'as taip pat pagerino savo atkrintamųjų varžybų rodiklį ir atkovojo net 17 atšokusių kamuolių.

„Jis yra ypatingas talentas, – K.Irvingą gyrė L.Jamesas. – Kyrie nepabijojo atsakomybės ir užsidėjo šią komandą ant savo pečių. Net nėra abejonių, kad mums labai reikėjo tokio jo pasirodymo.“

„Cavaliers“ šiose rungtynėse iš žaidimo atakavo net 59,5 proc. taiklumu, o tai rekordinis šios ekipos pasiekimas.

„Celtics“ susitikime turėjo 16 taškų persvarą, tačiau nuo to laiko vien L.Jamesas ir K.Irvingas pelnė daugiau taškų nei visa Bostono komanda (60:50).

„Tai – lyg narkotikai, – pasakojo K.Irvingas. – Pamatęs, kaip įkrenta keletas metimų, tu pradedi jaustis kitaip. Emocijos užvaldo tavo kūną. Tai neįtikėtina būsena, kurioje aš buvau šiandien.“

Penktosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės įvyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Bostone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius