-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19

Kaip „sarginis šuo“: Jonui Valančiūnui – jaunųjų „Grizzlies“ žvaigždžių padėka

Kol Jonas Valančiūnas ramiai ilsėjosi per NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertrauką, dvi jaunosios „Memphis Grizzlies“ žvaigždutės spirgėjo „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje Čikagoje. 27-erių lietuvis buvo toli nuo jų – Meksikoje, kur dažnai per atokvėpio akimirką traukia NBA žaidėjai. Kartais JV atrodo toli nuo savo komandos lyderių ir pagal charakterio, ir žaidimo braižą šios labai jaunos ir bėgančios komandos fone. Tačiau jaunieji „Grizzlies“ lyderiai dėkingi savo centrui už veteraniškai saugomą jų kailį.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jie kaip neišskiriami bičiuliai.

Jarenas Jacksonas šūktelėjo nuo savo pakylos „Wintrust“ arenos centre, per žiniasklaidos sesiją. Jis kreipėsi į šalia pasodintą Ja Morantą, kuris jau bendravo su pora dešimčių žurnalistų.

Kai tik J.Morantas pakilo iš savo vietos ir jau ketino palikti interviu sesiją, J.Jacksonas pastebėjo savo bičiulį ir vėl šūksniu pasveikino bendražygį, nors jau pats atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Šis linksmas duetas yra „Memphis Grizzlies“ komandos dabartis ir ateitis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jarenas Jacksonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jarenas Jacksonas

Ja pradėjo reguliariai krauti į krepšį tik 12-oje klasėje ir prieš pradėdamas karjerą NCAA, buvo net nesvarstomas geriausių JAV koledžų. Dabar debiutinį NBA sezoną jis skraido virš lanko ir beveik per 30 minučių renka vid. 17,6 taško, 3,5 atkovoto kamuolio bei 7,1 rezultatyvaus perdavimo.

JJ iš pradžių lankė plaukimą, taip pat – slidinėjimą, kai galiausiai jį labiausiai pralinksmino krepšinis. J.Jacksonas komandos draugų pristatomas kaip didžiulis šonkauliukų mėgėjas. Šis žaismingas krepšininkas antrą sezoną NBA per 28 minutes įmeta 17,1 taško, sugriebia 4,8 kamuolio ir blokuoja 1,7 metimo.

Beveik dešimtmetį ant kantraus Mike'o Conley ir Marco Gasolio dueto laikęsi grizliai numetė daug svorio ir pakeitė kailį. Du 20-mečiai dabar iliustruoja naują Memfio komandos portretą.

„Scanpix“/AP nuotr./Ja Morantas ir Kevinas Love'as
„Scanpix“/AP nuotr./Ja Morantas ir Kevinas Love'as

Keturi iš penkių rezultatyviausių „Grizzlies“ žaidėjų jaunesni nei 24 metai. Ir šioje jaunoje kompanijoje turime Joną Valančiūną. Už 27-erių lietuvį Memfyje vyresnis tik 30-metis Gorgui Diengas, prieš savaitę atkeliavęs į „Grizzlies“ po mainų.

Jis bando suspėti paskui Memfio vėjavaikius, o naujieji „Grizzlies“ lyderiai vertina 211 cm ūgio vidurio puolėjo pagalbą.

Linksmiausiai apie J.Valančiūną atsiliepė J.Jacksonas. Jis kaip tik sėdi šalia lietuvio „Grizzlies“ rūbinėje.

„Mano vyrukas! Mano rūbinės kaimynas!“ – šūktelėjo 15min į kameras Čikagoje, per NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio šventę.

„Visada su juo kalbuosi. Kalbamės apie aukštaūgių problemas, – pasakojo amerikietis. – Kokias? Smulkmenos, kaip atkovoti kamuoliai. Nuolat apie viską kalbamės.“

VIDEO: Pamatykite iš arti: D.Sabonis, LeBronas ir Giannis NBA „All-Star“ karštinėje

Netrukus žaismingasis „Grizzlies“ aukštaūgis nustebino.

„Mes taip pat einame imtynių, – mirktelėjo akimi J.Jacksonas – nesuprasi, jis čia juokavo, ar kalbėjo rimtai. – Aš bandau jam įrodyti, kad aš esu stipresnis. Nors tai ir sunku, nes jis labai labai stiprus. Tai aš bandau jį tiesiog užklupti netikėtai.“

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Tačiau surimtėjęs J.Jacksonas džiaugiasi dėl J.Valančiūno pagalbos: „Jis puikus mentorius. Veteranas, kuris visada šalia mūsų.“

Keista, kai 27-erių JV pristatomas kaip veteranas, bet jo pagalba išties didžiulė.

Per vienerias NBA rungtynes šį sezoną jis renka vid. 14,9 taško, 10,5 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 blokuoto metimo.

Statistiškai tai geriausias J.Valančiūno sezonas, po tų dviejų paskutinių mėnesių Memfyje praėjusį sezoną, kai traumų išretintoje komandoje jis drebino 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio vidurkiu.

„Jis įneša tą tokio sarginio šuns mentalitetą, – už J.Valančiūno indėlį baudos aikštelėje dėkojo J.Morantas – gerokai rimtesnis nei jo kolega J.Jacksonas. – Jis daužosi po krepšiu. Kaunasi dėl mūsų baudos aikštelėje. Jis visada turi daug energijos, kuria užkrečia kitus.“

Su krūva jaunų ambicingų vyrukų ši Memfio komanda sunkiai pavejama. Spirgėdami NBA arenose „Grizzlies“ su 28 pergalėmis ir 26 netikėtai užima aštuntą vietą NBA Vakarų konferencijoje.

Prie šio siurprizo daug prisidėjo ir J.Valančiūno ramybė bei patirtis.

VIDEO: D.Sabonis: apie intriguojantį šansą, pokalbį su L.Dončičiumi ir K.Bryanto netektį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius