Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 14

Kanadietis nuostabiai pavadavo S.Curry, o „Warriors“ iki titulo trūksta pergalės

Po vienų geriausių karjeros rungtynių Stephenas Curry sužaidė vienas prastesnių, bet jį nuostabiai pavadavęs Andrew Wigginsas atvedė „Golden State Warriors“ link pergalės penktosiose NBA finalo serijos rungtynėse. „Kariai“ namuose 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20) nugalėjo „Boston Celtics“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-2.
Andrew Wigginsas ir Draymondas Greenas
Andrew Wigginsas ir Draymondas Greenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Turbūt geriausią karjeros mačą atkrintamosiose sužaidęs A.Wigginsas jau ir ketvirtajame serijos susitikime Bostone buvo puikus, kai pelnė 17 taškų ir atkovojo 16 kamuolių, bet šį kartą kanadietis pranoko visus lūkesčius.

Vien per pirmąją mačo pusę puolėjas pelnė 16 taškų, o rungtynes užbaigė per 42,5 minutės surinkdamas 26 taškus (12/17 dvit., 0/6 trit., 2/3 baud.), atkovodamas 13 ir perimdamas 2 kamuolius, atlikdamas 2 rezultatyvius perdavimus ir blokuodamas vieną metimą.

Jis kompensavo strigusio S.Curry trūkumą. „Warriors“ žvaigždė prieš tris dienas Bostone pelnė net 43 taškus, bet šį kartą buvo pristabdytas iki 16 taškų (7/13 dvit., 0/9 trit., 2/3 baud.) ir 8 rezultatyvių perdavimų.

Nė vieno tolimo metimo nepataikęs S.Curry be tritaškių atkrintamųjų varžybų rungtynėse liko pirmą kartą karjeroje. Iki tol bent po vieną taiklų šūvį jis atliko 132 mačuose iš eilės.

Įskaitant ir reguliarųjį sezoną, bent vieną tritaškį Stephas buvo įmetęs net 233 rungtynėse paeiliui.

Sirgalių energijos užkurti „Warriors“ galingai pradėjo susitikimą ir varžovams stringant atakuojant krepšį, „kariai“ per mažiau nei pusę kėlinio susikrovė dviženklę persvarą (14:4).

Pirmojo ketvirčio pabaigoje šeimininkų pranašumas buvo pasiekęs net 16 taškų (24:8), o kiek padoresniu rezultatu užbaigti pirmą rungtynių atkarpą „keltams“ leido tik 6 taškus iš eilės pelnęs Jaysonas Tatumas – „Celtics“ po 12 žaidimo minučių atsiliko 16:27.

Kur kas geriau Bostonas pradėjo antrą ketvirtį, kai S.Curry sėdint ant suolo, „Celtics“ spurtavo 8:0 ir sumažino savo atsilikimą iki 6 taškų (26:32).

Vis dėlto antroje kėlinio pusėje ryškiausia asmenybė aikštelėje buvo „Warriors“ kanadietis A.Wigginsas. Puolėjas skrajojo ir puolime, ir gynyboje, iš viso antrajame ketvirtyje pelnė 9, o per pirmąją rungtynių pusę – 16 taškų, ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl „Warriors“ po pusės mačo pirmavo 51:39.

Vaizdas pasikeitė po ilgosios pertraukos.

„Celtics“ neįtikėtinai pradėjo trečiąjį kėlinį, kurį iki šiol serijoje pralaimėdavo vid. 12,3 taško skirtumu. J.Tatumas pataikė tris tritaškius iš eilės, po tolimą metimą pridėjo ir Marcusas Smartas su Alu Horfordu, o „keltų“ metimų lavina greitai virto teigiamu rezultatu švieslentėje – 58:55.

Vienu metu „Celtics“ buvo įgiję ir 5 taškų persvarą (66:61), bet „karius“ kovai vėl prikėlė tritaškiai, kurių iki tol jie buvo prametę net 14 iš eilės. Du pataikė Klay Thompsonas, o dar du – vieną jų su kėlinio pabaigą skelbiančia sirena – pridėjo Jordanas Poole'as, išvedęs San Fransisko klubą į priekį prieš lemiamą kėlinį – 75:74.

Užsikūręs J.Poole'as puikiai pradėjo ir ketvirtą kėlinį, kai inicijavo „Warriors“ spurtą 10:0, po kurio „kariai“ vėl turėjo dviženklį pranašumą – 85:74.

Panašu, kad tai ir tapo rungtynių lūžiu, nes „Celtics“ į kovą nebegrįžo. Daug klydę (Bostonas padarė 18 klaidų) ir netaikliai iš visų pozicijų (41,3 proc. iš žaidimo, 34,4 proc. tritaškių, 67,7 proc. baudų) atakavę svečiai per daugiau nei aštuonias minutes ketvirtajame kėlinyje pelnė vos 5 taškus, o galutinai „keltus“ pribaigė A.Wigginso dėjimas ir K.Thompsono tritaškis, po kurių „Warriors“ pranašumas išaugo iki 102:86.

Geriau nei ankstesniuose susitikimuose šį kartą sužaidė ir „Warriors“ siela Draymondas Greenas. Daug kritikos sulaukęs puolėjas prieš tai per du mačus Bostone iš viso pelnė tik 4 taškus, bet šį kartą įmetė 8 (3/4 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, jis vėl išnaudojo šešių pražangų limitą ir tapo pirmuoju krepšininku nuo Dale'o Daviso 2000 metais, kuris vienoje finalo serijoje išsibaudavo net tris sykius.

„Celtics“ dabar yra pralaimėję jau du kartus iš eilės – tai pirmas toks kartas šių metų atkrintamosiose, o įskaitant ir reguliarųjį sezoną, pirmas sykis nuo kovo mėnesio.

Šeštasis, ir galimai paskutinis, serijos mačas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį bus žaidžiamas Bostone. Jei prireiks septintųjų rungtynių, jos vyks San Fransiske.

„Warriors“: Andrew Wigginsas 26 (12/17 dvit., 0/6 trit., 13 atk. kam.), Klay Thompsonas 21 (5/11 trit.), Stephenas Curry 16 (7/13 dvit., 0/9 trit., 8 rez. perd.), Gary Paytonas 15 (5/5 dvit.), Jordanas Poole'as 14 (3/6 trit.), Draymondas Greenas 8 (8 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 27 (5/9 trit., 10 atk. kam.), Marcusas Smartas 20 (3/6 trit.), Jaylenas Brownas 18 (5/18 metimai, 9 atk. kam., 5 kld.), Robertas Williamsas 10 (8 atk. kam.), Alas Horfordas 9 (9 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius