Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 08

Karšta akistata: įsiutęs Majamio žaidėjas apkaltino J.Valančiūną vaidyba

Vietą atkrintamosiose kovose jau turintis „Toronto Raptors“ (49-31) su Jonu Valančiūnu 96:94 (26:19, 27:24, 17:22, 26:29) nugalėjo „Miami Heat“ (38-41) ekipą. Lietuviui pritrūko taško iki dvigubo dublio, tačiau jo aštri gynyba įsiutino oponentą Hassaną Whiteside'ą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinis nugalėtojų komandos variklis buvo net 38 taškus pelnęs DeMaras DeRozanas. Jis taip pat tapo ir klubo rekordininku, aplenkęs Vince'ą Carterį. Jis jau 31-ose sezono rungtynėse peržengė 30 taškų ribą. V.Carteris rekordą užfiksavo 2000/01 metų sezone.

Po puikių rungtynių su „Pistons“ Jonas Valančiūnas per 30 minučių pelnė 9 taškus (4/9 dvitašk., 0/1 tritašk., 1/2 baud.), atkovojo 10 kamuolių, blokavo du metimus ir tris kartus prasižengė.

Tačiau Jonas gerokai sunervino Hassaną Whiteside'ą, kuris po susidūrimų su lietuviu rinkosi pražangas.

Po rungtynių H.Whiteside'as apkaltino varžovą vaidybą: „Lenkiuosi prieš Joną Valančiūną. Jo vaidyba verta Grammy apdovanojimo. Nuostabu, kad jis ten atlenkia galvą ir jau fiksuojama pražanga. Žinome, kad jiems labai patinka vaidinti.“

Tiesa, įsiutęs krepšininkas sumaišė apdovanojimus. Grammy apdovanojimai teikiami už muzikinius, o ne aktorinius sugebėjimus.

VIDEO: Jonas Valančiūnas

Majamio ekipoje rezultatyviausias buvo buvęs „Raptors“ narys Jamesas Johsonas, kuris pelnė 22 taškus.

„Heat“ rezultatą išlygino, likus žaisti keturias minutes. Tačiau K.Lowry ir D.DeRozanas padėjo „Raptors“ atitrūkti. Ir tik paskutinėmis sekundėmis Tyleris Johnsonas sumažino skirtumą iki dviejų taškų.

Šias rungtynes praleido Majamio puolėjas Luke'as Babbittas. Iš viso „Heat“ žaidėjai dėl traumų praleido 312 rungtynių – daugiausia NBA.

„Raptors“ vilkėjo šventines, originalias „Toronto Huskies“ aprangas. Su šia uniforma klubas iškovojo šeštą pergalę iš šešių.

Pergalę iškovoję „Raptors“ krepšininkai priartėjo prie svarbaus tikslo – namų aikštės pranašumo atkrintamosiose kovose.

Toronto ekipai tai buvo paskutinės namų rungtynės šiame reguliariajame sezone.

Majamio klubas dar turi vilčių patekti į atkrintamąsias. Jie vis dar devinti Rytų konferencijoje, likus žaisti trejas rungtynes. Lemiamas rungtynes jie žais su „Washington Wizards“ ir „Cleveland Cavaliers“ ekipomis.

„Raptors“: D.DeRozanas 38, C.Josephas 14, K.Lowry 12, S.Ibaka 11.

„Heat“: J.Johnsonas 22, G.Dragičius 18, H.Whiteside'as ir W.Ellingtonas po 12, J.Richardsonas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius