-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08

Kawhi Leonardas: žaidėjas, kuris tyliai ir ramiai kelia savo MVP kandidatūrą

Didžiąją dalį šio NBA reguliariojo sezono dėl naudingiausiojo krepšininko titulo kaunasi du žaidėjai – Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas. Tačiau pastaruoju metu įspūdingą žaidimą demonstruoja „San Antonio Spurs“ lyderis Kawhi Leonardas, todėl jo kandidatūra taip pat neturėtų būti pamiršta. ESPN rekomenduoja šį sezoną atkreipti dėmesį į tylųjį puolėją.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Spurs“ jau daugiau nei du dešimtmečius labai gražiai ir tvarkingai keliauja nuo vienos superžvaigždės iki kitos. San Antonijuje pirmaisiais smuikais griežė Davidas Robinsonas, Timas Duncanas, Manu Ginobili, Tony Parkeris ir jau kurį laiką – K.Leonardas.

Praėjusį šeštadienį „Spurs“ jau 20 kartą paeiliui užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Įdomu tai, jog tai yra pirmasis kartas per 19 sezonų, kai tai jiems pavyko padaryti be T.Duncano.

Teksaso klubas nuo šiol priklauso K.Leonardui, kuris šiemet demonstruoja fantastišką žaidimą.

„Visus tuos metus lyderių kaita vyko labai nesunkiai. Manau, kad tai mūsų komandos kultūros nuopelnas, – pasakojo vyriausiasis treneris Greggas Popovichius. – Tam tikrose savo karjeros vietose jie suprato, kad reikia perduoti komandos vairą kitam žmogui. Ir tai atsitiko natūraliai.

Mūsų žaidėjai geriau žais dar 10 metų, tačiau padės tobulėti jauniesiems krepšininkams. Jie čia sukuria atmosferą, kurioje talentas gali žydėti.“

Jau 2012 metais G.Popovichius parašė vienam iš „Spurs“ gerbėjų: „Manau kad Kawhi taps žvaigžde. Laikui bėgant jis greičiausiai bus komandos veidu.“

Tas laikas atėjo jau šiemet.

MVP

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

K.Leonardas yra tik vienas iš trijų krepšininkų visoje NBA istorijoje, kuriam pavyko tapti naudingiausiu NBA superfinalo krepšininku bei geriausiai besiginančiu žaidėju reguliariajame sezone (H.Olajuwonas ir M.Jordanas).

Į dar vieną elitinę kompaniją jis prisijungė kovo 1 dieną. Jis pelnė 31 tašką ir tapo tik ketvirtuoju krepšininku „Spurs“ istorijoje, kuris 30 taškų ribą per vieną sezoną peržengė daugiau nei 20 kartų. Tai yra pavykę padaryti tik George'ui Gervinui (7), D.Robinsonui (4) ir T.Duncanui (1).

Prieš „Pacers“ K.Leonardas iškovojo savo komandai pergalę lemiamu metimu 100:99. Per pastaruosius dvejus metus jis pataikė 3 iš 5 metimų, kai iki rungtynių pabaigos lieka mažiau nei 5 sekundės, o jo ekipa atsilieka. Tai geriausias procentas visoje NBA (išmetus mažiausiai 5 metimus).

„Aš dirbu visą vasarą bei sezoną, kad tapčiau geresniu, – teigė K.Leonardas. – Privalai tobulėti. Jeigu sužaidei prastas rungtynes, tai reikia sugrįžti ir treniruotis dar sunkiau.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Tai yra viena priežasčių, kodėl G.Popovichius taip mėgsta K.Leonardą, o stratego teigimu, tokią savybę turi retas žaidėjas:

„Jis yra labai atsakingas. Svarbiausia, kad jis supranta, jog ne visada metimai bus taiklūs. Ne visuomet tau pasiseks. Tačiau jis niekada nebijos ir kiekvieną naktį ves savo klubą į pergalę.

Tuos pačius bruožus turėjo tokie krepšininkai kaip K.Bryantas, M.Jordanas ar L.Jamesas. Jie žinojo, kad kartais prames, o gal net padarys klaidą. Tačiau jie vis tiek prašydavo kamuolio lemiamomis akimirkomis.“

K.Leonardo NBA naudingumo koeficientas (PER) šiuo metu yra antras visoje lygoje (28,68). Jis atsilieka tik nuo R.Westbrooko (29,81), tačiau „Spurs“ iškovojo gerokai daugiau pergalių. San Antonijaus klubas laimėjo 79 proc. rungtynių, o „Thunder“ rungtynes baigė pergale tik 55,6 proc. kartų.

K.Leonardas šį sezoną vidutiniškai pataiko po 26,1 taško per rungtynes ir yra vienas iš 5 krepšininkų, kuris sugebėjo pastaruosius penkerius metus nuolat tai patobulinti. Puolėjas vienintelis visoje lygoje sugebėjo sužaisti net ketverias rungtynes, kuriose pelnė 30 taškų ir kamuolį perėmė keturis kartus arba daugiau.

Praėjusiais metais K.Leonardas balsavime dėl MVP apdovanojimo liko antroje vietoje, o šiemet yra vienas iš kandidatų su J.Hardenu, R.Westbrooku ar L.Jamesu. Tačiau pačiam žaidėjui, kaip ir tikėtasi, tai nelabai rūpi.

„Nežiūriu ESPN ir neklausau radijo, – atskleidė K.Leonardas. – Aš tiesiog einu namo ir būnu su šeima. Nelabai kalbamės apie apdovanojimus. Manau, kad palaukime, ir viskas paaiškės.“

Galbūt anksčiau pagrindiniais kandidatais tapti naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku galima buvo įvardyti R.Westbrooką ir J.Hardeną, tačiau nėra abejonių, kad K.Leonardas taip pat turi būti svarstomas.

VIDEO: Kawhi Leonardo šou mačo pabaigoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius