Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 26

Kawhi Leonardo ieškinys prieš „Nike“ kompaniją dėl „letenos“ logotipo – atmestas

Jei NBA pasaulyje išgirstame žodį „Klaw“ ar išvystame milžiniškos letenos logotipą, dažniausiai tai sutapatiname su dukart lygą laimėjusio Kawhi Leonardo milžiniška plaštaka. Visgi krepšininkas pastaruoju metu suprato, kad jei šis logotipas yra siejamas su juo, tai dar nereiškia, kad jis NBA superžvaigždei priklauso.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dar praėjusią vasarą prasidėję teisiniai nesutarimai tarp krepšininko ir „Nike“ kompanijos pasibaigė tik šią savaitę, kuomet teisėjo Michaelo W.Mosmano sprendimu „letenos“ logotipas atiteko vienai garsiausių sportinių prekių gamintojų pasaulyje.

28-erių puolėjas tikino, kad idėją apie šį logotipą jam kilo dar studijuojant San Diego universitete. Persikėlęs į NBA krepšininkas pasirašė sutartį su „Nike“ ir tuomet pasidalino savo eskizu.

Bėgant metams kompanija ištobulino „letenos“ atvaizdą ir į prekybą išleido daugybę drabužių ir sportinių batelių su šiuo logotipu. Visgi K.Leonardas pridėjo, kad galutinius sprendimus dėl logotipo naudojimo visais atvejais priimdavo jis pats.

Galiausiai krepšininko ir „Nike“ keliai išsiskyrė 2018 metais, o pasirašius naują sutartį su „New Balance“, amerikietis teismo prašė patvirtinti, jog teisės į „letenos“ logotipą priklauso tik jam vienam, o „Nike“ užsiima sukčiavimu.

Savo ruožtu „Nike“ krepšininką apkaltino sutarties nesilaikymu, autorinių teisių pažeidimu ir apgavyste.

„Sportando“ nuotr./„Letenos“ eskizai
„Sportando“ nuotr./„Letenos“ eskizai

Visgi galutinis teisėjo sprendimas „nugalėtojais“ skelbė „Nike“.

„Logotipas nėra visiškai išvestas iš pirminio eskizo. Mano nuomone, jis labai skiriasi ir yra naujas“, – savo sprendimą paaiškino teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius