-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22

Kelio pabaiga: 5 garsūs krepšininkai, kurių daugiau nebeišvysime rinktinėje

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės baigėsi, o paskutinį kartą vilkint savo nacionalinės rinktinės marškinėlius mes matėme net penkis gerai žinomus krepšininkus. JAV, Prancūzijos, Argentinos ir Lietuvos komandų simboliai jau neberungtyniaus už savo šalį, todėl siūlome prisiminti jų pasiekimus tarptautiniame krepšinyje.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / V.Dranginio/LTOK nuotr.

Robertas Javtokas (Lietuva)

Ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas savo šalies komandai paaukojo 14 vasarų. Per tą laiką jis padėjo Lietuvos komandai laimėti pasaulio čempionato bronzą 2010-aisiais, Europos čempionato sidabrą 2013 ir 2015 metais bei bronzą 2007 m.

Šiose olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire lietuvis iš viso sužaidė vos 14 minučių, per kurias nepelnė nė taško. Iš karto po pralaimėjimo Australijai ketvirtfinalyje jis visus informavo, kad tikrai daugiau į rinktinę nesugrįš. R.Javtokui šiuo metu yra 36-eri.

Lietuvos rinktinė savo pasirodymą olimpiadoje baigė po pralaimėjimo Australijai.

Carmelo Anthony (JAV)

„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

„Melo“ tapo pirmuoju vyrų krepšininku istorijoje, kuriame pavyko laimėti tris olimpinius aukso medalius. Šiuo metu žaidėjui yra 32-eji, todėl daugelis tikėjosi, kad puikiai FIBA krepšiniui tinkantis puolėjas bandys sužaisti ir 2020-aisiais Tokijuje, tačiau jis nusprendė pasitraukti iš JAV nacionalinės rinktinės.

Be trijų aukso medalių, jis savo kolekcijoje turi ir 2004-ųjų olimpinę bronzą bei 2006 metų pasaulio čempionato bronzą. Pastarasis medalis žaidėją motyvavo net ir šių metų olimpiadoje, nes trečioji vieta amerikiečiams yra nieko verta.

Rio de Žaneire C.Anthony buvo vienas savo komandos lyderių, o vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų ir atkovodavo 5 kamuolius.

Manu Ginobili ir Andresas Nocioni (Argentina)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Emanuelis Ginobili
AFP/„Scanpix“ nuotr./Emanuelis Ginobili

Auksinės Argentinos kartos žaidėjai savo karjeras rinktinėje pabaigė kartu. Iš pradžių apie tai paskelbė 39-erių M.Ginobili, o vėliau neberungtyniauti vilkint savo šalies marškinėlius nusprendė ir A.Nocioni.

Abu šie vyrukai 2004-ųjų Atėnų olimpiadoje nukovė galingąją JAV rinktinę ir iškovojo aukso medalius. Jiems taip pat pavyko 2008 metais Pekine laimėti bronzą, o pasaulio čempionate 2002 m. jie laimėjo sidabrą.

Šioje olimpiadoje M.Ginobili buvo svarbiausias Argentinos žaidėjas, vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų ir atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. A.Nocioni Brazilijoje taip pat mesdavo po 15 taškų per rungtynes ir vidutiniškai atkovodavo po 6 kamuolius.

Argentina savo pasirodymą olimpiniame turnyre baigė ketvirtfinalyje nusileidusi aukso medalininkams iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Tony Parkeris (Prancūzija)

„Scanpix“/AP nuotr./Tony Parkeris
„Scanpix“/AP nuotr./Tony Parkeris

34-erių T.Parkeris siekdamas prailginti savo karjerą „San Antonio Spurs“ ekipoje nusprendė baigti karjerą nacionalinėje komandoje. Prancūzui taip ir nepavyko atvesti savo rinktinės į pasaulio čempionato ar olimpiados prizinę vietą, tačiau jis savo kolekcijoje turi net 4 Europos čempionato medalius.

Prancūzas 2013-aisiais laimėjo auksą Slovėnijoje, 2011 metais sidabrą Lietuvoje, o 2005 ir 2015 metais iškovojo bronzą.

Rio de Žaneire T.Parkeris vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų ir atlikdavo beveik po 4 rezultatyvius perdavimus. Prancūzija savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje bejėgiškai pralaimėjusi Ispanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius