-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 26

Kitą pasaulį Toronte išvydęs D.Maskoliūnas nesužavėtas J.Valančiūno vaidmeniu „Raptors“

Šeima sveika, vaikas auga, viskas gerai, – taip pastaruoju metu gyvena Jonas Valančiūnas. Tuo įsitikino Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas, savaitę viešėjęs Toronte. Jis daug bendravo su 23 metų lietuviu, akylai stebėjo „Raptors“ treniruočių procesą ir bendravo su klubo treneriu Dwane'u Casey. Tiesa, kaip jis mato Joną Toronto ekipoje, lietuvio nesužavėjo.
Jonas Valančiūnas ir Darius Maskoliūnas
Jonas Valančiūnas ir Darius Maskoliūnas / „Facebook“ nuotr.

„Nežinau... Turiu savo nuomonę. Bet iš tos pusės, kad lietuviui sektųsi kuo geriau, nelabai matau Dwane'o Casey pastangų daugiau žaisti per Joną“, – bendraudamas su 24sek.lt pabrėžė D.Maskoliūnas.

Būtent J.Valančiūno minučių skaičius ir tūnojimas ant suolo ketvirtajame kėlinyje visą 2014-2015 m. sezoną Toronte buvo karščiausia tema. Bet D.Maskoliūnas nepuolė į akis amerikiečiui aiškinti, kiek Jonas turi žaisti ir kaip jį geriau išnaudoti.

„Neturiu teisės ir nesu toks naglas, kad pradėčiau aiškinti NBA treneriui“, – šyptelėjo D.Maskoliūnas.

Tačiau pokalbiai su 20 metų NBA dirbančiu amerikiečiu lietuviui paliko didžiulį įspūdį. Vyrai bendravo ne tik apie krepšinį.

„Tai – labai malonus žmogus. Juk jis yra patyręs strategas, tiek daug visko matė. Pasikalbėti su tokiais žmonėmis visada įdomu ir malonu“, – pridūrė D.Maskoliūnas.

Ryškiai patobulėjęs JV

Visą savaitę „Raptors“ treniruotes stebėjęs specialistas iš arti matė Jono darbą NBA komandoje. 

Kaip bus su Jono minutėmis, parodys sezonas. Juk treneris prisiima visą atsakomybę, o „Raptors“ nebeturi teisės susimauti antrą sezoną iš eilės.

Nuo 10 iki 11 val. treniruodavosi tie krepšininkai, kurie tik pretenduoja patekti į pagrindinę komandą. Vizito metu Toronte treniravosi 19 krepšininkų. „Raptors“ branduolys pratybas pradėdavo 11 val.

Po dviejų valandų intensyvaus darbo žaidėjai likdavo padirbėti dar papildomą valandą.

„Raptors“ treniruočių salėje užsibūdavęs strategas įžvelgė ryškų J.Valančiūno progresą, kuris leidžia tikėtis didesnio vaidmens 2015-2016 m. sezoną. Anot D.Maskoliūno, JV patobulėjo tiek puolime, tiek gynyboje.

„Jie mato didžiulį Jono patobulėjimą gynyboje. Be to, po individualių treniruočių su NBA legenda Jacku Sikma, Jono judesiai puolime po krepšiu vis geresni ir tobulesni, – tikino D.Maskoliūnas. – Bet kaip bus su minutėmis, parodys sezonas. Juk treneris prisiima visą atsakomybę, o „Raptors“ nebeturi teisės susimauti antrą sezoną iš eilės“.

Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas

Kitas pasaulis

Treniruočių krūvis Jono po Europos čempionato pernelyg nevargino. Šioks toks fizinis sunkumas dar juntamas, tačiau „Raptors“ klube suteiktos visos sąlygos kuo greičiau atsistatyti ir negalvoti apie jokius pašalinius dalykus.

Labai kažko superspecifinio nepamatysi, bet ten yra kitas pasaulis.

„Jonas kažkokiu dideliu nuovargiu nesiskundė. Manau, kad jis po truputį įsibėgės ir viskas bus gerai“, – ramino D.Maskoliūnas.

Komandų rūpestis žaidėjais D.Maskoliūną sužavėjo labiausiai. Pasak trenerio, krepšininkams ten dėl nieko nereikia sukti galvos: „NBA viskas sutvarkyta nuo A iki Z. Jiems belieka ateiti į salę ir treniruotis“.

Pirmą kartą su NBA virtuve D.Maskoliūnas susipažino dar 1996-aisiais, kai Lietuvos rinktinė ruošėsi Atlantos olimpinėms žaidynėms.

Tačiau NBA suteikiamos sąlygos tiesiog pribloškia.

„Labai kažko superspecifinio nepamatysi, bet ten yra kitas pasaulis, kitoks krepšinis, požiūris į visą virtuvę. Buvo labai įdomi patirtis. Galbūt kažkada gyvenime ji man pravers“, – 24sek.lt sakė D.Maskoliūnas.

Iš Toronto – į Šakius

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Darius Maskoliūnas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Darius Maskoliūnas

Šeštadienio popietę D.Maskoliūnas Vilniaus Mykolo Romerio universiteto salėje sėdėjo ant kėdutės ir stebėjo Šakių „Vyčio“ dvikovą su sostinės „Perlu-MRU“. Darius yra „Vyčio“ komandos konsultantas.

Kol netreniruoja jokios komandos, 44 metų strategas NKL klube padeda treneriui Nerijui Zabarauskui.

Bet jau netrukus D.Maskoliūnas iš ankštų salių turėtų grįžti į didesnes erdves.

Lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje prasideda „antroji banga“ – laikotarpis, kai esamais rezultatais nepatenkinti klubai atleidžia trenerius ir ieško naujų.

D.Maskoliūno CV netrūksta įdomių įrašų: treji metai Kauno „Žalgiryje“ dirbant tiek asistentu, tiek vyr. treneriu (2007-2010 m.), treji analogiški metai Vilniaus „Lietuvos ryte“, du sezonai Sopoto „Trefl“ ekipoje.

Dabar D.Maskoliūnas kantriai laukia dar vieno įdomaus iššūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius