Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 13

Kitokia versija: kodėl „Rockets“ verta pralaimėti lemiamą sezono mačą

Donatas Motiejūnas ir „Houston Rockets“ ekipa šį vakarą rengiasi lemiamam sezono mūšiui. Pergalė Hjustonui atvers kelią į NBA atkrintamąsias varžybas. Tačiau toje pačioje Hjustono žiniasklaidoje pasirodė įdomi versija: kodėl verta, kad „Rockets“ pralaimėtų lemiamą mūšį ir nepatektų į atkrintamąsias varžybas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Hjustonas realiai vertina situaciją: „Rockets“ šį sezoną demonstruoja blankų krepšinį, o pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Vakarų konferencijoje sutiktų „Golden State Warriors“.

„Rockets“ pergalė serijoje iki keturių pergalių prilygtų stebuklui. Tą suvokia ir Hjustono apžvalgininkai. O „Rockets“ situacija tokia, kad jei komanda patenka į atkrintamąsias varžybas, praranda 13-ąjį naujokų biržos šaukimą.

Nors tai nėra aukščiausias šaukimas, „Rockets“ potencialiai prarastų gabų jauną krepšininką. Praeityje 13-uoju šaukimu į NBA pateko Kobe Bryantas ar Karlas Malone'as. O patekę į atkrintamąsias, dėl anksčiau įvykusių mainų susitarimo, „Rockets“ šaukimą prarastų ir jis atitektų „Denver Nuggets“.

Beje, šaukimas paleistas vėjais po mainų, kuriuose Ty Lawsonas persikėlė į Hjustoną. Turėjęs tapti „Rockets“ didžiojo trejeto dalimi, Hjustone jis neištempė nė sezono.

Sporte turėtų galioti tik sportinis principas, bet NBA yra verslas, o ten svarbi komandos strategija. Iš esmės, „Rockets“ nėra naudos patekti į atkrintamąsias ir iš jų iškristi jau pirmajame etape po pralaimėjimo 0:4.

„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas, Trevoras Ariza ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas, Trevoras Ariza ir Jamesas Hardenas

Savigarba būtų paglostyta, sezonas klubo metraščiuose nenueitų kaip tas, kai „Rockets“ po pasirodymo Vakarų konferencijos finale kitąmet net nepateko į atkrintamąsias, bet tai tik moralinė paguoda.

1984-aisiais „Rockets“ paaukojo sezono finišą, kad užsitikrintų 1-2 šaukimą. O atėjus naujokų biržai „Rockets“ pasikvietė būsimą NBA legendą Hakeemą Olajuwoną.

„Laikas sugrįžti prie šaknų“, – siūlo „Houston Chronicle“.

Su 13-uoju šaukimu „Rockets“ turėtų tik 2,2 proc. tikimybę NBA naujokų biržos loterijoje gauti šaukimą pirmajame trejete. Maždaug tokia pat galimybė nugalėti „Warriors“, rašo „Houston Chronicle“.


Scenarijai

  • „Rockets“ pateks į atkrintamąsias: jeigu paskutiniajame ture nugalės „Sacramento Kings“ arba, pralaimėjimo atveju, „Utah Jazz“ Los Andžele pralaimės „Lakers“ komandai.
  • „Rockets“ nepateks į atkrintamąsias: jeigu „Rockets“ pralaimės „Kings“ ekipai, o „Jazz“ švęs pergalę Los Andžele.

Papasakokite „Houston Chronicle“ versiją „Rockets“ žaidėjams.

„Susitiksime Ouklande“, – po pastarosios pergalės prieš „Lakers“ teigė Jasonas Terry.

„Rockets“ dega noru žaisti atkrintamosiose, o svečiai iš Sakramento atvyks gerokai nukraujavę: „Kings“ žais be branduolio žaidėjų DeMarcuso Cousinso, Rajono Rondo ir Darreno Collisono.

„Tikrai ne tokioje situacijoje norėjome būti sezono pabaigoje, bet bandysime pradėti iš naujo darydami gerus dalykus. Geriau vėliau nei niekada“, – ūpo neprarado įžaidėjas Patrickas Beverley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius