Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 05

Kosminio N.Jokičiaus nepakako: charakterį rodžiusi „Heat“ komanda išlygino rezultatą finale

Triukšmingoje svečių arenoje, kurioje niekam nepavyko laimėti du mėnesius, „Miami Heat“ išlygino NBA finalo serijos rezultatą – Eriko Spoelstros vadovaujama komanda 111:108 (26:23, 25:34, 24:26, 36:25) nugalėjo „Denver Nuggets“ krepšininkus.
Jimmy Butleris ir Nikola Jokičius
Jimmy Butleris ir Nikola Jokičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Net 41 tašką suvertė Nikola Jokičius, tačiau to nebuvo gana šeimininkams. Jis tapo tik 14-uoju krepšininku istorijoje, kuris NBA finale sugebėjo suversti tiek taškų.

Gabe'as Vincentas nugalėtojams pelnė 23 taškus, po 21 surinko Jimmy Butleris ir Bamas Adebayo, o „Heat“ į Majamį išsivežė itin svarbią pergalę.

„Mūsų vaikinai yra kovotojai, – sakė E.Spoelstra. – Jie myli tokius momentus.“

„Heat“ vienu metu atsiliko 15 taškų, o prieš ketvirtąjį kėlinį deficitas siekė aštuonis. „Nuggets“ šiose atkrintamosiose, kuomet bet kuriuo mačo metu turėjo dviženklį pranašumą rungtynėse, laimėjo 11 kartų ir nė karto nesuklupo.

Bet ši serija baigėsi.

Per pirmas 3:17 min. ketvirtajame kėlinyje, „Heat“ šovė į priekį spurtu 17:5 ir prasibrovė į priekį. Vienu metu Majamio persvara siekė 11 taškų, bet pakentėti teko. Ir sugerti Jamalo Murray tritaškį, kuris galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau nebuvo tikslus.

„Tai finalai, – sakė B.Adebayo. – Vieną ištraukėme.“

Denveryje „Nuggets“ pralaimėjo pirmą kartą nuo kovo 30-sios ir pirmą kartą per 10 rungtynių atkrintamosiose šiemet. Šeimininkų treneris nebuvo patenkintas pastangų lygiu.

„Tai NBA finalai ir mes kalbame apie pastangas, – teigė Mike'as Malone'as. – Tai kelia man didžiulį nerimą. Jūs, vaikinai, tikriausiai galvojote, kad paistau niekus, kuomet po pirmųjų rungtynių kalbėjau, jog nežaidėme gerai. Nežaidėme. Tai nėra pasiruošimas sezonui. Tai nėra reguliarusis sezonas. Tai NBA finalai.“

Trečiosios serijos rungtynės vyks Majamyje trečiadienį.

„Nuggets“: N.Jokičius 41 (11 atk. kam.), J.Murray 18 (10 rez. perd.), A.Gordonas 12, B.Brownas 11.

„Heat“: G.Vincentas 23, J.Butleris (9 rez. perd.) ir B.Adebayo (9 atk. kam.) po 21, M.Strusas 14, D.Robinsonas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius