Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 01

Krepšinio išsiilgęs D.Sabonis kimba į darbus: „Jaučiuosi nuostabiai“

9 mėnesiai – tiek laiko bus praėję nuo paskutinių Domanto Sabonio žaistų rungtynių, kai lietuvis žengs į aikštę priešsezoniniame NBA susitikime gruodžio 12-ąją. Pasiruošimą naujajam sezonui pradėjęs geriausias Lietuvos krepšininkas tikina išsiilgęs krepšinio.
Domantas Sabonis su sužadėtine Shashana  atvyko į Lietuvą
Domantas Sabonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

NBA krepšininkai gruodžio 1-ąją susirinko į savo komandų treniruočių stovyklas, kurios šį kartą bus rekordiškai trumpos.

Jau po dešimties dienų prasidės ikisezoniniai mačai, o „Indiana Pacers“ su D.Saboniu jų žais tris – du prieš „Cleveland Cavaliers“ ir vieną prieš „Philadelphia 76ers“.

Į aikštę šiuos mačuose žengs ir D.Sabonis, kurį pastarąjį pusmetį stabdė ne tik pasaulį užklupusi ir NBA sezoną ilgiau nei keturiems mėnesiams sustabdžiusi COVID-19 pandemija, bet ir trauma.

Prieš pat NBA „burbulo“ startą lietuvis patyrė plantarinio fascito traumą – pėdos skliauto fascijos uždegimą.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Nors „Pacers“ centras jau buvo pasiruošęs žengti į aikštę ir gelbėti savo komandą atkrintamosiose varžybose, lietuvis grįžti į rikiuotę taip ir nespėjo, nes „Pacers“ 0-4 krito prieš būsimuosius finalininkus „Miami Heat“ krepšininkus.

Praėjus keliems mėnesiams ir artėjant naujiems iššūkiams D.Sabonis tikina jiems pasiruošęs.

„Jaučiuosi nuostabiai. Mano kūnas jaučiasi gerai. Treniruotėse dirbsiu be apribojimų, nors gydytojai prižiūrės mano krūvį“, – Indianapolio spaudos atstovams antradienį sakė D.Sabonis.

Paskutinį kartą NBA rungtynėse lietuvis žaidė dar kovo 11-ą dieną, tą pačią, kai po teigiamo Rudy Gobert'o koronaviruso testo buvo ilgam sustabdytas NBA sezonas.

„Praėjo jau beveik metai nuo paskutinių mano rungtynių. Labai pasiilgau krepšinio. Jaučiuosi pozityviai ir turiu daug energijos. Apskritai, jaučiu puikią atmosferą komandoje“, – tikino lietuvis.

Labai pasiilgau krepšinio.

Grįžęs į „Pacers“ treniruotes jis išvydo naują veidą – prie komandos vairo Nate'ą McMillaną pakeitusį Nate'ą Bjorkgreną.

Šis iki šiol dirbo Nicko Nurse'o asistentu „Toronto Raptors“ komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Nurse'as (tupi) ir Nate'as Bjorkgrenas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Nickas Nurse'as (tupi) ir Nate'as Bjorkgrenas (dešinėje)

Atskleidęs, jog treneris buvo atvykęs pasikalbėti su juo į Los Andželą, kur D.Sabonis leido didžiąją dalį tarpsezonio, lietuvis tikino, jog „Pacers“ žaidimas turėtų tapti modernesniu.

„Su treneriu pietavome ir turėjome kelias treniruotes. Iš to, kiek su juo kalbėjau, supratau, kad žaisime panašų krepšinį į „Raptors“. Tas krepšinis turėtų būti modernesnis. Turėtume mesti daugiau tritaškių ir žaisti greičiau, taip pat sumažinti tolimų dvitaškių metimų skaičių. Visi nekantrauja pamatyti, kaip mums seksis“, – sakė D.Sabonis, kuriam tai bus ketvirtas sezonas Indianos ekipoje ir penktas NBA lygoje apskritai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius