Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31

Kylančią NBA žvaigždę nustelbęs Jonas Valančiūnas aplenkė legendinį Vince'ą Carterį

Jonas Valančiūnas kopia į viršų istoriniuose „Toronto Raptors“ sąrašuose. Bet svarbiausia, kad tvirtas 25-erių lietuvio pasirodymas padėjo komandai įkopti į pergalę prieš „Minnesota Timberwolves“ ekipą 109:104.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai yra neįtikėtina. „Raptors“ namuose nugalėjo „Timberwolves“ krepšininkus 14 kartą iš eilės. Ši pergalių serija tęsiasi net nuo 2004-ųjų sausio 21-osios.

Tai reiškia, kad pastarąjį kartą, kai Minesotos krepšininkai džiaugėsi pergale Toronte, dabartinei „Timberwolves“ žvaigždei Andrew Wigginsui tada buvo vos aštuoneri metukai.

Tais laikais Torontą į priekį tempė legendinis Vince'as Carteris. Galbūt sunku tuo patikėti, bet J.Valančiūnas aplenkė šį pasiutusį NBA dėjimų meistrą.

J.Valančiūnui tai buvo jau 402-osios rungtynės „Raptors“ starto penkete. Šiuo rezultatu jis aplenkė V.Carterį ir „Raptors“ istorijoje pakilo į trečią vietą.

Simbolinį pasiekimą centras pažymėjo galingu pasirodymu. Per 29 minutes įmetė 18 taškų (8/11 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo ir prasižengė po 1 kartą.

JV būnant aikštėje, „Raptors“ įmetė 14 taškų daugiau nei „Timberwolves“.

Kitoje aikštės pusėje vienas „Timberwolves“ lyderių centras Karlas-Anthony Townsas neblizgėjo – pasižymėjo 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Paskutinę mačo minutę J.Valančiūnas realizavo abi baudas ir įtvirtino „Raptors“ pergalę. Jai pamatą padėjo kitas vidurio puolėjas Jakobas Poeltlas, ketvirtajame kėlinyje inicijavęs spurtą 12:2, po kurio „Raptors“ atitrūko.

Tai buvo 19-oji „Raptors“ pergalė namuose per 23 rungtynes. Geresnį pergalių ir pralaimėjimų santykį savoje arenoje NBA turi tik „San Antonio Spurs“ klubas.

„Raptors“: D.DeRozanas 23, J.Valančiūnas 18 (11 atk. kam.), S.Ibaka ir K.Lowry po 15, J.Poeltlas 12.

„Timberwolves“: J.Butleris 25, A.Wigginsas 15, J.Teague ir G.Diengas po 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius