Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 09

L.Jamesas atvirai: apie NBA planus, krepšinį karantino metu ir „Liūtą karalių“

LeBronas Jamesas džiaugėsi puikiu sezonu su „Los Angeles Lakers“ komanda, tačiau kelias link titulo, kaip ir visas pasaulis, sustojo dėl koronaviruso pandemijos ir nežinia, ar Karalius su komandos draugais dar galės pakovoti dėl titulo.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Tai jau 17-asis L.Jameso sezonas pajėgiausioje pasaulio lygoje. Vienam garsiausių visų laikų krepšininkų būtų sunku priimti faktą, jog tai, kas prasidėjo, taip ir nepasibaigs.

„Nežinau, ar man pavyktų susitaikyti su sezono uždarymu“, – ESPN cituoja L.Jamesą, kuris trečiadienį vaizdo konferencijoje kalbėjo su žurnalistais.

NBA sezonas buvo sustabdytas prieš keturias savaites. Tuo metu „Lakers“ buvo geros nuotaikos, mat savaitgalį buvo iškovotos dvi svarbios pergalės prieš „Milwaukee Bucks“ ir „Los Angeles Clippers“, o 35-rių Karalius buvo pagavęs gerą bangą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas teigė, kad kūnas nustebo, kai kovo mėnesį krepšinis baigėsi.
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas teigė, kad kūnas nustebo, kai kovo mėnesį krepšinis baigėsi.

„Aš galiu pasidžiaugti tuo, kaip mūsų komanda žaidė šį sezoną, nors turėjome naują trenerį, naują sistemą, naują štabą, buvo labai daug naujų detalių šiais metais, – kalbėjo L.Jamesas. – Kaip jums sakiau visus metus, tikrai nemaniau, kad mes taip greitai susilipdysime. Galvojau, kad prireiks daugiau laiko, bet klydau. Labai klydau dėl to.“

Vėliau „Lakers“ žvaigždė perbėgo per viską, ką komandai teko patirti šį sezoną: priešsezonines rungtynes Kinijoje, kurios vos nebuvo atšauktos, o tada – ir Kobe Bryanto žūtį sausio pabaigoje.

„Viskas, per ką turėjome pereiti šį sezoną, buvo tiesiog pakilimai ir nuosmukiai. Ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Daug turėjo iškęsti ir treneriai, ir žaidėjai, ir visa organizacija. Visko vyko daug.

Tad, uždarymas? Ne. Mes turime didžiuotis tuo, ką pasiekėme iki šiol. Aš tikrai galėsiu atsigręžti ir sakyti: „Gerai, mes per tą trumpą laiką padarėme labai daug“.

Mes turime didžiuotis tuo, ką pasiekėme iki šiol

L.Jamesas, vos prasidėjus sezono uždarymo kalboms, pasisakė, kad nežais, jei sirgalių nebus tribūnose, tačiau jo nuomonė pasikeitė.

„Jei viskas prieis iki tokio taško, kad reikės žaisti be sirgalių, mes žinosime, jog jaučiame „Lakers“ dvasią. Žinosime, kad jie namuose serga už mus, žiūrėdami rungtynes internetu, tad tikiu, kad galėsime jausti tą energiją, lojalumą, kurį turėjome visą sezoną ir nuo tada, kai „Lakers“ yra Los Andžele“, – tikino Karalius.

„Road Trippin' Podcast“ laidoje kovo 26-ąją L.Jamesas pasisakė prieš idėją, kad sezonas gali būti pratęstas tik tokiu atveju, jei visos komandos, jų žaidėjai, treneriai ir personalas praleistų kurį laiką karantine vienoje vietoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas

„Aš tikiu, kad, kai pandemija bus kontroliuojama, ir mums bus leidžiama užsiimti kažkokia veikla, sezonas bus pratęstas. Tikiu, kad esame tokioje pozicijoje, kur galime tai padaryti ir kovoti dėl titulo, daryti tai, ką mėgstame, versti „Lakers“ sirgalius mumis didžiuotis. Ir jei tai vyks vienoje, izoliuotoje vietoje...

Jei tai Las Vegasas ar kažkas panašaus, jei ten yra galimybė išlaikyti mus apsaugotus ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, tuomet galime kalbėtis. Reikia rasti geriausią būdą“, – svarstė „Lakers“ žvaigždė.

L.Jamesas neturėjo pokalbio su NBA generaliniu komisaru Adamu Silveriu, tačiau palaiko glaudų ryšį su treneriu Franku Vogeliu, krepšinio operacijų prezidentu Robu Pelinka ir kita komandos žvaigžde Anhony Davisu.

Taip pat L.Jamesas medituoja, sportuoja penkis kartus per savaitę privačioje sporto salėje ir lanko draugus, turinčius krepšinio aikšteles namuose.

Jei nutolsime nuo sporto, Karalius žaidžia video žaidimus su sūnumis, organizuoja arbatos vakarėlius su dukra, žaidžia kortomis su žmona ir net žiūri „Liūtą karalių“ per televizorių.

„Disney" nuotr./„Liūtas karalius“
„Disney" nuotr./„Liūtas karalius“

„Na, žiūriu praktiškai viską, ko pavadinime yra žodis „karalius“. Tigeris Kingas, „Liūtas Karalius“, visus tuos karalius“, – šmaikštavo L.Jamesas.

Neabejotinai Karalius ilgisi NBA, tačiau supranta, kokioje situacijoje atsidūrė pasaulis.

„Tai užkarda ne tik mums, ne tik amerikiečiams, bet ir visam pasauliui. Tai užkarda. Tai testas mums visiems. Tai testas mūsų psichologijai, vidiniam pasauliui, testas viskam. Mes augome taip komfortiškai, o dabar turime viską pristabdyti“, – samprotavo L.Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius