Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21

Laimingą bilietą NBA loterijoje ištraukęs A.Karnišovas džiaugiasi dėl sulaužytos tradicijos

Prieš kelias savaites sulaukę svarbios žinios apie daugeliui neįtikusio vyriausiojo trenerio Jimo Boyleno atleidimą, praėjusią naktį „Chicago Bulls“ sirgaliai vėl galėjo krykštauti iš džiaugsmo. Sėkmingai sukritus NBA naujokų biržos loterijos kamuoliukams, Artūras Karnišovas galėjo šypsotis – naujoji jo komanda spalio 16-ąją iš talentingiausių šių metų žaidėjų rinksis ketvirta.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Bulls“ gretose praėjusį sezoną žaidė net trys pastarųjų metų NBA naujokų biržų 7-ieji šaukimai – mainų būdu po 2017 m. biržos gautas suomis Lauri Markkanenas, 2018-aisiais septintas pašauktas Wendellis Carteris ir pernai tokiu pat šaukimu savo pavardę išgirdęs Coby White'as.

Čikagos klubo sirgaliai ir prieš šių metų biržą juokavo, kad jų komanda spalį rinksis septinta, o peno tokioms kalboms pridėjo ir „Bulls“ pasirodymas reguliariajame sezone – naujoji A.Karnišovo komanda pademonstravo septintą blogiausią rezultatą, o tai reiškė, jog jos šansai gauti pirmąjį šaukimą yra septinti pagal gerumą.

Vis dėlto virtualiu būdu vykusi naujokų biržos loterijoje, kurioje „Bulls“ atstovu buvo naujasis klubo krepšinio operacijų viceprezidentas A.Karnišovas, Čikagos ekipą aplankė sėkmės paukštė – legendinė organizacija gavo ketvirtąjį šaukimą ir taip anksti rinksis pirmą kartą nuo 2008 metų, kai pirmuoju šaukimu pakvietė po kelerių metų naudingiausiu lygos krepšininku išrinktą Derricką Rose'ą.

„Esame labai laimingi, kad pakilome ir sulaužėme pastarųjų metų tradiciją, – po naujokų biržos loterijos džiaugėsi A.Karnišovas. – Pakilti iš 7-osios vietos į 4-ąją yra labai svarbu Čikagos miestui ir visai mūsų organizacijai. Esame labai patenkinti. Rinksimės žaidėją, kuris padės mums kitame sezone ir tolesnėje ateityje.“

VIDEO: Artūro Karnišovo reakcija į NBA naujokų biržos loteriją

Nors buvo išrinktas „Bulls“ atstovu virtualioje naujokų biržos loterijoje, A.Karnišovas sėdėjo tame pačiame pastate, kaip ir kiti „Bulls“ atstovai, stebėję renginį per televiziją.

Visgi lietuvis, kurio veidą galėjo matyti visi naujokų biržos transliacijos žiūrovai, puikią žinią jo komandai sužinojo anksčiau.

„Mačiau 15 sekundžių ankstesnį vaizdą nei kiti. Kiti, buvę gretimuose kambariuose, matė atsilikusį vaizdą per televiziją, o aš tuo metu jau išgirdau, kad „Bulls“ pakilo per kelias vietas aukštyn ir tikrai nebus septinti. Tikėjausi, kad būsime pirmajame trejete, bet ir ketvirtas šaukimas buvo puiki žinia“, – pasakojo A.Karnišovas.

Lietuvis jau turi patirties ruošdamasis naujokų biržai – prieš tai jis septynerius metus dirbo „Denver Nuggets“ organizacijoje, kuri pastaraisiais metais pagarsėjo ypač sėkmingais naujokų pasirinkimais.

Tikėjausi, kad būsime pirmajame trejete, bet ir ketvirtas šaukimas buvo puiki žinia

Nors Kolorado valstijos komanda nė sykio neturėjo aukštesnio nei 7-ojo šaukimo, naujokų biržose ji iškasė ne vieną aukso grynuolį – 7-uoju šaukimu pakviestas Jamalas Murray, 14-uoju į komandą atvyko dabar jau vieno iš lyderių statusą išsikovojęs Michaelas Porteris, o įspūdingiausią laimikį „Nuggets“ sužvejojo 2014 m., kai vos 41-u šaukimu prisiviliojo dabartinę lygos žvaigždę Nikolą Jokičių.

Kokia buvo Denverio sėkmės paslaptis, kurią užkodavusiųjų tarpe A.Karnišovas buvo viena svariausių figūrų? Juk būtent lietuviui priskiriami nuopelnai už N.Jokičiaus pasirinkimą.

„Net sunku paaiškinti mūsų sėkmę Denveryje, – trūktelėjo pečiais A.Karnišovas. – Be abejo, niekada nesirinkome taip anksti. Dar prieš naujokų biržą pasidarydavome žaidėjų reitingą, o jai prasidėjus turėdavome ne vieną galimą pasirinkimą. Išklausydavome daugybės nuomonių, o tada pasirinkdavome žaidėją, kuris, mūsų nuomone, yra geriausias iš visų likusių. Tokia strategija bus ir čia.“

„Bulls“ jau ir dabar turi pakankamai daug žadantį jaunų žaidėjų branduolį – 25-erių Zachą LaVine'ą, 23-ejų L.Markkaneną, 21-erių W.Carterį ir 20-metį C.White'ą.

„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as

Žvelgiant į šiuos žaidėjus, panašu, kad Čikagos ekipai labiausiai trūksta lengvojo krašto puolėjo pozicijoje galinčio žaisti krepšininko, tačiau A.Karnišovas rinkdamasis iš būsimų naujokų į pozicijas žvalgytis neketina.

„Manau, kad privalome pasirinkti geriausią prieinamą žaidėją. Ieškosime to, kuris turi didžiausią talentą ir rinksimės žaidėją, galintį pademonstruoti geriausią žaidimą ilgame laikotarpyje. Spalio 16-ąją pamatysite, kas tai bus“, – intrigavo „Bulls“ organizacijos galva.

Ne per seniausiai likę be vyr. trenerio, „Bulls“ vadovai, panašu, naujojo komandos vedlio paskirti neskuba. A.Karnišovas patvirtino, kad pokalbiai dar nepradėti su jokiu specialistu.

„Nesame nusistatę konkrečių terminų. Jau pradėjome paieškas, bet dar su niekuo nesikalbėjome“, – atskleidė „Bulls“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius