Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 21

„Lakers“ auka – ruso 48 milijonų našta išspręsta

Praėjusią naktį „Los Angeles Lakers“ nustebino daugybę savo sirgalių ir išmainė savo startinio penketo įžaidėją D'Angelo Russellą. Iš pradžių šį sprendimą buvo suprasti sunku, tačiau vėliau paaiškėjo, jog Magicas Johnsonas ir jo kolegos atsikratė dar trejus metus galiosiančios Timofejaus Mozgovo sutarties.
Timofejus Mozgovas
Timofejus Mozgovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sandėris

„Lakers“ gauna: Brooką Lopezą ir 27 šaukimą 2017-ųjų NBA naujokų biržoje.

„Nets“ gauna: D'Angelo Russellą ir Timofejų Mozgovą.

ESPN šiuos „Lakers“ mainus įvertino „B“ pažymiu, kas Lietuvoje greičiausiai reikštų aštuonetą. Los Andželo klubas ne tik atsikratė milžiniškos T.Mozgovo sutarties (dar trys metai, per kuriuos jam bus išmokėti beveik 48 mln. JAV dolerių, 16-a per metus), tačiau vieneriems metams pasistiprino gerokai aukštesnio kalibro vidurio puolėju B.Lopezu.

Rusijos „centras“ ne tik kad uždirbo pernelyg didelius pinigus, tačiau lūkesčių nepateisino ir aikštėje. „Lakers“ sezono pabaigoje rungtyniavo žymiai geriau, kai T.Mozgovą ant suolelio pasodino visam likusiam sezonui.

Nesvarbu, kokie kitais metais bus B.Lopezo komandos draugai, tačiau „Lakers“ neblogai sustiprino savo puolimą. Buvęs „Nets“ vidurio puolėjas praėjusiais metais į savo arsenalą pridėjo ir tolimus metimus. Jis praėjusiame sezone pataikė net 134 tritaškius, nors prieš tai per pirmuosius savo aštuonerius metus lygoje buvo pataikęs vos 31.

B.Lopezas taip pat yra neblogai krepšį dengiantis „centras“. Jo varžovų pataikymo procentas (47 proc.) po krepšiu yra šalia geriausiųjų dešimtuko visoje NBA, o tai gerokai lenkia T.Mozgovo rodiklį (53,4 proc.).

Tačiau galų gale „Lakers“ komandai šie mainai buvo svarbūs ne kitam sezonui, o 2018-ųjų vasarai. B.Lopezo sutartis baigiasi po šio sezono, o tai reikš, kad kitąmet Los Andželo valdžia šiuo ėjimu atlaisvino net 21,6 mln. JAV dolerių algų kepurėje.

Negana to, atleidę arba išmainę Jordaną Clarksoną arba Luolą Dengą „Lakers“ kitais metais savo algų kepurėje turės pinigų dviem maksimalioms sutartims laisviesiems agentams. Priminsime, kad Los Andželo klubas yra siejamas su Paulu George'u, o kitąmet čia persikelti svarsto ir LeBronas Jamesas.

Dar viena priežastis, kodėl „Lakers“ išmainė D.Russellą, greičiausiai yra noras naujokų biržoje pasirinkti Lonzo Ballą. Dabar jis turi tiesų kelią į Los Andželo klubo starto penketą.

„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Willy Hernangomezas
„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Willy Hernangomezas

Tuo tarpu „Nets“ ekipai už šiuos mainus gali būti rašomas stiprus devynetas. Nesvarbu, kiek reikės kankintis su T.Mozgovu ar be B.Lopezo. Bruklino klubas gavo tai, ko norėjo jau seniai – perspektyvų krepšininką savo klube. Juk D.Russellas vis dar yra tik 21-erių, o pagal išplėstinę statistiką jis praėjusiais metais sužaidė vieną geriausių sezonų puolime būdamas tokio amžiaus.

Įžaidėjai savo aukščiausią sportinę formą pasiekia gerokai vėliau nei kitos pozicijos krepšininkai, todėl laiko dar tikrai yra. Verta paminėti ir tai, jog dar dvejus metus D.Russellas žais už naujoko atlyginimą, todėl algų kepurėje jis užima labai mažai vietos (12 mln. per dvejus metus).

„Nets“ neturi savų šaukimų bei jokių rimtų talentų, todėl tai šiai komandai yra milžiniškas laimėjimas. Bruklino klubas savo šaukimą biržoje galės panaudoti tik 2019 metais.

Jeigu reikėtų rinkti laimėtoją šiuose mainuose, tai „Nets“ komandai šiuo atveju pasisekė labiau. Kita vertus, juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis, o kitą vasarą taip jau gali ir neatrodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius