-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 23

„Lakers“ ir Lonzo Ballas į Los Andželą bandys sugrąžinti legendinę „Showtime“

Praėjusią naktį daugelio prognozuotas „Los Angeles Lakers“ ėjimas NBA naujokų biržoje virto realybe. Vienas geriausių visų laikų įžaidėjų Magicas Johnsonas antruoju šaukimu pasirinko vieną geriausių ateities įžaidėjų Lonzo Ballą, o su jo pagalba legendinis klubas tikisi į miestą sugrąžinti „Showtime“ erą, kurioje vyravo greitas, rezultatyvus, nesavanaudiškas bei gražus žaidimas.
Lonzo Ballas
Lonzo Ballas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

LaVaro Ballo pranašystė išsipildė, o jo sūnus Lonzo buvo pakviestas rungtyniauti „Lakers“ gretose. Tiesa, skandalingasis krepšininko tėtis visiems savo trims sūnums pažadėjo pirmąjį šaukimą NBA naujokų biržoje, tačiau į praeitį jau negrįžkime.

Verta prisiminti, kad Lonzo nėra toks pat, kaip jo tėvas, o NBA visuomet yra naudinga, kai lygos duris praveria tokio kalibro įžaidėjas.

„Man labai pasisekė, kad galėsiu rungtyniauti mieste, kuriame užaugau, – teigė Lonzo. – Nekantrauju, kol galėsiu žengti į aikštę.“

Los Andžele L.Ballas turės galimybę žaisti gražų krepšinį gražiems Holivudo gyventojams. Jis rungtyniaus tokiu stiliumi, kokiu kadaise žaidė pats M.Johnsonas bei Larry Birdas. Jis žais taip, kaip tai darė Jasonas Kiddas ir Steve'as Nashas. Tai stilius, kuriuo nuolat norėtų rungtyniauti net LeBronas Jamesas.

Kamuolio judėjimas su cinkeliu yra geriausias produktas, kokį tik gali pasiūlyti NBA, o jo savo komandoms draugams UCLA universitete niekada negailėjo L.Ballas. Jis surinko daugiausiai rezultatyvių perdavimų per vieną sezoną savo universiteto istorijoje, o net dviems savo bendraklubiams leido pelnyti daugiau taškų nei jis pats (T.J.Leafas ir Bryce'as Alfordas).

O dabar šis vaikis turės šansą mokytis iš paties geriausio – M.Johnsono.

„Akivaizdu, jog Magicas yra geriausias visų laikų įžaidėjas, – nevengė pagyrų savo naujajam viršininkui Lonzo. – Seniai norėjau ten pakliūti ir iš jo mokytis. NBA niekada nebebus naujojo Magico, todėl aš stengsiuosi tiesiog būti savimi. Mano karjera bus sėkminga net jeigu pasieksiu pusę tiek, kiek jis.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./2017-ųjų NBA naujokų birža
AFP/„Scanpix“ nuotr./2017-ųjų NBA naujokų birža

Dar kartą galime įsitikinti, jog Lonzo nėra kaip jo tėvas. Jis būtų laimingas ir pasiekęs pusę to, ką NBA nuveikė M.Johnsonas, o LaVaras ne kartą yra sakęs, kad jo sūnus yra žymiai geresnis nei legendinis „Lakers“ įžaidėjas.

Kalbant realiai, Lonzo yra Magicas, kuris yra kiek žemesnis ir neturi tokios charizmatiškos asmenybės. Gali būti, jog LaVaras jau seniai tai pastebėjo, todėl stengėsi jį gelbėti savo pasisakymais ir beprotiškais komentarais.

Kiek titulų laimės Lonzo? LaVaras net neabejoja, kad jo sūnus pralenks Michaelo Jordano šešis titulus, tačiau daug kas priklausys nuo kitos vasaros, kai „Lakers“ vilios Paulą George'ą ir L.Jamesą.

Neseniai legendinis „Pistons“ įžaidėjas Isiah Thomasas turėjo galimybę su L.Ballu praleisti dieną kartu, o po jos buvęs krepšininkas buvo labiau sužavėtas ne Lonzo žaidimu, tačiau jo krepšinio mąstymu. Vėliau I.Thomasas teigė, kad šioje biržoje L.Ballas yra pats saugiausias pasirinkimas.

„Tai tikras krepšininkas, – teigė I.Thomasas. – Jam svarbiausia perduoti kamuolį, tačiau jis gali ir pataikyti. Jis nėra tas vyrukas, kuris negali įmesti, todėl dalina perdavimus. Nesakau, kad Lonzo dominuos NBA, bet jo komandos iškovos pergales.“

I.Thomasas yra tas krepšininkas, kuris tikrai žino, ką reiškia, kai lygoje dominuoja M.Johnsonas. Kartu šie krepšininkai ne kartą kovėsi vienas prieš kitą, o jų principinė dvikova nusileisdavo tik Magico ir L.Birdo mūšiams.

„Galiu drąsiai teigti, jog Lonzo mąsto labai panašiai, kaip Magicas, – pasakojo I.Thomasas. – Jis visuomet stengiasi paversti kitus geresniais, o savo kūne neturi savanaudiškumo kaulelio. L.Ballas taip rungtyniavo universitete ir mokykloje, todėl nemanau, kad NBA tai pasikeis.

Jis bus NBA žvaigždė. Žinoma, jis galbūt nepasieks L.Jameso ar Kevino Duranto lygio, tačiau tokie vyrukai ateina į šią lygą kartą per 30 metų. Lonzo bus superžvaigždė, tačiau jis bus unikalus.“

„Labai mažai krepšininkų gali puikiai perduoti kamuolį, – teigė NBA legenda Bobas Cousy, – Galime daug kalbėti apie tritaškius ar dėjimus, tačiau jų poveikis po truputėlį blėsta. Tuo tarpu kūrybingi perdavimai visuomet yra labai svarbūs.“

L.Ballas yra geriausiai aikštę matantis krepšininkas šioje NBA naujokų biržoje, jo dėka į Los Andželą ir vėl gali sugrįžti legendinė „Showtime“ era.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius