Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 08

LaMelo Ballo startas optimistinis – palygino su Luka Dončičiumi

Prienuose prieš porą metų jam sekėsi sunkiai pritapti vyrų krepšinyje, bet į NBA planetą LaMelo Ballas žengė daug geriau pasiruošęs. Pirmieji 19-mečio žingsniai nuteikia optimistiškai.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / „Scanpix“ nuotr.

LaMelo Ballas nekalba pernelyg daug, bet už jį tai daro komandos bei pats jaunojo krepšininko žaidimas.

„Charlotte Hornets“, pasirinkusi įžaidėją trečiuoju numeriu NBA naujokų biržoje, rikiuojasi septintoje vietoje NBA Rytų konferencijoje – aukščiau nei tikėjosi dauguma NBA specialistų.

Iš „Boston Celtics“ į Šarlotę persikėlęs Gordonas Haywardas yra komandos lyderis, bet jam vis daugiau pagalbos suteikia NBA naujokas.

„Manau, kad LaMelo seksis šioje lygoje labai gerai ir taip bus daug metų. Jo ūgis (203 cm) tam tinkamas, bet dar svarbiau tai, kad jis žaidžia labai gerai.

Man jis žaidžia panašiai kaip Luka (Dončičius) ar Russas (Westbrookas). Jie irgi visada arti kamuolio, šis visada pasiekia juos – kovodamas po lenta, atsidurdamas tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Visi trys žaidžia panašia energija. Kaip jau sakiau, manau, kad jis bus geras“, – sakė Šarlotės klubo puolėjas.

„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas
„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas

G.Haywardo palyginimas savotiškas, nes L.Dončičius ir R.Westbrookas nėra panašūs savo žaidimo stiliumi, bet tam tikrų paralelių atrasti tarp jų ir L.Ballo galima.

LaMelo Ballas vis labiau įsibėgėja ir jau tapo jauniausiu žaidėju per lygos istoriją, pasiekusiu trigubą dublį. Praėjusią savaitę jis užfiksavo asmeninį rezultatyvumo rekordą, sumetęs 34 taškus į „Utah Jazz“ krepšį.

Svarbiausi L.Ballo rodikliai – 13,6 taško, 5,8 atkovoto kamuolio ir 6,1 rezultatyvaus perdavimo. Tai pakankamai gera statistika, kad „Hornets“ gynėjas pretenduotų į geriausio NBA naujoko titulą, kurį pernai laimėjo Ja Morantas.

Tiesa, taiklumas galėtų būti aukštesnis – per pirmąsias 23 rungtynes L.Ballas pataikė 33 proc. tritaškių, o visų metimų taiklumas yra 43 proc.

Kita vertus, NBA čempionate jis atakuoja taikliau nei Prienuose, kai 2018 metų pradžioje tada dar šešiolikmetis rinko po 6,5 taško LKL varžybose, pataikydamas tik 26 proc. metimų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LaMelo Ballas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LaMelo Ballas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius