Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 13

Laukiniai laukiniai Vakarai: iš kurios NBA komandos sulauksime siurprizo?

NBA reguliarusis sezonas baigėsi, o jau šį šeštadienį prasideda stipriausios pasaulio krepšinio lygos atkrintamosios varžybos. Pirmame etape Vakarų konferencijoje tarpusavyje kausis vienos geriausių komandų visoje lygoje, tačiau įtampa bus toli gražu ne kiekvienoje serijoje. Kur galime tikėtis siurprizo?
NBA rungtynės: „Warriors“ – „Nuggets“
NBA rungtynės: „Warriors“ – „Nuggets“ / „Scanpix“/AP nuotr.

(1) „Warriors“ (67-15) – (8) „Blazers“ (41-41)

„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas
„Scanpix“/AP nuotr./Damianas Lillardas

Serija, kuriai ESPN prognozuoja mažiausią šansą, kad joje bus staigmenų. „Warriors“ yra laikomi neabejotinais favoritais, o sporto giganto teigimu, jų pergalės tikimybė ir net 99 proc.

Beveik nėra galimybių, kad į antrąjį etapą pateks „Blazers“, tačiau šioje serijoje turėtų būti labai įdomi dvikova tarp gynėjų linijų. Portlando klubo duetas Damianas Lillardas ir C.J. McCollumas bandys pasipriešinti Stephenui Curry ir Klay Thompsonui.

Bėda tik ta, kad „Blazers“ žvaigždės ties šiais dviem vardais ir baigiasi, o Ouklando ekipos sudėtyje dar galime rasti Keviną Durantą bei Draymondą Greeną ir kitus.

Reguliariajame sezone visas keturias rungtynes laimėjo „Warriors“, o išplėstinė statistika tik įrodo NBA vicečempionų didybę. Ouklando ekipa yra geriausiai puolanti visoje lygoje, o „Blazers“ gynybos reitingas vos 24.

Viskas paprasta. S.Curry su kolegomis mėtys beveik netrukdami, o tai juk vieni geriausių snaiperių pasaulyje.

Prognozė: „Warriors“ 4:0.

(2) „Spurs“ (61-21) – (7) „Grizzlies“ (43-39)

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas ir Mike'as Conley
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas ir Mike'as Conley

Buvęs krepšininkas Jalenas Rose'as tikina, kad tai bus itin atkakli serija, kuri gali trukti net septynerias rungtynes. Tačiau negalėčiau pasakyti, kad su tuo sutinku. Taip, galbūt „Grizzlies“ atrodė įspūdingai 2013-aisiais, kai nukeliavo net iki Vakarų konferencijos finalo, tačiau laikai keičiasi.

Greggas Popovichius ir „Spurs“ yra vieni pagrindinių kandidatų laimėti NBA čempionų titulą, o atkrintamosiose jokių ilsinamų žaidėjų nebebus. San Antonijaus klubas yra pavojingas puolime bei geriausias gynyboje visoje lygoje.

Tuo tarpu „Grizzlies“ yra dar metais vyresni. Vince'ui Carteriui jau 40, Zachui Randolphui ir Tony Allenui 35-eri, o tai yra trys iš keturių žaidėjų, kurie gauna daugiausiai minučių rotacijoje.

Tiesa, reguliariajame sezone šios dvi komandos pasidalino po dvi pergales, o žaidimas tikrai bus labai klampus. „Grizzlies“ demonstruoja septintą geriausią gynybos reitingą, jų žaidimo tempas yra vienas lėčiausių, o charakteris vienas stipriausių.

Kita vertus, niekaip neįsivaizduoju, kad jie šioje serijoje laimėtų daugiau nei vienerias rungtynes.

Prognozė: „Spurs“ 4:0.

(3) „Rockets“ (55-27) – (6) „Thunder“ (47-35)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas

Laukiamiausia mano Vakarų konferencijos serija, kurioje tarpusavyje susikaus du realiausi kandidatai iškovoti MVP apdovanojimą. Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas dėl šio pripažinimo kovėsi netiesiogiai, o dabar galės savo jėgas vienas prieš kitą išbandyti aikštėje.

Net neabejoju, kad dvikovos bus labai įdomios, tačiau galų gale „Rockets“ turėtų nugalėti per penkerias arba šešerias rungtynes. Hjustono klubas bet kokiu atveju mėtys labai daug tritaškių, o tai reikš, kad patys „raketų“ žaidėjai, o ne „Thunder“ gynyba tiesiog pralaimės rungtynes.

Tarpusavyje šios komandos sužaidė ketverias rungtynes, o „Thunder“ laimėjo vos vieną mačą, kuriame velniškai nekrito J.Hardenui. Tokia pati tendencija išliks ir atkrintamosiose. Viskas yra J.Hardeno ir „Rockets“ snaiperių rankose.

Hjustono krepšininkų puolimo reitingas atsilieka tik nuo „Warriors“, per rungtynes išmetama po 40 tritaškių, o „Thunder“ pagal tolimų metimų procentą yra paskutiniai lygoje.

Oklahomos krepšininkų reidai po krepšiu tiesiog nepavys išskriejančių tolimų raketų, nebent pradės magiškai kristi tritaškiai.

Prognozė: „Rockets“ 4:1.

(4) „Clippers“ (51-31) – (5) „Jazz“ (51-31)

„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas
„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas

Ketvirta vieta Vakaruose prieš penktąją turėtų pateisinti savo vardą ir būti viena atkakliausių serijų pirmame atkrintamųjų etape. Trečia geriausiai besiginanti lygos komanda prieš puikiai puolančią, bet vidutiniškai besiginančią Los Andželo ekipą.

Abu klubai šioje serijoje turės savų ginklų. „Clippers“ turi vieną geriausių įžaidėjų visoje istorijoje Chrisą Paulą, visuomet naudingus Blake'ą Griffiną ir DeAndre Jordaną bei snaiperį J.J.Redicką.

Docas Riversas savo komandiniu žaidimu ir tolimais metimais greičiausiai bandys nugalėti galingąjį Jutos klubą, tačiau šis lėtins tempą ir bandys klampinti savo varžovus. „Jazz“ žaidžia lėčiausiu tempu visoje NBA ir puikiai ginasi. Šiek tiek primena jau minėtąją 2013-ųjų „Grizzlies“.

Tiesa, ši Jutos komanda po krepšiais turi Rudy Gobertą, o jis yra vienas realiausių kandidatų laimėti geriausiai besiginančio žaidėjo vardą. „Jazz“ gretose ir toliau pirmaisiais smuikais grieš Gordonas Haywardas, o „X faktoriumi“ turėtų tapti George'o Hillo žaidimas.

„Jazz“ su juo rungtyniauja žymiai geriau, tačiau dėl traumos jis per pastarąjį mėnesį praleido šešerias rungtynes. Jo sveikata bei sportinė forma bus labai svarbi Jutai, o jeigu šis išliks sveikas, tuomet manau, kad „Clippers“ krausis lagaminus jau po pirmojo etapo.

Ši Los Andželo klubo era baigėsi, o pralaimėję pirmame etape jie turėtų priimti sprendimą ir pabandyti iš naujo. Žvelgiant į ateitį, „Clippers“ vasarą paliks C.Paulas, B.Griffinas arba D.Riversas.

Jiems šiemet žaisti tiesiog nėra smagu, o krepšinyje tai, juk vienas svarbiausių dalykų.

Prognozė: „Jazz“ 4:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius