-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 11

Lauktas debiutas: NBA rungtynėse pasirodė 15-asis lietuvis lygos istorijoje

„Charlotte Hornets“ (15-13) puolėjas Arnoldas Kulboka debiutavo NBA čempionato rungtynėse.
Arnoldas Kulboka
Arnoldas Kulboka / „Scanpix“ nuotr.

Dvišalę sutartį praėjusią vasarą su Šarlotės komanda sudaręs Arnoldas Kulboka iki šiol stažavosi rezervinėje komandoje, bet penktadienį sulaukė savo šanso.

98-uoju numeriu pažymėta apranga 23 metų lietuvis pasirodė ant parketo atkakliose rungtynėse su „Sacramento Kings“ (11-15), kurią rezultatyviose lenktynėse „Hornets“ galiausiai palaužė 124:123.

A.Kulboka žaidė 3 minutes.

Tai nebuvo pačios smagiausios minutės 205 cm ūgio puolėjui, nes per jas nepasižymėjo nė vienu statistikos protokole liekančiu rodikliu, o „Hornets“ tą atkarpą praleido 8 taškais daugiau nei pelnė.

Suprasti akimirksniu

  • Marijampolėje gimęs A.Kulboka augo Kauno „Žalgirio“ jaunimo sistemoje, bet būdamas 17-os išvyko į Vokietiją, kur sudarė ilgalaikį kontraktą su Bambergo „Brose" klubu. Vokietijos klubui jis priklausė 2015-2019 m., tačiau buvo skolinamas ir Italijos „Orlandina“ ekipai, kurioje buvo pripažintas geriausiu jaunuoju Italijos lygos žaidėju.
  • 2018 m. „Charlotte" Hornets“ pašaukė lietuvį 55-uoju šaukimu.
  • A.Kulboka buvo vienas Lietuvos jaunimo rinktinių lyderiu, Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate padėjęs laimėti sidabrą.
  • 2019-2021 m. jis atstovavo Bilbao „Basket“ klubui Ispanijoje.

Vis dėlto džiaugsmo turėjo būti daug, nes „Hornets“ pasiekė pergalę, kuri likus pustrečios sekundės atrodė labai abejotina.

Likus 2,4 sek. iki rungtynių pabaigos „Kings“ lyderis De'Aaronas Foxas stojo prie baudų metimų linijos, „Hornets“ pirmaujant tik 1 tašku.

D.Foxas buvo pelnęs 31 tašką, daugiausiai iš visų aikštėje, ir pataikęs pirmuosius 8 baudų metimus. Jis neslėpė galvojęs: „Įmesiu dar dvi ir mes pasiimsime tą pergalę.“

Tačiau žaidėjas, kurio baudų taiklumas šį sezoną yra 74 proc., prametė pirmąją baudą. Sirgaliai pradėjo šaukti ir mojuoti rankomis dar garsiau, o D.Foxas prametė ir antrąją.

„Likau labai nusivylęs, norėjau, jog kamuolys būtų mano rankose, – sakė „Kings“ lyderis. – Jie prasižengė ir aš norėjau juos nubausti už šią klaidą. Bet nepataikiau ir ką jau čia bepadarysi.“

Marvinas Bagley dar bandė pakartoti atšokusį kamuolį, bet kamuolys neįkrito – „Hornets“ šventė pergalę.

Aštuntą vietą Rytuose užimančiai „Hornets“ komandai trūko kelių traumuotų žaidėjų, tad A.Kulboka pastaruoju metu buvo pakviestas į Šarlotę ir jau laukė savo progos.

Jis buvo pašauktas „Hornets“ klubo antrajame naujokų biržos rate 2018 metais, o po dviejų sezonų Bilbao klube Ispanijoje, sudarė dvišalę sutartį su NBA klubu praėjusią vasarą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka

Dvišalis kontraktas reiškė, kad iš Marijampolės kilęs puolėjas gali atstovauti NBA klubui, kuriame pasirodė ikisezoninėse rungtynėse, bet bent iki šiol jis praktikavosi G lygoje. „Hornets“ rezervinei komandai „Greensboro“ jis pelnė po 12,3 taško per 10 rungtynių.

Dabar A.Kulboka tapo 15-uoju lietuviu, žengusiu į aikštę ir žaidusiu NBA bent minutę.

Iki šiol NBA žaidė 15 Lietuvos krepšininkų: Šarūnas Marčiulionis, Arvydas Sabonis, Žydrūnas Ilgauskas, Darius Songaila, Linas Kleiza, Arvydas Macijauskas, Šarūnas Jasikevičius, Martynas Andriuškevičius, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Sirvydis ir Ignas Brazdeikis.

Ikisezonininėse rungtynėse yra pasirodęs ir Egidijus Mockevičius, prieš penkerius metus šmėstelėjęs „Brooklyn Nets“ komandoje.

„Hornets“: Jamesas Bouknightas 24, Mylesas Bridgesas 23, Kelly Oubre 22, Gordonas Haywardas ir Cody Martinas po 19;

„Kings“: De'Aaronas Foxas 31, Terence'as Davisas 19, Buddy Hieldas 15.

Visi NBA rungtynių penktadienį rezultatai:

„Charlotte Hornets“ (A.Kulboka 0) – „Sacramento Kings“ 124:123

„Indiana Pacers“ (D.Sabonis 24) – „Dallas Mavericks“ 106:93

„New Orleans Pelicans“ (J.Valančiūnas 17) – „Detroit Pistons“ 109:93

„Atlanta Hawks“ – „Brooklyn Nets“ 105:113

„Toronto Raptors“ – „New York Knicks“ 90:87

„Houston Rockets“ – „Milwaukee Bucks“ 114:123

„Minnesota Timberwolves“ – „Cleveland Cavaliers“ 105:123

„Oklahoma City Thunder“ – „Los Angeles Lakers“ 95:116

„Phoenix Suns“ – „Boston Celtics“ 111:90.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius