Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

LeBronas Jamesas bijo dėl savo sūnaus saugumo

LeBronas Jamesas neketina prisijungti prie NFL futbolininko Colino Kaepernicko protesto akcijos ir prieš NBA rungtynes nesiklaups ant kelio skambant JAV himnui. Tačiau tai nereiškia, kad ryškiausia lygos žvaigždė nepritaria idėjai, kad afroamerikiečiai šalyje yra diskriminuojami. 31-erių amerikietis netgi baiminasi dėl savo sūnaus saugumo.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš stovėsiu per himną, – „Cleveland Cavaliers“ žiniasklaidos dienoje pasakojo LeBronas. – Toks aš jau esu ir tuo aš tikiu. Bet tai nereiškia, kad negerbiu ir netikiu Colino Kaepernicko idėja. Visi turi teisę išreikšti savo nuomonę ir ją ginti. O jis tai daro pačiu taikiausiu būdu“.

Viskas prasidėjo nuo to, kai JAV gatvėse nuo policininkų šūvių žuvo vis daugiau afroamerikiečių. Jų mirtys kėlė nemažai diskusijų – neva policininkai be reikalo panaudodavo šaunamąjį ginklą ir taip miriop pasiuntė ne vieną afroamerikietį.

NFL futbolininkas C.Kaepernickas neištvėrė ir nusprendė protestuoti. Per JAV himną amerikietis klaupėsi ant kelio jau ikisezoninėse rungtynėse. Kai tą padarė trečiąkart, ji pastebėjo žiniasklaida.

„Neketinu stovėti ir atiduoti pagarbos vėliavai šalies, kuri engia juodaodžius. Man tai daugiau nei futbolas“, – pareiškė C.Kaepernickas.

„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Reidas ir Colinas Kaepernickas neatsistojo per himną
„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Reidas ir Colinas Kaepernickas neatsistojo per himną

O tada C.Kaepernicko gestą ėmė kartoti vis daugiau profesionalų sportininkų. Dabar, žiniasklaidos dienoje, apie užguitus afroamerikiečius JAV kalba ir LeBronas Jamesas, ir Carmelo Anthony, ir Kevinas Durantas.

Visas NBA elitas kalba apie juodaodžių diskriminaciją ir prarastas nekaltų žmonių gyvybes.

Man baisu pagalvojus, kad mano sūnų sustabdys policija.

LeBronas prisipažino, kad C.Kaepernicko idėja pakeitė jo požiūrį į šeimą.

„Turiu dvylikametį ir devynmetį sūnus, dvejų dukrelę. Jau po ketverių metų mano vyriausias sūnus galės vairuoti automobilį ir natūraliai vienas išvažiuoti iš namų. Ir man baisu pagalvojus, kad mano sūnų sustabdys policija.

Turiu pasakoti vaikams, kad jeigu jie paklusniai vykdys visus policininkų nurodymus, jie juos gerbs ir viskas bus gerai. Bet aš matau tuos vaizdo įrašus. Ir man baisu, jei sūnus man paskambins ir pasakys, kad jį sustabdė policija. Nesijausiu ramiai, kad viskas baigsis gerai ir mano sūnus grįš namo. O mano sūnus dar tik šeštokas“.

C.Kaepernicko kritikai futbolininką vadina neišprusėliu ir dėmesio ištroškusiu milijonieriumi. Bet LeBronas gina NFL žaidėją.

„Man nepatinka tas neigiamas dėmesys dėl jo veiksmų. Jis to nenusipelnė. Colinas yra labai išsilavinęs ir protingas žmogus. Jis juk neprašė niekieno prisijungti prie šio protesto. Ir tai buvo taikiausias protesto būdas. Aš jį gerbiu“, – pridūrė L.Jamesas.

Dabar sunku būti paauglio tėvu.

L.Jamesas yra NBA žaidėjų asociacijos viceprezidentas. Lyga bando tartis su žaidėjais ir suderinti veiksmus dėl protesto demonstracijų.

Beje, žaidėjas pridūrė, kad jis nepasisako prieš policininkų darbą. Tačiau jis pabrėžia, kad santykiai tarp skirtingų rasių žmonių privalo būti gerinami, kad Amerika gyvuotų.

„Aš nesakau, kad policija yra bloga. Ji tokia nėra. Nesakau, kad ir visi paaugliai yra geručiai, nes jie irgi tokie nėra. Tačiau gyvybė yra svarbiausia. Tai ne tik juoda ar balta. Dabar sunku būti paauglio tėvu“, – pripažino LeBronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius