Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 04

LeBronas Jamesas užsipuolė kitą sporto žvaigždę: „Tu nesupranti“

Drew Breeso pareiškimas apie ant kelių per JAV himną priklaupusius atletus sukėlė ažiotažą. Komandos draugai, varžovai ir kiti sportininkai kritikavo amerikietiško futbolo žvaigždę. Netylėjo ir „Los Angeles Lakers“ krepšininkas LeBronas Jamesas.
LeBronas Jamesas (kairėje) sukritikavo Drew Breesą.
LeBronas Jamesas (kairėje) sukritikavo Drew Breesą. / „Scanpix“ nuotr.

Per interviu „Yahoo Finance“ amerikietiškojo futbolo klubo „New Orleans Saints“ žaidėjas Drew Breesas buvo paklaustas, ką galvoja apie ant kelio JAV himno metu klūpančius atletus.

„Aš niekada nesusitaikysiu su tais, kurie negerbia JAV vėliavos ar mūsų šalies. Kai girdžiu nacionalinį himną ir žvelgiu į JAV vėliavą, matau savo senelius, kurie kovojo už šalį per Antrąjį pasaulinį karą, vienas sausumos pajėgose, kitas – kariniame jūrų laivyne. Abu rizikavo gyvybėmis, kad apsaugotų šalį, kad paverstų ją ir pasaulį geresne vieta gyventi“, – sakė D.Breesas.

Nuo 2016 metų JAV sporte atletai pradėjo klauptis ant kelio per JAV himną, taip protestuodami prieš policijos žiaurumą, dėl kurio kilo tokia milžiniška protestų banga pastarąją savaitę, kai policininkas prismaugė tamsiaodį.

2016 metais viskas prasidėjo, kai amerikietiškojo futbolo komandos „San Francisko 49ers“ žaidėjas Colinas Kaepernickas prisėdo, o paskui priklaupė ant kelio per JAV himną.

„Scanpix“/AP nuotr./Colinas Kaepernickas (dešinėje)
„Scanpix“/AP nuotr./Colinas Kaepernickas (dešinėje)

2017 metais tai padarė daugiau nei du šimtai žaidėjų, protestavę ir prieš JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kuris pareikalavo klubų vadovų atleisti tuos, kurie nestovi per šalies himną.

Trečiadienį nuskambėjęs D.Breeso pareiškimas atvėrė senas žaizdas.

„Oho, žmogau. Tu vis dar nesupranti, kodėl? – „Twitter“ reagavo krepšinio superžvaigždė LeBronas Jamesas. – Tai neturi nieko bendra su nepagarba Jungtinių Valstijų vėliavai ir mūsų kareiviams (vyrams ir moterims). Mano tėvas irgi buvo vienas tų, kurie kovojo už mūsų šalį. Aš paklausiau jo apie tai ir esu dėkingas už pritarimą. Jis niekada nepagalvojo, kad taikus protestas buvo puolamasis, abu mes – jis ir aš – suprantame, kas yra teisinga, o kas ne. Telaimina tave Dievas.“

Kai kurie D.Breeso komandos draugai „New Orleans Saints“ klube pasisakė dar griežčiau.

„Geriau jis nežino“, – parašė Michaelas Thomasas, o Emmanuelis Sandersas pasiūlė D.Breesą „ignoruoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius