Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 02

LeBronas pripažino: „Šis vaikinas nulėmė pirmojo NBA finalo mūšio baigtį“

LeBronas Jamesas turėjo paprastą paaiškinimą apie tai, kas nulėmė pirmųjų NBA finalo rungtynių baigtį: KD.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Motyvuotas Kevinas Durantas žaidžia bene geriausią krepšinį per savo karjerą, nuėmęs dalį įtampos nuo Stepheno Curry ir padėjęs dominuoti per pirmąsias „Golden State Warriors“ klubui 113:91 laimėtas rungtynes namie prieš „Cleveland Cavaliers“.

28 metų 206 cm ūgio puolėjas parodė, kad trečioji per trejus metus „Cavaliers“ – „Warriors“ akistata finale gali būti nepanaši į tas, kurios buvo pernai ir užpernai, kai „Warriors“ dar neturėjo K.Duranto.

„Prie geriausios komandos, kokią sutikome praėjusiais metais, jie pridėjo tokį aukščiausio galingumo puolimo talentą ir žaidėją su tokiu puikiu krepšinio IQ, kuris ir nulėmė viską, – po mačo Ouklande sakė L.Jamesas. – Čia nėra jokių „jei“, „ir“ ar „bet“. Tiesiog taip yra. Ir mes turime sugalvoti, kaip prieš tai kautis – tai bus labai sunkus iššūkis. Nes dabar jis lemia viską.“

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

K.Durantas pelnė 38 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, nesuklydo nė karto per rungtynes, kurių didžiąją dalį dirbo ir gynyboje dengdamas L.Jamesą.

VIDEO: K.Duranto pasirodymas pirmose finalo rungtynėse

K.Durantas įspūdingai sugrįžo į NBA finalus po penkerių metų pertraukos. Atstovaudamas „Oklahoma City Thunder“ jis pralaimėjo L.Jamesui ir jo tuomet atstovaujamai „Miami Heat“ komandai 1:4 finalo serijoje 2012 metais.

Bet praėjusią vasarą K.Durantas nusprendė prisidėti prie „Warriors“, kuri praėjusį sezoną iškovojo net 73 pergales reguliariajame čempionate, bet finale 3:4 nusileido L.Jameso vedamai „Cavaliers“.

K.Durantas įsiliejo į „Warriors“ žvaigždžių būrį, kuriame jau buvo S.Curry, Draymondas Greenas ir Klay Thompsonas.

„Jis eina kiaurai sieną, – sakė D.Greenas. – To mums ir reikia – vaikino, kuris eitų kiaurai, stotų prie baudų metimų linijos. Mums tai milžiniška pagalba. Kalbame apie vieną geriausių žaidėjų krepšinyje. Tokiose rungtynėse, kai jis taip žaidžia, sunku mus įveikti.

38, 8, 8 ir nulis klaidų? Mus tikrai sunku nugalėti, kai jis taip rungtyniauja.“

K.Durantas gerai žaidė ir pirmajame NBA finale, bet tada jis neturėjo šalia tokių pagalbininkų, kaip dusyk naudingiausias NBA krepšininkas S.Curry, vienas geriausių lygos snaiperių K.Thompsonas ir viską mokantis krepšinio demonas D.Greenas.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Pasirodęs įspūdingai pirmosiose rungtynėse, K.Durantas prisidėjo prie Ricky Barry, Michaelo Jordano ir Shaquille'o O'Nealo, kurie vieninteliai buvo pelnę bent 25 taškus per pirmąsias savo šešerias NBA finalo rungtynes.

„Tai yra etapas, kuriame kiekvienas žaidėjas nori būti, tai aukščiausio lygio krepšinis, – sakė K.Durantas. – Apie tai svajoji nuo pat vaikystės – žaisti aukščiausiame lygyje.

Nepadaryčiau nieko gero, jei negalėčiau tuo mėgautis.“

K.Durantas suardė „Cavs“ gynybą. Pernai Klivlando krepšininkai palikdavo laisvą Harrisoną Barnesą, kuris pataikė tik 5 metimus iš 32 per paskutiniuosius tris finalo mačus, kai „Cavaliers“ ekipa sugebėjo panaikinti deficitą serijoje, kai buvo atsilikusi 1:3, bet vis tiek laimėjo titulą.

Tačiau palikti laisvą K.Durantą yra pražūtinga.

Klivlando krepšininkai atrodė susitelkę į S.Curry ir kitus metikus, bet tada atsirado erdvė K.Durantui. Šis privertė sumokėti varžovus už tokią gynybą šešiais dėjimais į krepšį per pirmuosius du kėlinius.

Jis vertė dirbti gynyboje L.Jamesą, taip išsiurbdamas dalį varžovo energijos, kurios „Cavaliers“ lyderiui irgi labai reikėjo. Nors L.Jamesas pelnė 28 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, jis prarado kamuolį net 8 kartus.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

„Kevinas yra kovotojas, – sakė D.Greenas. – Akivaizdu, kad, dengdamas LeBroną, jis prisiėmė iššūkį. Bet iš jo nieko kito ir negalima tikėtis – juks jis kovotojas.“

K.Durantas padėjo atsiskleisti S.Curry, kuris pridėjo 28 taškus praėjusią naktį.

S.Curry atakavo tik 40 proc. taiklumu pernai finalo serijoje, kai suklydo daugiau kartų (30), nei atliko rezultatyvių perdavimų (26), žaisdamas nepaisant traumų.

Bet gerai prisimindamas, kaip pernai, laimėjus pirmąsias dvejas rungtynes, čempiono titulas vis tiek išsprūdo, dabar S.Curry yra atsargesnis.

„Dauguma mūsų yra nuėję kelią iki čempiono titulo ir finalus, – pažymėjo S.Curry. – Čia jūs nepamatysite beprotiškų šventimų. Nepamatysite mūsų, bėgančių priešais mus pačius. Mes mėgausimės tuo, ką darome aikštėje, ir žaisime aistringai surėmę nugaras, bet kiekvienos 48 minutės yra vis kitas įvykis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius