Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 03

Grandiozinio sprendimo užkulisiai: LeBrono Jameso kelias į „Lakers“

Praėjus trims dienoms po to, kai šeštą kartą karjeroje pralaimėjo NBA finalo seriją, LeBronas Jamesas pradėjo dairytis naujos karjeros stotelės.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

72 valandas jis vienas sėdėjo savo didžiuliuose namuose Ohajuje, be žmonos ir trijų vaikų, pasilikęs tik su virėju ir jo patiekalais, kurių LeBronas valgyti visai negalėjo.

Kai tik LeBronas Jamesas atsigavo po nesėkmės finale, iškart pradėjo mąstyti apie kitą galimą klubą karjeroje. Tai „Golden State Warriors“ privertė jį vėl gerokai susimąstyti.

Dvi savaitės po pralaimėto NBA finalo pabaigos, LeBronas į savo namus tris kartus pasikvietė patikimiausius patarėjus, kurie padėtų apmąstyti tolesnę karjeros kryptį – tokią, kuri atitiktų šeimos lūkesčius ir galiausiai jo paties poreikius.

Daugiausiai buvo kalbėta apie „Houston Rockets“, „Philadelphia 76ers“, „Los Angeles Lakers“ bei, žinoma, „Cleveland Cavaliers“. L.Jamesas nurodė savo agentui Richui Paului, kad šis nuodugniai pasidomėtų šių komandų organizacijomis, ir pranešė, kad atsakymą duos, kai grįš iš atostogų.

L.Jamesas neskubėjo pasakyti sprendimo, bet nuo tos akimirkos, kai šeštadienį jo privatus lėktuvas nusileido „Van Nuys“ oro uoste Los Andžele, buvo matyti, kad L.Jamesas nekantrauja.

Jis susitiko su savo agentu ir planavo kalbėtis su „Cavaliers“, „76ers“ ir „Lakers“. Tačiau, regis, jis jau tada buvo susitelkęs į savo naują komandą. LeBronas telefonu kalbėjosi su Kobe Bryantu ir netgi pakvietė Magicą Johnsoną į savo namus Brentvude. Vėlų šeštadienio vakarą M.Johnsonas pasirodė prie L.Jameso namų durų.

„Scanpix“/AP nuotr./Magicas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Magicas Johnsonas

Dar prieš L.Jamesui nusileidžiant Los Andželo oro uoste, „Lakers“ siekė susitarti su „Spurs“ krepšininku Kawhi Leonardu arba „Thunder“ puolėju Paulu George'u. Tačiau dėl jų jokių garantijų nebuvo.

Nepaisant to, 33 metų L.Jamesas nusprendė būti kantrus. Jis sutiko tapti pirmąja žvaigžde, kuri šią vasarą papildė Los Andželo ekipos sudėtį. Jis palauks, kol Los Andželas suburs konkuruojančią ilgalaikę komandą.

Klivlande L.Jamesas rungtyniavo, kai klubo savininkas buvo Danas Gilbertas, o Majamyje, kai ekipą valdė Patas Riley. Pats L.Jamesas labiau primena M.Johnsoną – savo asmenybe, žaidimo stiliumi, visuomenės įtraukimu ir verslo siekiu.

Sekmadienio rytą L.Jamesas kartu su žmona pusryčiavo vidiniame „A Votre Sante“ kiemelyje Brentvude. Gavinas Newsonas, kandidatas į Kalifornijos gubernatorius, sustojo prie jų staliuko ir paklausė L.Jameso, kur jis ketina tęsti karjerą. LeBronas išliko tylus. Matria Shriver, buvusi pirmoji Kalifornijos ponia, taip pat praėjo pro šalį bei prakalbo apie „Lakers“.

Sekmadienio popietę L.Jamesas kartu su žmona vėl buvo pastebėti „Van Nuys“ oro uoste Los Andžele. Jie vėl skrido į Rytus, tik šį kartą į Europą, į judviejų kelionę. Jo patarėjai nežinojo, ar LeBronas išsirinks komandą prieš skrendant į Europą. Jie parengė tradicinį pranešimą spaudai, tačiau nežinojo, kada pranešimą paskelbs viešai. Nežino, ar iš viso paskelbs. Galiausiai L.Jamesas jau lipdamas į savo privatų lėktuvą paskambino agentui ir pasakė jam: „Skambink „Lakers“ klubui.“

1968 metais Wiltas Chamberlainas perėjo į „Lakers“ ekipą iš „76ers“.

1975 metais Kareemas Abdulas-Jabbaras atėjo iš Milvokio.

1996 metais Shaquille‘as O‘Nealas persikėlė iš Orlando.

„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas
„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas

2018 metais keltis į Los Andželą atėjo LeBrono Jameso eilė.

Žvelgiant iš asmeninės perspektyvos, L.Jamesas, būdamas palyginti pakankamai solidaus amžiaus, stipriai rizikuoja keltis į vietą, pasižyminčią didžiulėmis viltimis ir milžinišku spaudimu. Jeigu viskas bus gerai ir „Lakers“ sugrįš į šlovingus laikus, jis prisijungs prie tokių milžinų grupės kaip Shaqas ir Kareemas. Jeigu seksis prastai ir „Lakers“ liks už „Warriors“ bei „Rockets“ komandų nugarų, kaip tada viskas atrodys?

Klivlande L.Jamesu buvo žavimasi ne tik darbo krepšinio aikštelėje. Los Andžele aplinka turbūt labiau primins jam laikus Majamyje, kur turėdavai laimėti, nes kitu atveju – lauk nemalonumų.

„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Michelle Obama
„Instagram“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Michelle Obama

Po kelerių metų ateis diena, kai L.Jamesas nebebus geriausias žaidėjas pasaulyje ir pergalių garantas. Jam reikės pagalbininkų, bet M.Johnsonas ir „Lakers“ organizacija tai gerai žino. Neskaitant visų ankstesnių Los Andželo ekipos laisvųjų agentų pasirinkimų, NBA žaidėjai beveik bendrai teigia, kad „Lakers“ organizacija yra pati patraukliausia lygoje.

Sekmadienio naktį LeBronas pasiekė Europą, taip palikdamas visas įdomybes sau už nugaros. Nesitikėkite interviu, video ar detalių paaiškinimų per artimiausią mėnesį. Komandos keitimas trečią kartą karjeroje, antrą kartą paliekant Klivlandą, nėra priežastis šventei.

Jei nežiūrėsime geografinio atstumo, jis nepriartėjo arčiau „Warriors“, nei buvo prieš tris savaites. Tačiau L.Jamesas pradeda eiti nauju karjeros keliu, legendų pėdsakais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius