Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

LeBrono sukurta intriga NBA: tarp favoritų sudrebinti Rytuose – „Raptors“

LeBronui Jamesui palikus „Cleveland Cavaliers“, NBA Rytų konferencijoje atsivėrė naujas kelias į NBA finalą. „Asociated Press“ apžvalgininkas Brianas Mahoney prognozuoja, kad dėl šio bilieto vyks kova tarp trijų klubų – „Boston Celtics“, „Philadelphia 76ers“ ir „Toronto Raptors“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

L.Jamesas Rytuose dominavo net aštuonerius metus ir finaluose žaidė kiekvienais metais tiek su „Miami Heat“, tiek su Klivlando klubu.

Bostono, Indianos, Toronto ir Atlantos ekipos vienu ar kitu metu svajojo apie bilietą į NBA finalą, bet juos visada pasiųsdavo namo LeBronas.

Šiam persikėlus į Los Andželą kova bus dar įdomesnė.

„Puiku, kad LeBronas iškeliavo į Vakarus, nes tai atveria duris ne tik jauniems talentams, bet ir organizacijoms. Bus šviežio kraujo ir įdomu pamatyti, kas laimės karūną Rytuose“, – įsitikinęs buvęs krepšininkas Reggie Milleris.

Bostono klubas buvo arti jau pernai. Tada tik septintose konferencijos finalo rungtynėse „Celtic“ krito prieš „Cavaliers“. Tada jie kovėsi be traumuotų Kyrie Irvingo ir Gordono Haywardo, kurie abu sveiki ir pasirengę kovoti dėl vietos finale.

„Scanpix“/AP nuotr./Kyrie Irvingas
„Scanpix“/AP nuotr./Kyrie Irvingas

Juos puikiai papildys Jaysonas Tatumas, Jaylenas Brownas ir Alas Horfordas. Šios pavardės leidžia Bostono klubą laikyti favoritu Rytuose.

Tačiau intriga vis tiek gyva. Filadelfijoje siautėja Joelis Embiidas ir Benas Simmonsas. Prie jų prisijungs pirmasis 2017 metų NBA naujokų biržos šaukimas Markelle'as Fultzas.

Toronto ekipa praėjusį sezoną šventė rekordines 59 pergales, bet tai neišgelbėjo Dwane'o Casey posto, o DeMarui DeRozanui teko krautis lagaminus į San Antonijų. Į „Raptors“ atvyko kita superžvaigždė Kawhi Leonardas.

Indianos klubas praėjusių atkrintamųjų pirmajame rate tik po septynerių rungtynių nusileido Klivlandui, o per vasarą jie pasistiprino.

„Scanpix“ nuotr./„Toronto Raptors“ ikisezoninėse rungtynėse įveikė Melburno „United“ komandą 38 taškų skirtumu.
„Scanpix“ nuotr./„Toronto Raptors“ ikisezoninėse rungtynėse įveikė Melburno „United“ komandą 38 taškų skirtumu.

Prognozuojama rikiuotė Rytuose

1. „Boston Celtics“ — jų talentų koncentracija yra ne tik įspūdingiausia Rytuose, bet ir vienintelė gali varžytis su „Golden State Warriors“.

2. „Philadelphia 76ers“ — jeigu B.Simmonsas arba M.Fultzas patobulins metimą šuolyje ir suteiks daugiau progų J.Embiidui, saugokitės.

3. „Indiana Pacers“ — Victoras Oladipo tapo „All-Star“ lygio žaidėju, o jo vedama komanda yra gerai subalansuota.

4. „Toronto Raptors“ — jeigu Leonardas bus visiškai sveikas ir motyvuotas, „Raptors“ pridėjo vieną iš penkių geriausių žaidėjų prie komandos, kuri jau laimėjo 59 rungtynes.

5. „Milwaukee Bucks“ — Giannis Antetokounmpo prikvies sirgalius į jų naujutėlaitę areną.

6. „Washington Wizards“ — Johnas Wallas ir Bradley Bealas suteiks komandai daug galimybių ties perimetru, bet jiems reikia Dwighto Howardo, kad kovotų po krepšiu.

7. „Miami Heat“ — komanda nenorės išsiųsti Dwyane'o Wade'o į pensiją be dar vieno šanso atkrintamosiose.

8. „Detroit Pistons“ — pilnas sezonas su Andre Drummondu ir Blake'u Griffinu turėtų būti pakankama priežastis Detroitui prasibrauti į atkrintamąsias.

9. „Cleveland Cavaliers“ — Kevinas Love'as ir likę Klivlando žaidėjai dar gali pakovoti dėl vietos aštuntuke.

10. „Charlotte Hornets“ — Šarlotėje tikrai vyks „All-Star“ rungtynės, bet komanda pamėgins ir pratęsti sezoną atkrintamosiose.

11. „Orlando Magic“ — Steve'as Cliffordas turės rimtai padirbėti su jaunimu, kad nulipdytų padorią komandą.

VIDEO: „Atsarginiai“: L.Dončičiaus intriga NBA, lietuvių sezonas ir didžiausių NBA bepročių Top 5

12. „Brooklyn Nets“ — praėjusį sezoną jų gynyba ir kova dėl kamuolių buvo gana apgailėtina, todėl pagerinus bent vieną iš šių komponentų, būtų galima tikėtis geresnio rezultato.

13. „New York Knicks“ — Kristapo Porzingio trauma rimtai sumaišė kortas Niujorko ekipai, todėl greičiausiai komanda ir vėl bus tarp autsaiderių.

14. „Atlanta Hawks“ — Trae Youngas gali nustebinti, bet liūdnų sezonų serijos Atlantoje nesustabdys.

15. „Chicago Bulls“ — Tomo Thibodeau buliai buvo veteranai, kurie visada nuožmiai gynėsi. Fredo Hoibergo buliai nėra tokie.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

Svarbu žinoti

Kanados šansas: „Raptors“ rizikavo ir įsigijo Kawhi Leonardą, kuris per metus turi apsispręsti, kur tęsti savo karjerą. Prieš atvykdamas į Torontą, krepšininkas svajojo apie Los Andželą. Ar svajonės pasikeis?

Geriausias: išvykus LeBronui Jamesui, kyla klausimas – kas yra geriausias žaidėjas Rytuose? Pagrindiniai kandidatai – K.Irvingas, J.Embiidas, G.Antetokounmpo ir K.Leonardas.

Howardo sveikata: Vašingtono klubas tikisi, kad D.Howardo nugaros trauma neužsitęs, nes jiems jis būtinas, kovojant po krepšiu.

Atidarymas: praėjusį sezoną atidarymo rungtynėse Rytuose susitiko „Cavaliers“ ir „Celtics“. Jie kovojo ir konferencijos finale. Šįkart sezoną atidarys „Celtics“ ir „76ers“. Scenarijus pasikartos?

VIDEO: „Ginčas“: kaip FIBA vadovo netektis pakeis pasaulio krepšinį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius