Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

Lemiamas metas „Thunder“: net ir viena pergalė gali pakeisti D.Sabonio klubo likimą

Mažiau nei mėnuo liko iki NBA atkrintamųjų varžybų, o jose pamatysime ir bent dvi lietuviškas komandas. Viena iš jų – Domanto Sabonio „Oklahoma City Thunder“, tačiau jai dar reikia stipriai padirbėti per likusias 15 reguliariojo sezono rungtynių. Priešingu atveju, Russellas Westbrookas ir kompanija gali savo pasirodymą baigti jau pirmame etape.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Thunder“ šiuo metu Vakarų konferencijoje žengia šeštoje vietoje - šį sezoną komanda iškovojo 38 pergales bei patyrė 29 nesėkmes.

Šiuo metu „Thunder“ yra iškovojusi tris pergales paeiliui. R.Westbrookui reikia tęsti savo trigubų dublių seriją, nes komandai reikia pasiekti penktąją vietą Vakaruose. Kodėl? Nes priešingu atveju varžovas pirmame etape gali tekti labai grėsmingas.

6–8 vietos pirmame aštuntuke Vakaruose gaus itin rimtą varžovą pirmame NBA atkrintamųjų varžybų etape: „Spurs“, „Warriors“ arba „Rockets“.

Šiuo atveju šeštąją vietą užėmusiems „Thunder“ atitektų „Rockets“, o pastaroji komanda būtų neabejotina šios poros favorite. Nesupraskite klaidingai, tai būtų nuostabi ir galbūt geriausia pirmojo etapo serija, tačiau galų gale Jameso Hardeno bei kolegų puolimas turėtų „nupūsti“ žmogaus-orkestro pareigas visą sezoną atliekantį R.Westbrooką.

Pakilus į penktąją vietą, varžovas vis tiek išliks galingas, tačiau ten jau favoritą nustatyti būtų sunkiau. Ketvirtoje pozicijoje Vakarų konferencijoje iki sezono pabaigos turėtų likti „Jazz“.

Pasak ESPN, „Thunder“ likęs 15 rungtynių tvarkaraštis yra trečias pagal sudėtingumą visoje NBA. Nerimauti yra dėl ko, nes dar laukia rungtynės su „Raptors“, „Warriors“, „Rockets“, „Mavericks“, „Spurs“ bei „Grizzlies“. Reguliarųjį sezoną Oklahomos krepšininkai baigs net su keturiais išvykos mačais per penkias naktis.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir George'as Hillas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir George'as Hillas

Įdomu tai, kad lapteliu aukščiau esančios „Los Angeles Clippers“ reikalai ne ką geresni. Jų tvarkaraštis yra antras pagal sudėtingumą, nors iš 14 likusių rungtynių jiems liko vos penkerios išvykoje. Tiesa, dar teks susitikti su „Cavaliers“, „Jazz“, „Wizards“, „Spurs“ bei „Rockets“.

Misija tikrai yra įmanoma, nes R.Westbrookas jau įjungė aukščiausią pavarą, o po NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio vidutiniškai per rungtynes renka po 36,2 taško, atkovoja 10,9 kamuolio ir atlieka 11,1 rezultatyvaus perdavimo.

Visas „Thunder“ žaidimas po permainų sudėtyje labai nepasikeitė. Komanda ir toliau nėra labai patikima metant tolimus metimus bei ginantis, o viskas priklauso nuo R.Westbrooko. Kai krepšininkas surenka trigubą dublį, tai Oklahomos ekipa laimi net 81,8 proc. visų rungtynių, todėl raktas į pergalę greičiausiai čia ir slypi.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

Galvojant apie aukštesnę vietą nereikia pamiršti, jog su ta pačia misija yra ir vos pusę rungtynių atsiliekantys „Grizzlies“. Tiesa, šioje komandoje jau visam sezonui iškrito Chandleris Parsonsas, o be Mike'o Conley ir Marco Gasolio kartais nebūna kam pelnyti taškų.

Viltis dėl penktosios vietos Vakaruose yra gyva, o visos trys dėl jos kovojančios komandos („Clippers“, „Thunder“, „Grizzlies“) supranta šios pozicijos svarbą atkrintamosiose varžybose.

Žinoma, varžovų tyčia niekas nesirenka, tačiau norėtųsi, kad lietuvis savo pirmosiose atkrintamosiose varžybose karjeroje išliktų kuo ilgiau.

Kita vertus, pamatyti realiausių MVP kandidatų R.Westbrooko bei J.Hardeno akistatą jau pirmame etape būtų kažkas nerealaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius