-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 28

„Los Angeles Lakers“ rado naują trenerį

„Milwaukee Bucks“ trenerio asistentu dirbęs Darvinas Hamas priėmė ketverių metų kontraktą iš „Los Angeles Lakers“, – penktadienį pranešė ESPN.
Darvinas Hamas
Darvinas Hamas / „Scanpix“ nuotr.

D.Hamas sudalyvavo darbo pokalbyje su „Los Angeles Lakers“ atstovais ketvirtadienį ir apsisprendė penktadienio popietę, – teigė ESPN šaltiniai.

Šį sezoną į atkrintamąsias varžybas nepatekęs „Lakers“ klubas ieškojo naujo vedlio ir tikisi, radęs jį.

Jo stotas ir tvirtumas, patirtis laimint NBA aukso žiedus būnant žaidėju ir trenerio asistentu, papirko „Lakers“ vadovybę.

Nepaskutinėje vietoje tikriausiai buvo ir tai, kad jis yra dirbęs „Lakers“ štabe 2011-2013 metais.

Suprasti akimirksniu

  • Darvinas Hamas yra buvęs NBA krepšininkas, rungtyniavęs lygoje beveik dešimtmetį (1996-2005 m.).
  • Būdamas 201 cm ūgio žaidė lengvuoju puolėju ir atstovavo „Denver Nuggets“, „Indiana Pacers“, „Washington Wizards“ komandoms, o 1999 metais trumpai žaidė Ispanijos klube „Granada“.
  • Tais pačiais metais grįžęs į NBA jis rungtyniavo „Milwaukee Bucks“, „Atlanta Hawks“ ir „Detroit Pistons“ komandoms. Karjeros pabaigoje su „Pistons“ tapo NBA čempionu.
  • Visose komandose D.Hamas buvo atsarginis žaidėjas, jo rezultatyviausias sezonas 1999-2000 m. „Bucks“ gretose buvo pažymėtas 5,1 taško vidurkiu. Per čempionišką 2003-2004 m. sezoną Detroite jis pelnė po 1,8 taško.
„Scanpix“ nuotr./Darvinas Hamas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Darvinas Hamas (dešinėje)

Baigęs žaidėjo karjerą 2008 metais ir pradėjęs dirbti treneriu, o 2011-2013 m. darbavosi „Lakers“ asistentu, padėjo tobulėti žaidėjams, tarp jų Kobe Bryantui ir Pau Gasoliui.

2013-2018 m. dirbo asistentu „Atlanta Hawks“, o nuo 2018 metų – „Milwaukee Bucks“ trenerių štabe, kur pernai laimėjo NBA aukso žiedą.

D.Hamas sieks padėti „Lakers“ sugrįžti į atkrintamąsias kovas po nuviliančio sezono. Tik 33 pergales pasiekęs ir 49 pralaimėjimus sugėręs klubas atleido Franką Vogelį.

„Scanpix“ nuotr./Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas

Vienas iš D.Hamo galvosūkių bus įterpti NBA veteraną Russellą Westbrooką į komandinio žaidimo schemą, kurioje svarbius vaidmenis turi „Lakers“ superžvaigždės: LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas.

„Esu velniškai sužavėtas!!!! Sveikinimai ir linkėjimai treneriui D.Hamui!“ – tviteryje penktadienį parašė L.Jamesas, sužinojęs apie „Lakers“ derybas su treneriu.

Didžiąją trenerio karjeros dalį D.Hamas darbavosi greta vienų sėkmingiausių NBA strategų – „Bucks“ trenerio Mike'o Budenholzerio, taip pat dirbo su dabartiniu „Memphis Grizzlies“ treneriu Tayloru Jenkinsu, „Utah Jazz“ treneriu Quinu Snyderiu, „Golden State Warriors“ trenerio asistentu Kenny Atkinsonu.

Net devynerius metus D.Hamas praleido su M.Budenholzeriu Atlantoje ir Milvokyje, kur jie drauge laimėjo NBA pirmenybes 2021 metais.

„Aš toks laimingas dėl jo, – „Bucks“ žvaigždė Giannis Antetekounmpo sakė ESPN apie D.Hamą. – Jis jiems labai tiks.“

„Scanpix“ nuotr./Darvinas Hamas
„Scanpix“ nuotr./Darvinas Hamas

Kitu „Lakers“ kandidatų paskutinėse pokalbių stadijose buvo Terry Stottsas, 2012-2021 m. treniravęs „Portland Trail Balzers“. Tačiau po interviu su D.Hamu Los Andželo klubas iškart suprato, kas bus naujasis treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius