Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Luka pramušė: ant bedugnės krašto esanti „Mavs“ ekipa nugalėjo „Warriors“

Luka Dončičius pagaliau ištempė „Dallas Mavericks“ komandą į pergalę prieš „Golden State Warriors“. Vakarų konferencijos finalo serijos ketvirtosiose rungtynėse slovėno ekipa šventė pergalę 119:109 (28:24, 34:23, 37:23, 20:39).
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabar serijoje iki keturių pergalių „Warriors“ pirmauja 3-1.

L.Dončičius pelnė 30 taškų, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus nugalėtojams. Tai buvo jau 10-asis slovėno dvigubas dublis atkrintamosiose, kuriose „Mavs“ sužaidė 14 mačų.

Dorianas Finney-Smithas prie pergalės prisidėjo 23 taškais, Reggie Bullockas – 18, Jalenas Brunsonas – 15. „Mavs“ tritaškius metė puikiai – pataikė 20 iš 43, o tai aukštas 47 proc. taiklumas.

Pralaimėjusiųjų gretose su 20 taškų rezultatyviausias buvo Stephenas Curry, Jonathanas Kuminga pridėjo 17 taškų.

Vienu metu „Warriors“ atsiliko net 29 taškų skirtumu, bet galiausiai rezultatas tapo 110:102 „Mavs“ naudai, o tuomet į aikštę vėl buvo metami lyderiai. Tiesa, tai nepadėjo, Dalaso krepšininkai išlaikė persvarą.

Beje, šios rungtynės buvo kiek pristabdytos dėl didžiulio lietaus – vanduo sunkėsi per arenos stogą ir tekėjo į areną keliose vietose.

Tik priminsime, kad jokia NBA komanda istorijoje nėra sugrįžusi ir laimėjusi serijos, kurioje atsiliko 0-3. Tik trys iš 146 komandų, kurios buvo atsidūrusios ant bedugnės krašto, yra išplėšusios septintąsias rungtynes.

Šis pralaimėjimas nutraukė „Warriors“ devynių pergalių iš eilės seriją Vakarų konferencijos finaluose. Vis dėlto serijai grįžtant į Kaliforniją šeimininkai šioje serijoje vis dar yra S.Curry ir kompanija. Penktosios ir galbūt lemiamos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį.

„Mavericks“: L.Dončičius 30 (14 atk. kam., 9 rez. perd.), D.Finney-Smithas 23, R.Bullockas 18, J.Brunsonas 15, M.Kleberas 13, S.Dinwiddie 10 (8 rez. perd.).

„Warriors“: S.Curry 20, J.Kuminga 17, J.Poole'as 14, A.Wigginsas 13, K.Thompsonas 12, D.Greenas ir M.Moody po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius