Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 06 06

M.Jordanas stoja į kovą prieš rasinę nelygybę: paaukos 100 mln. JAV dolerių

Geriausiu visų laikų krepšininkų tituluojamas Michaelas Jordanas daro viską, kas yra jo galiose prisidėdamas prie „Black Lives Matter“ judėjimo, kovojančio prieš rasinę diskriminaciją. ESPN praneša, kad buvusio krepšininko kompanija „Jordan Brand“ paaukos net 100 milijonų JAV dolerių.

ESPN žurnalistas Nickas DePaula atskleidė, kad devyniaženklė suma įvairiausioms organizacijoms, kovojančioms prieš rasinę nelygybę, užtikrinančioms socialinį teisingumą ir geresnį priėjimą prie mokslų, bus išskirstyta per artimiausius 10 metų.

„Privalome suvienyti jėgas su visuomene ir valdžia norėdami kartu sukurti kažką ilgaamžiško. Tačiau tai tik sunkaus darbo pradžia. Mes jaučiame didelę atsakomybę prieš visą juodaodžių bendruomenę“, – kalbėjo „Jordan Brand“ prezidentas Craigas Williamsas.

Paskutiniais M.Jordano metais „Chicago Bulls“ klube įkurtai „Jordan Brand“ kompanijai tai toli gražu nėra pirmas ir paskutinis geranoriškas darbas. Pavyzdžiui, per pastaruosius metus ji sukūrė „UNITE“ kampaniją, kuri koncentruojasi kaip kuo daugiau žmonių sujungti per sportą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Michaelas Jordanas

Maža to, nuo 2015 metų ji jau pasirūpino, kad beveik 2 tūkst. skurdesnėse šeimose gyvenančių jaunuolių iš Šiaurės Amerikos ir Kinijos gautų stipendijas įvairiuose koledžuose.

Praėjusį sekmadienį apie tragišką George'o Floydo mirtį pasisakė ir pats M.Jordanas.

„Mane yra apėmęs sielvartas, kankinuosi ir net jaučiu pyktį. Matau ir jaučiu kiekvieno skausmą, pyktį ir nusivylimą. Aš sutinku su kiekvienu, kuris kovoja su giliai įsišaknijusiu rasizmu ir pažaidimų kultūra, kuri egzistuoja prieš skirtingų spalvų žmones mūsų šalyje. Jau pakanka“, – rašė socialiniame tinkle M.Jordanas, reaguodamas į George'o Floydo mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius