Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06

Mainai, pakeitę NBA: naujieji lygos favoritai ir neįvykęs „Raptors“ ir „Thunder“ susitarimas

Ankstyvą šeštadienio rytą Lietuvos laiku pagaliau paaiškėjo, kur artimiausius keletą sezonų rungtyniaus Kawhi Leonardas. Puolėjas rinkosi iš trijų variantų – „Toronto Raptors“, „Los Angeles Lakers“ ir „Los Angeles Clippers“ komandų, o galiausiai pasirinko būtent „Clippers“. Tačiau NBA finalų MVP sprendimas tikrai nenustebino taip, kaip įvykis, paskelbtas maždaug po 10 minučių.
Kawhi Leonardas ir Paulas George'as
Kawhi Leonardas ir Paulas George'as / New York Times nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė apie dar vieną iš savo „bombų“ – kartu su Kawhi Leonardu į „Clippers“ keliasi ir „Oklahoma City Thunder“ lyderis Paulas George'as.

Lygą sudrebino dar vieni grandioziniai mainai. Tačiau tai buvo įstorinis įvykis, kurio nesitikėjo niekas. Paleidę P.George'ą, „Oklahoma City Thunder“ gavo keturis neapsaugotus pirmojo rato šaukimus, taip pat vieną apsaugotą pirmojo rato šaukimą (žemiausiai 14 šaukimas) bei dar du žaidėjus – italą Danilo Gallinari ir jaunąjį kanadietį Shai Gilgeous-Alexanderį.

Nemaža dalis NBA apžvalgininkų tikėjosi, kad K.Leonardas prisijungs prie LeBrono Jameso ir Anthony Daviso, o tuomet klausimų dėl naujojo NBA čempiono beveik nebeliks.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Kawhi Leonardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Kawhi Leonardas

Tačiau tylusis puolėjas turėjo savo planą – jis dar šios savaitės pradžioje susitiko su krepšininku, su kuriuo nuoširdžiai norėjo žaisti – Paulu George'u. Panašu, kad lygos žvaigždės greitai surado bendrą kalbą ir jau netrukus „Thunder“ lyderis apie mainus pranešė ekipos generaliniam direktoriui Samui Presti.

„Raptors“ ir „Thunder“ nesutarimas

Oklahomos klubo valdybai neliko nieko kito, kaip tik ieškoti galimų variantų. Pasak A.Wojnarowskio, lygą galėjo sudrebinti visai kitokie mainai, o K.Leonardo ir P.George'o duetas galėjo bendradarbiauti Toronte.

Iš pradžių „Thunder“ sėdo prie derybų stalo su NBA čempionais ir pateikė labai intriguojantį pasiūlymą – atiduoti abi savo žvaigždes (P.George'ą ir R.Westbrooką) mainais gaunant Pascalį Siakamą, o aplink jį – būrį naujokų biržos šaukimų.

Tačiau „Raptors“ pasakė griežtą „ne“. Tuo pačiu metu K.Leonardas jau dėrėjosi su „Clippers“ bei iškėlė labai paprastą sąlygą – „gaukite P.George'ą ir gausite mane.“

Los Andželo klubas privalėjo išpildyti trokštamos superžvaigždės užgaidą. Kawhi Leonardas gavo ne tik pageidautiną kolegą, bet ir maksimalų ketverių metų 142 milijonų JAV dolerių kontraktą.

201 cm ūgio puolėjas tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje, kuris laimėjo NBA čempionų žiedą ir persikėlė į kitą komandą.

Dėl NBA nugalėtojo vardo kausis du Los Andželo klubai

Taip Los Andžele iškilo dar viena jėga. Jėga, kuriai lažybininkai pranašauja NBA sostą. Pažiūrėję į „Cbet“ siūlomus lažybų koeficientus matome, kad bendrovė didžiausias galimybes laimėti NBA kitąmet suteikia būtent „Clippers“.

Tiesa, tik šiek tiek prasčiau yra vertinami „Lakers“ šansai. Ilgą laiką karaliavę „Golden State Warriors“ rikiuojasi tik penktoje vietoje, o Kyrie Irvingą ir Keviną Durantą įsigiję „Brooklyn Nets“ – vos devinti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

R.Westbrooko ateitis „Thunder“ klube – miglota?

„Thunder“ užmojis gauti Pascalį Siakamą paleidžiant dvi ryškiausias savo žvaigždes tikriausiai signalizuoja apie naują klubo viziją – komandos atjauninimą.

Komanda gavo talentingą Shai Gilgeous-Alexanderį ir net penkis ateities naujokų biržos šaukimus. Ar ekipai verta pasilikti 30-metį Russellą Westrbrooką, kuris vis dar fiksuoja įspūdingus asmeninius rodiklius, tačiau nuolatos yra kritikuojamas ir nesutaria su komandos draugais?

A.Wojnarowskis pridėjo, kad P.George'as pastaruoju metu nebuvo patenkintas Oklahomos klubu ir tai viešai išsakė klubo valdybai.

„The Athletic's“ žurnalistas Brettas Dawsonas teigia, kad „Thunder“ savo sprogstantį įžaidėją turėtų siūlyti NBA žaidėjų turguje. Pastaruoju metu sklido kalbos, kad „Thunder“ turėtų išsiskirti ir su pagrindiniu vidurio puolėju Stevenu Adamsu.

Netekusi pagrindinės savo žvaigždės „Oklahoma City Thunder“ supranta, kad kovoti dėl aukščiausių pasiekimų yra beveik neįmanoma. Labai realu, jog klubas jau netrukus viską pradės nuo švaraus balto popieriaus lapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius