Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 29

Michaelas Jordanas: 4 sąmokslo teorijos, kurios persekioja legendinį krepšininką

„Chicago Bulls“ legenda Michaelas Jordanas yra vadinamas geriausiu NBA krepšininku istorijoje, tačiau iki šių dienų apie jį sklando įvairūs gandai bei istorijos. Dabartinis „Charlotte Hornets“ savininkas labai mėgo lošimus ir turėjo milžinišką įtaką ne tik savo komandoje, bet ir visoje lygoje. Pateikiame 4 sąmokslo teorijas apie legendinį „bulių“ žaidėją.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Jordanas įtikino laisvuosius agentus nežaisti Čikagoje

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

M.Jordanas visuomet nekentė „Bulls“ generalinio vadybininko Jerry Krause. Su juo krepšininkas dažnai pykdavosi ne tik akis į akį, bet ir viešumoje. MJ visuomet vadybininką kritikavo dėl jo prastų socialinių įgūdžių ir viršsvorio, o J.Krause nuolat tvirtindavo, kad būtent komandos komplektacija laimėjo Čikagai visus tuos titulus, o ne M.Jordano meistriškumas.

1998 metais M.Jordanas nusprendė baigti savo krepšininko karjerą, o J.Krause buvo labai patenkintas. Dvejus metus jis sunkiai dirbo, kad 2000-aisiais turėtų laisvų pinigų algų kepurėje itin aukšto kalibro žaidėjui.

„Bulls“ turėjo jauną ir simpatišką sudėtį ir buvo manoma, kad prie jų gali prisijungti Timas Duncanas, Grantas Hillas, Tracy McGrady arba Eddie Jonesas.

Tačiau T.Duncanas liko San Antonijuje, G.Hillas ir T.McGrady pasirašė sutartis su „Magic“, o E.Jonesas davė žodinį sutikimą rungtyniauti Čikagoje. Tiesa, paskutinę akimirką jis persigalvojo ir nusprendė rungtyniauti Majamyje. Manoma, kad būtent M.Jordanas prisidėjo prie šio keisto žaidėjo poelgio.

Įdomu tai, kad M.Jordanas 2001 metais norėjo sugrįžti į tą pačią „Bulls“ ekipą, tačiau komandai vadovaujant J.Krause – tai buvo neįmanoma. Legendinis krepšininkas buvo priverstas ieškoti kitų variantų, todėl dvejus metus vilkėjo „Wizards“ marškinėlius.

„Gripo rungtynėse“ krepšininką iš tikrųjų kankino pagirios

1997-ųjų NBA finalo serijos rezultatas buvo 2:2, o „Bulls“ penktąsias serijos rungtynes turėjo žaisti svečiuose. Prastai besijausdamas ir vos paeidamas M.Jordanas tose rungtynėse sugebėjo sužaisti 44 minutes, įmesti 38 taškus, atkovoti septynis kamuolius, atlikti penkis rezultatyvius perdavimus ir perimti tris kamuolius.

Šis mačas buvo pavadintas MJ „gripo rungtynėmis“, tačiau daugelis mano, kad jos turėjo vadintis „pagirių maču“. Buvęs NBA krepšininkas Jalenas Rose'as ne kartą tvirtino, kad „Bulls“ gynėjas naktį prieš rungtynes linksminosi vakarėlyje.

Tiesa, labiau tikėtina, kad M.Jordanas apsinuodijo maistu. Taip tikina tuometinis komandos gydytojas Timas Groveris.

M.Jordanas kontroliavo visus „Bulls“ vadovų veiksmus

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

Manoma, kad M.Jordanas kontroliavo visus generalinio vadybininko veiksmus formuojant komandos sudėtį.

„Bulls“ vieną sykį bandė gauti Antonio McDyessą iš „Nuggets“ už Scottie Pippeną, tačiau MJ pasakė „ne“. Vėliau J.Krause už tą pątį S.Pippeną būtų gavęs perspektyvųjį G.Hillą, tačiau M.Jordanas ir vėl neleido atlikti šių mainų.

Į Čikagą naujokų biržos dieną būtų atvykęs T.McGrady, tačiau MJ dar kartą nusprendė, kad šio žaidėjo ekipai tikrai nereikia.

Bet kurie atlikti mainai būtų leidę „Bulls“ ekipai dominuoti NBA gerokai ilgiau. Galbūt M.Jordanas būtų net vėliau baigęs karjerą, tačiau visi sprendimai turėjo būti priimami atsižvelgiant į jo norus.

Žaidėjo kaltinti negalima, nes jo būdas pasiteisino – „Bulls“ net 6 kartus tapo NBA čempione.

M.Jordanas pasitraukė iš krepšinio, nes buvo slapčia diskvalifikuotas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Didžiausia ir, ko gero, toliausiai nuo tiesos esanti sąmokslo teorija. Manoma, kad lygos komisaras Davidas Sternas slapčia diskvalifikavo M.Jordandą iš NBA, todėl jis buvo priverstas sustabdyti savo karjerą 1993-aisiais.

Tais metais jis šokiravo krepšinio pasaulį, kai būdamas 30-ies nusprendė pasitraukti iš krepšinio. Niekas negalėjo paaiškinti šio žaidėjo sprendimo, nes aikštėje jis buvo geriausias. M.Jordanas troško tik pergalių, buvo neįtikėtinai talentingas bei kovingas žaidėjas, todėl niekas nesuprato, kodėl jis, lyg iš giedro dangaus, nusprendė nebežaisti.

„Manau, kad visi žino priežastis, dėl kurių aš nebegaliu rungtyniauti NBA, – tuomet spaudos konferencijoje besišypsodamas teigė MJ. – Tai nereiškia, kad nežaisiu krepšinio kur nors kitur.“

Niekas iki šiol nežino priežasties, dėl kurios buvęs „Bulls“ gynėjas teigė, kad norėtų rungtyniauti kitoje krepšinio lygoje. Manoma, kad krepšininkas galėjo įklimpti į skolas dėl lošimų, o NBA jį prigavo statant ant savo komandos rungtynių.

Tai būtų buvę neatleistina, o kristų ne tik NBA įvaizdis, bet ir geriausio bei populiariausio lygos krepšininko. D.Sternas nenorėjo, kad ši žinia paplistų, todėl patyliukais diskvalifikavo žaidėją, o šis pranešė, kad baigė karjerą.

Žinoma, D.Sternas daugelį metų neigė šiuos gandus, rimtų įrodymų nėra, tačiau tai sąmokslo teorija, kuri gyvuoja iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius