Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 28

Milvokyje – nušvilptas J.Valančiūnas ir ištaškyta įspūdinga persvara, bet tikslas pasiektas

Sirgaliai Milvokyje ėmė švilpti, kai jau trečiąją minutę Jonas Valančiūnas kilo nuo suolo ir keitė dvi ankstyvas pražangas surinkusį Serge'ą Ibaką. Kietas lietuvio žaidimas ir konfliktas su „Bucks“ vidurio puolėju Gregu Monroe nepatiko vietos gerbėjams. Tačiau J.Valančiūnas šią priešišką areną paliko kaip nugalėtojas. „Toronto Raptors“ triumfavo išvykoje 92:89 (28:24, 23:14, 23:23, 18:28) ir laimėjo NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos ketvirtfinalio seriją 4-2.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ svečiuose palaužė „Bucks“ 92:89.
  • „Raptors“ iššvaistė 25 taškų persvarą.
  • „Raptors“ triumfavo serijoje 4-2.
  • Rytų konf. pusfinalyje „Raptors“ susitiks su „Cavaliers“.

Kitame etape J.Valančiūno kompanijos laukia rimtas ir, ko gero, kanadiečiams neįveikiamas priešininkas – „Cleveland Cavaliers“.

NBA čempionus „Raptors“ jau buvo sutikę pernai, tik skirtumas tas, kad tada LeBrono Jameso iššūkį priėmė Rytų konferencijos finale, ne pusfinalyje.

J.Valančiūnas šiose rungtynėse vėl buvo atsarginis.

Bet būtent atsarginis Cory Josephas išgelbėjo „Raptors“, prie paskutinių 2 minučių spurto 9:0 prisidėjęs 5 taškais, kurie atbaidė suagresyvėjusius „elnius“.

Šie trečiajame kėlinyje atsiliko net 25 taškų skirtumu – iki kėlinio pabaigos likus 5 min. 16 sek., rezultatas buvo 71:46 „Raptors“ naudai. Bet po Jasono Terry tritaškio iki mačo pabaigos likus 3 min. 6 sek., priekyje jau buvo „Bucks“ (78:80).

Prie šio fantastiško sugrįžimo daugiausia prisidėjo graikas Giannis Antetokounmpo, iš viso surinkęs 34 taškus.

Vis dėlto jauniesiems „Bucks“ žaidėjams pritrūko jėgų.

Net 22-ejų „graikų antžmogis“ atrodė visiškai išsunktas – žaidė net 47 minutes. Iš viso pataikęs 13 metimų iš 23, ketvirtajame kėlinyje puolėjas įmetė jau tik 2 iš 6.

„Žinojome, kad nebus lengva. Bet džiaugiuosi, kad atgavome jėgas ir kaudamiesi sugrįžome į rungtynes. Išvykose atkrintamosiose taip laimėti labai sunku“, – pozityviai į iššvaistytą pranašumą pasižiūrėjo D.Casey.

Nuo atsarginių suolo pakilęs J.Valančiūnas ant parketo praleido 17 minučių, pelnė 6 taškus (2/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir sykį suklydo.

Jis sėkmingai įsiliejo į žaidimą pirmą kartą išėjęs į aikštę ir turėjo geriausią komandoje +/- rodiklį (+15). Susitikimą JV baigė su +4.

J.Valančiūnas visus 6 taškus susirinko pirmoje rungtynių pusėje. Jis ir vėl turėjo kietą fizinę kovą su „Bucks“ vidurio puolėju Gregu Monroe.

„Raptors“ pirmą kartą istorijoje svečiuose laimėjo 6-ąsias atkrintamųjų varžybų serijos rungtynes. Iki tol rezultatas buvo 0-4.

„Raptors“ serija su „Cavaliers“ startuos pirmadienį Klivlande.

„Raptors“: D.DeRozanas 32, K.Lowry 13.

„Bucks“: G.Antetokounmpo 34, Kh.Middletonas 19, M.Dellavedova 12.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: „Raptors“ vos nesudegė išbarsčiusi 25 taškų persvarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius