Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 30

Mindaugas Kuzminskas atviras: „Tikėjausi kitokio sezono starto“

Mindaugas Kuzminskas buvo pasiruošęs dvejiems geriausiems metams savo karjeroje, bet „New York Knicks“ trenerio Jeffo Hornaceko planai skiriasi nuo lietuvio. 28 metų puolėjas buvo neregistruotas pirmosioms penkerioms NBA reguliariojo sezono rungtynėms ir jau nebeslepia nusivylimo. Tiesa, jis tradiciškai bando išlikti pozityvus.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Po darbingos vasaros tikėjausi kitokio NBA sezono starto, tačiau svarbiausia, kad jaučiuosi per metus patobulėjęs ir žadu toliau tą daryti, kad būčiau tinkamai pasiruošęs galimybei, kuri ateis“, – prieš šeštąjį „Knicks“ sezono mačą Klivlande feisbuke rašė M.Kuzminskas.

Jam ši arena simbolizuoja debiutą NBA – būtent su „Cleveland Cavaliers“ jų tvirtovėje M.Kuzminskas žaidė savo pirmąsias oficialias rungtynes stipriausioje krepšinio lygoje.

Tačiau žaidimas NBA aikštėse jam kol kas gali sukelti tik nostalgiją, nes trenerio sprendimu, M.Kuzminskas neįtraukiamas į „Knicks“ sudėtį.

206 cm ūgio puolėjas praleido didžiąją dalį draugiškų rungtynių dėl blauzdos traumos, todėl Jeffas Hornacekas pirmuosiuose sezono mačuose nusprendė remtis žaidėjais, kuriuos labiausiai patikrino ikisezoninėse rungtynėse.

Iki spalio 28-osios „Knicks“ buvo patyrę visus aštuonis pralaimėjimus – penkiuose pasiruošimo sezonui susitikimuose ir trijuose oficialiuose. Tačiau pralaimėjimai nepaskatino stratego ieškoti atsakymo tarp neregistruotų krepšininkų.

Kita vertus, „Knicks“ išlipo iš pralaimėjimų liūno – nugalėjo „Brooklyn Nets“ ir net „Cleveland Cavaliers“.

Įdomu, kad nerungtyniauja ne tik M.Kuzminskas, bet ir kitas europietis, ispanas Willy Hernangomezas, galingai užbaigęs 2016-2017 m. sezoną. J.Hornaceko neįtikino net ir jo 6,3 taško ir 1,7 atkovoto kamuolio vidurkis per 9 minutes.

M.Kuzminskas neregistruojamas rungtynėms ne vienas. Gynėjas Ronas Bakeris, velniškai panašus į M.Kuzminską, taip pat yra sveikas, tačiau nepatenka į J.Hornaceko žaidimo schemas.

Tad lietuvis dabar turi daugiau laiko tokiai užklasinei veiklai, kaip Šiaurės Amerikos lietuvių sporto asociacijos susirinkimas, kuriame M.Kuzminskas susitiko su Lietuvos išeiviais.

„Noriu žaisti. Tikiu, kad jeigu žaisčiau, tai šie ir kiti metai būtų vieni geriausių mano karjeroje. Fiziškai jaučiuosi nerealiai. Psichologiškai – irgi. Reikės išsikovoti minutes ir viskas turėtų būti gerai“, – lyg žinodamas, kokie iššūkiai jo laukia NBA sezono pradžioje, interviu 24sek pasakojo M.Kuzminskas.

Artėjančią naktį 1 val. 30 min. Lietuvos laiku M.Kuzminskas lietuviškai sveikinsis su tautiečiais iš „Denver Nuggets“ – Artūru Karnišovu, Martynu Pociumi ir Tomu Balčėčiu. Bet ženklų, kad puolėjas galėtų išbėgti į aikštę pirmą kartą šį sezoną, nėra.

#Repost @nyknicks ・・・ We're off to Cleveland ✈️

A post shared by Mindaugas Kuzminskas (@mkuzminskas) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius