Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 29

Mindaugas Kuzminskas iš Amerikos grįžo be aiškumo dėl NBA

„Geriau pakalbėkime apie rungtynes“, – nuleidęs akis juokėsi Mindaugas Kuzminskas. Daug didesnę intrigą kelia ne 26 metų puolėjo vaidmuo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje dvikovoje su Naująja Zelandija, bet krepšininko ateitis. NBA ar Stambulo „Daruššafaka“? Turkai jau spėjo įrašyti lietuvį į naujo Europos krepšinio giganto sudėtį, bet pats M.Kuzminskas jau įprato prie tokios skubotos informacijos.
Mindaugas Kuzminskas
Treniruotės akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Pasiruošimas Rio | Lietuva – Naujoji Zelandija | 18:30 | Klaipėda

„Per metus buvo daug tų rašymų. Ir turkai, ir CSKA. Kai kažkas bus konkrečiai, klubas pats oficialiai paskelbs. Ir visi žinos“, – sako M.Kuzminskas, anksčiau Turkijos žiniasklaidos jau susietas ir su Stambulo „Fenerbahče“.

Tačiau būtent „Daruššafaka“ komanda yra minima kaip realiausia M.Kuzminsko karjeros stotelė. Turkai kitam sezonui ruošia tokį biudžetą, kuriuo nusileistų tik CSKA.

Kalbama, kad „Daruššafaka“ klube, kurį treniruos garsusis Davidas Blattas, M.Kuzminskas gali tikėtis mažiausiai 1 milijono eurų metinio atlyginimo.

Bet pats puolėjas nelaidoja NBA svajonės. Tiesa, NBA klubai su laisvaisiais agentais derybas galės pradėti tik nuo liepos 1-osios.

„Dar nieko konkretaus. Derybos prasidės nuo liepos 1-osios. Nei pats kažką žinau, nei kažką galiu pasakyti“, – apie galimybės žaisti NBA nedaugžodžiavo M.Kuzminskas.

Sezono metu M.Kuzminsku už Atlanto labiausiai domėjosi „Los Angeles Lakers“ ir „Boston Celtics“ klubai.

Mindaugo tikslas – kuo greičiau susirasti naują komandą. Bet ne viskas yra jo rankose: „Norėtųsi kuo anksčiau. Kad ir jau šiandien viską žinoti. Bet yra kaip yra. Nereikia nieko per daug galvoti. Reikia gyventi dabartimi“.

O dabar – pirmosios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės su Naująja Zelandija. Mačas Klaipėdoje trečiadienį startuoja 18.30 val.

Kadangi rinktinėje nėra tikrų sunkiųjų krašto puolėjų, M.Kuzminskui teks pasislinkti į neįprastą poziciją.

„Taip, jau pernai teko čia žaisti rinktinėje. Tai nebus problema. Bet lauks tikrai sunkios rungtynės, – pabrėžė M.Kuzminskas. – Mūsų žaidime dar yra daug broko, esame nesusižaidę, o zelandai jau optimalioje formoje. Jie visada žaidžia fizinį krepšinį. Svarbiausia, kad išliktume sveiki. Mums tai bus gera treniruotė.

Galbūt pačiam man bus sunkiau fiziškai, bet gal puolime esu labiau mobilesnis. Visada sakydavau, kad nesvarbu, kur žaisti, svarbu žaisti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius