-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 02

Mirė vienintelį NBA titulą į Vašingtoną atnešęs krepšininkas

NBA pasaulis gedi dar vienos krepšinio žvaigždės – eidamas 75-uosius metus mirė legendinis krepšininkas Wesas Unseldas.
Wesas Unseldas
Wesas Unseldas / „Wizards“ nuotr.

Krepšininko šeima pranešė, kad jį jau ilgą laiką kamavo sveikatos problemos, o prieš pat mirtį W.Unseldas sirgo plaučių uždegimu.

Vidurio puolėjo pozicijoje žaidęs 201 cm ūgio krepšininkas yra bene ryškiausia „Washington Wizards“, kurie anksčiau vadinosi „Bullets“, o dar anksčiau žaidė Baltimorėje, komandos žvaigždė.

Būtent W.Unseldas 1977-1978 m. sezone atvedė JAV sostinės ekipą link vienintelio NBA trofėjaus klubo istorijoje bei tapo NBA finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

Dar 1969 m., žaisdamas naujoko sezoną, W.Unseldas buvo pripažintas ir reguliariojo sezono MVP, taip tapdamas vos antruoju krepšininku, sugebėjusiu laimėti šį apdovanojimą jau pirmajame NBA sezone.

Iš viso „Bullets“ gretose W.Unseldas sužaidė 13 sezonų – nuo 1968 iki 1981 m.

Vėliau jis buvo ir Vašingtono ekipos vyriausiuoju treneriu, bet per šešis sezonus (1988-1994 m.) prie komandos vairo ryškių laimėjimų nepasiekė.

„Jis buvo mūsų šeimos pamatinis akmuo – labai atsidavęs žmogus, kuris mėgavosi buvimu su savo žmona, vaikais, bičiuliais ir komandos draugais, – teigiama oficialiame Vašingtono klubo pranešime. – Jis buvo mūsų herojus, kuris mėgavosi žaidimu Vašingtone ir Baltimorėje – miestuose, kurių pavadinimus jis išdidžiai nešiojo ant krūtinės daugybę metų.“

Baigęs karjerą, W.Unseldas buvo įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų Springflide.

2020-aisiais NBA pasaulis taip pat neteko ilgamečio NBA komisaro Davido Sterno, „Los Angeles Lakers“ legendos Kobe Bryanto ir žymiausio „Utah Jazz“ trenerio Jerry Sloano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius