-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 19

Monstro nasruose: Jonui Valančiūnui ir „Raptors“ – pabaigos pradžia?

LeBronas Jamesas yra visur. Klivlande negali nespoksoti į milžinišką, šešių aukštų plakatą su LeBrono Jameso atvaizdu. Plakate – krepšinio milžinas, kuris ant raumeningų savo pečių laiko viso miesto naštą. Jono Valančiūno ir „Toronto Raptors“ varžovas – nekantraujantis miestas, kuris dar nėra patyręs NBA triumfo džiaugsmo. Bet dar didesnis priešininkas, kuris pastojo kelią Torontui – pavojingiausias ir universaliausias krepšininkas NBA istorijoje, rašo „Toronto Sun“.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA Rytų konf. finalas | Serija 1-0 | „Cavaliers“ – „Raptors“ | 3:30 LT laiku | Klivlandas

LeBronas yra NBA „Inspektorius Gadžetas“, sudėtas kaip aukštesnis Arnoldas Schwarzeneggeris, su įvairiausių įgūdžių maišu.

„Jis man primena Magicą Johnsoną ir Michaelą Jordaną viename“, – neslėpė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Pirmosiose serijos rungtynėse jis per tris kėlinius pelnė 24 taškus ir pataikė net 11 dvitaškių iš 12.

Kas toliau po to triuškinančio pralaimėjo 84:115? Pirmiausia, rasti strategiją, kaip pažaboti NBA karalių.

Tai ne sustabdyti Paulą George'ą iš „Indiana Pacers“ ar Dwyane'o Wade'o bei Gorano Dragičiaus tandemą iš „Miami Heat“.

Tai – kito kalibro žvaigždė, kuri rado savo vietą tarp 3-4 geriausių visų laikų NBA krepšininkų. Tokio lygio, kokio „Raptors“ naujokėliai dar nėra matę.

Ir tai iššūkis ne išjungti LeBroną, o bent užgniaužti jo vieną kitą stipriąją pusę.

„Jis yra žvėris. Prieš jį belieka tik stovėti ir atsilaikyti. Bet aš galiu geriau“, – po pralaimėjimo sakė DeMarre'as Carrollas, kuriam patikėta užduotis pristabdyti LeBroną.

„Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas prisiminė žymiąją Mike'o Tysono frazę: „Visi turi planą, kol negauna į dantis“.

Panašiai atrodo ir „Raptors“ užduotis sustabdyti LeBroną. Jis yra kaip smūgis į dantis, smūgis į krūtinę, kablys į nosį ir smilkinį – nė vienam iš jų nepasiruoši.

„Kai tau taip spardo užpakalį, akys ima degti. „Cavaliers“ žaidė labai gerai – kaip tikri čempionai“, – sakė „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry.

Jis neslepia ambicijų atsitiesti, nors situacija atrodo nedėkinga. Kita vertus, „Raptors“ šiemet atkrintamosiose pralaimėjo pirmąsias rungtynes ir „Pacers“, ir „Heat“, o vėlia atsitiesė ir išsiveržė į priekį 2-1.

Bet ir už drąsių „Raptors“ žaidėjų žodžių slypi tiesa – LeBronas yra visur ir jis nesulaikomas.

Pabaigos pradžia

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Raptors“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Raptors“

Trečiojo kėlinio pabaigoje Bismackas Biyombo ir kiti „Raptors“ žaidėjai niūriai užmesdavo akį į švieslentę. Rungtynės jau tada priminė tikrą kančią.

Jų žvilgsniuose nebuvo jokios vilties, jokio kovingumo. Tai nebuvo netikėtas smūgis į nosį. Tai buvo 12 raundų negailestingo talžymo ir joks teisėjas negalėjo sustabdyti šios mėsmalės.

Tai buvo kova į vieną krepšį. „Ir tai tik serijos pradžia“, – liūdnai ateitį piešia „Toronto Sun“.

Net ketvirtajame kėlinyje „Cavaliers“ be pagrindinių žaidėjų visa galva pranoko Toronto vyrus. Ir šis kėlinys leido suprasti, kad panašus vaizdelis gali lydėti „Raptors“ visą seriją.

„Cavaliers“ tai buvo 9-oji iš eilės pergalė atkrintamosiose varžybose. „Raptors“ kol kas dar nebuvo patyrę dviejų pralaimėjimų iš eilės, bet šis nesulaužytas barjeras bus greitai ištestuotas artėjančią naktį.

VIDEO: Galingas LeBrono Jameso dėjimas į „Raptors“ krepšį

Kai LeBronas Jamesas ir Kyrie Irvingas išdarinėjo, ką panorėję, nebeguodė net ir istorinis „Raptors“ patekimas į Rytų konferencijos finalą, rekordinis pergalių skaičius ar 9-asis laimėtas šaukimas NBA naujokų biržoje.

„Raptors“ per 48 minutes turėjo porą neblogų atkarpų ir persvarą 7-0. Bet tai buvo viskas. „Cavaliers“ po dviejų kėlinių pirmavo 22 taškais, po trijų – 28, o laimėjo 31-u.

Išskyrus dvi pirmąsias minutes, „Cavaliers“ 46 minučių atkarpą laimėjo 115:77.

„Rezultatas gėdingas. Bet tai tik vienerios rungtynės. Serija nesibaigė“, – po rungtynių optimizmo neprarado D.Casey.

D.Casey: „Rezultatas gėdingas. Bet tai tik vienerios rungtynės. Serija nesibaigė“

Bet ko daugiau tikėtis po tokio pralaimėjimo pirmąją serijos naktį? Jeigu per porą naktų D.Casey suras būdą, kaip sustabdyti L.Jamesą ir suvaržyti Kyrie Irvingą, jis taps šimtmečio atradėju.

„Raptors“ tikrai gali žaisti geriau, bet to gerumo gali užtekti pralaimėjimui mažesniu skirtumu. Įrodymų, kad būtų galima tikėtis rimto pasipriešinimo „Cavaliers“, nėra.

NBA specialistai prognozavo, kad „Cavaliers“ laimės seriją 4-0 arba 4-1. Bet po pirmųjų rungtynių verta gerai pagalvoti, ar tikrai reikės penktųjų rungtynių.

„Raptors“ šį sezoną jau pasižymėjo kaip komanda, pilna kovotojų, kurie sunkiausiu metu susivienija ir viršija savo galimybes. Tuo turi tikėti ir treneriai.

Bet panašu, kad geriausio „Raptors“ istorijoje sezono laikas jau baigia ištiksėti.

VIDEO: LeBrono Jameso kompanija nepaliko vilčių „Raptors“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius