Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

MVP apdovanojimą gali pamiršti: operacija ilgam iš rikiuotės išvedė J.Embiidą

„Philadelphia 76ers“ centrui Joeliui Embiidui atlikta kairiojo kelio operacija, dėl kurios vienas geriausių pasaulio krepšininkų ilgam iškrito iš rikiuotės.

29-erių Kamerūne gimęs vidurio puolėjas nežais mažiausiai keturias savaites. Būtent po šio laikotarpio jo kelio būklė bus įvertinta iš naujo, pranešė ESPN.

Teigiama, kad Filadelfijoje lieka optimizmo dėl to, jog J.Embiidas dar gali grįžti į rikiuotę iki reguliariojo sezono pabaigos. Reguliarusis sezonas finišuos balandžio viduryje.

Tai jau ne pirma J.Embiido problema su keliais, bet šį kartą trauma jį pasivijo labai netinkamu laiku.

Net po 35,3 taško šį sezoną rinkęs aukštaūgis buvo pagrindinis pretendentas į sezono MVP apdovanojimą, bet dabar neteks šansų atsiimti šį prizą, nes nesužais privalomų mažiausiai 65 rungtynių reguliariajame sezone.

Po mėnesio 30-ąjį gimtadienį minėsiantis žaidėjas šį sezoną pretenduoja tapti pirmuoju nuo Wilto Chamberlaino, kuris rinko po daugiau negu tašką per sužaistą minutę. Legendinis Wiltas tai darė 1961-1962 m. sezone.

Be savo lyderio likę „76ers“ pralaimėjo šešerias iš septynerių pastarųjų rungtynių ir Rytų konferencijoje nukrito į penktąją vietą.

Su savo lyderiu Filadelfijos komanda šį sezoną laimi net 76,5 proc. rungtynių, bet jo – vos 26,7 proc.

https://twitter.com/statmuse/status/1754898676202242188

J.Embiidas šį sezoną kol kas sužaidė vos 34 rungtynes. Be 35,3 taško, per rungtynes jis dar atkovoja po 11,3 kamuolio ir atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Dėl traumos vidurio puolėjas praleis ir „All-Star“ rungtynes vasario 18-ąją. Jį pakeis kažkuris kitas Rytų konferencijos žaidėjas. Domantas Sabonis į šią vietą nepretenduoja, nes žaidžia vakaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius