Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 06

NBA milijonierių lenktynės: turtingiausių lietuvių sąraše laukia pokyčiai

Parašą ant rekordinės sutarties netrukus suraitysiantis Domantas Sabonis užsitikrins ir daugiausiai uždirbsiančio Lietuvos krepšininko NBA lygoje statusą, kuris jau kelis dešimtmečius priklauso seniai karjerą baigusiam Lietuvos krepšininkui. Bet prieš tai sąrašo viršūnėje įvyks dar vienas pokytis.
Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną
Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

Geriausią karjeros sezoną sužaidęs Domantas Sabonis praėjusį savaitgalį su „Sacramento Kings“ klubu susitarė dėl įspūdingos penkerių metų 217 mln. dolerių vertės sutarties.

Lietuvis dar turėjo vienerius metus galiojusį kontraktą, kurį sudarė dar su buvusia savo ekipa „Indiana Pacers“, bet pasirašęs naują sutartį jis ne tik užsitikrins papildomus ketverius kontrakto metus, bet ir papildomus milijonus ateinančiame sezone.

Pagal senąją sutartį 27-erių D.Sabonis 2023-2024 m. kampanijoje turėjo gauti garantuotą 19,4 mln. dolerių atlyginimą, o dar 2,6 mln. dolerių jis galėjo susižerti patekdamas į „All-Star“ rungtynes ir simbolinę „All-NBA“ komandą.

Tačiau „Kings“ su lietuviu pasiekė kompromisą. Sakramento komanda kilstelės aukštaūgio atlygį kitame sezone iki 30,6 mln., tačiau neišnaudos visos vietos turimos algų kepurėje, mat teoriškai D.Sabonis už kitą sezoną galėjo susižerti maždaug 39 mln. dolerių.

Per kitus keturis sezonus, nuo 2024 iki 2028 metų, Lietuvos krepšinio žvaigždė atsirieks dar 186 mln. dolerių.

Uždirbdamas tokius kosminius pinigus, D.Sabonis greitai stryktelės į turtingiausių Lietuvos krepšininkų sąrašo viršūnę. 15min suskaičiavo NBA lietuvių pinigus ir sudarė daugiausiai per karjerą uždirbusių arba uždirbsiančių žaidėjų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius