Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 27

NBA „burbulas“ bliūkšta: Los Andželo klubai nori nutraukti sezoną anksčiau laiko

NBA sukurtas „burbulas“ apsaugojo krepšininkus nuo koronaviruso grėsmės, tačiau 2019-2020 m. sezoną anksčiau laiko gali užbaigti kita priežastis. Po to, kai iš pradžių „Milwaukee Bucks“, o po to ir kitos komandos boikotavo praėjusios nakties susitikimus, NBA žaidėjai surengė susitikimą, kuriame svarstė apskritai nutraukti šį sezoną.
„Los Angeles Lakers“ krepšininkai
„Los Angeles Lakers“ krepšininkai / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis, tris valandas trukusiame susitikime krepšininkai balsavo, ar nutraukti sezoną.

Vieni NBA favoritų „Los Angeles Lakers“ ir „Los Angeles Clippers“ žaidėjai pasisakė už tai, kad sezonas nebebūtų tęsiamas.

„The Athletic“ atstovo Shamso Charanios teigimu, iš karto po balsavimo susitikimo kambarį paliko LeBronas Jamesas, o jam iš paskos pasekė ir visi „Lakers“ bei „Clippers“ žaidėjai.

Teigiama, kad visos likusios komandos pasisakė už sezono pratęsimą.

Anot Sh.Charanios, LeBronui ir kitiems palikus žaidėjų susitikimą, „Miami Heat“ veteranas Udonis Haslemas iškėlė klausimą – „kaip galime tęsti sezoną, jei nebeturėsime „Lakers“ ir „Clippers“?“

Galutinio sprendimo nepriėmę žaidėjai kol kas neplanuoja boikotuoti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį vyksiančių trejų rungtynių, tačiau galutinius taškus ant „i“ turėtų susidėlioti ketvirtadienio 11 val. ryto JAV laiku (18 val. Lietuvos laiku) vyksiančiame susitikime.

Jis bus surengtas tokiu pačiu metu, kaip ir NBA savininkų tarybos susitikimas, kuriame kalbėsis lygos ir klubų savininkai.

Žaidėjų susitikime buvo iškeltas ir finansinis klausimas, kadangi nutraukus sezoną krepšininkai netektų nemažos dalies savo pajamų. Be to, tai galėtų reikšti lokautą.

„Man buvo perduota, kad žaidėjų susitikimas pasibaigė bjauriai, – teigė gerbiamas NBA žurnalistas Davidas Aldridge'as. – Nėra aišku, kas nutiks rytoj.“

Kai kurie krepšininkai susitikime kėlė klausimus ir „Bucks“ žaidėjams, kurie boikotavo rungtynes nepasitarę su niekuo. Atsakomybę už tokį sprendimą prisiėmė Milvokio gynėjas George'as Hillas, kuris teigė iškėlęs idėją, kuriai pritarė likę jo komandos draugai.

ESPN praneša, kad tarp kitų kalbėjusių žaidėjų susitikime buvo NBA žaidėjų asociacijos (NBPA) prezidentas Chrisas Paulas, viceprezidentas Andre Iguodala, „Bucks“ veteranas Kyle'as Korveris, „Los Angeles Clippers“ treneris Docas Riversas ir kiti.

Primename, kad NBA žaidėjų pasipiktinimas kilo dėl rasinės nelygybės Jungtinėse Valstijose, o ypatingai – dėl policijos veiksmų prieš juodaodžius.

Protestai prieš rasinę nelygybę JAV prasidėjo dar gegužės pabaigoje, kai prispaudęs kaklą keliu juodaodį George'ą Floydą kamerų akivaizdoje nužudė policininkas Minesotoje.

Pratęsus NBA sezoną, ant krepšininkų nugarų bolavo socialinės žinutės, o aikšteles puošė didžiuliai užrašai „Black Lives Matter“, tačiau žaidėjai nusprendė, kad to neužtenka po to, kai netoli Mičigano ežero įsikūrusiame miestelyje du policijos pareigūnai bent septyniskart šovė į nugarą J.Blake‘ui. 29-erių juodaodis šiuo metu guli ligoninėje būdamas labai sunkios būklės.

Mieste prasidėjo protestų banga, kurią norėdama nuraminti valdžia paskelbė komendanto valandą.

„Bucks“ klubui po pirmadienį vykusių rungtynių išreiškus palaikymą J.Blake‘ui, ryškiausiai išstojo komandos gynėjas G.Hillas atvirai pasisakė, kad žaidėjai nelabai ką gali padaryti būdami „burbule“.

„Mes negalime nieko padaryti. Pirmiausia, jei atvirai, mes neturėjome atvykti į šią prakeiktą vietą. Atvykimas čia surišo mums rankas, bet yra kaip yra, mes dabar esame čia. Negalime nieko padaryti, bet kai reikalai bus baigti, turėsime imtis darbo. Pasaulis privalo pasikeisti. Policijos sektorius turi keistis. Visuomenė irgi turi keistis. Šiuo metu jokių pokyčių mes nematome. Žmonės miršta kasdien, net dabar, kai mes kalbamės. Bet tai niekam neneša pasekmių, niekas neprisiima atsakomybės. Tai irgi turi pasikeisti“, – kalbėjo G.Hillas.

Tarp „Bucks“ sprendimo iniciatorių galėjo būti ir gynėjas Sterlingas Brownas, kuris pats patyrė policijos neteisingumą prieš kelerius metus, kai už neteisingą automobilio pastatymą pareigūnas jį ne tik suėmė, bet ir nukrėtė elektros šoku.

Primename, kad NBA sezonas „burbule“ buvo pratęstas liepos 30 dieną ir pagal pirminį planą turėjo vykti mažiausiai iki spalio pradžios, kai būtų sužaisti NBA finalo serijos susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius