Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

NBA čempionas baigė karjerą ir tapo treneriu, bet dar nespjauna į galimybę žaisti Tokijuje

14 metų NBA lygoje praleidęs Leandro Barbosa pranešė apie karjeros pabaigą. Nuo šiol brazilas talkins Steve'ui Kerrui „Golden State Warriors“ klubo trenerių štabe.
Leandro Barbosa
Leandro Barbosa / „Scanpix“ nuotr.

37-erių žaidėjas San Fransisko komandoje užsiims žaidėjų asmeniniu tobulėjimu.

L.Barbosa NBA lygoje ėmė žaisti 2003 m., kai prisijungė prie „Phoenix Suns“ komandos.

Fynikse brazilas praleido septynerius metus ir 2007-aisiais tapo geriausiu šeštuoju lygos krepšininku.

Per likusią karjeros dalį jis vilkėjo „Toronto Raptors“ (2010-2012 m.), „Indiana Pacers“ (2012 m.), „Boston Celtics“ (2012-2013 m.) ir „Golden State Warriors“ (2014-2016 m.) aprangą. Be to, L.Barbosa dar dukart buvo sugrįžęs į „Suns“ klubą, o po NBA karjeros dar kelerius metus rungtyniavo gimtinėje.

Ryškiausią pergalę 193 cm ūgio gynėjas pasiekė 2015-aisiais, kai su „Warriors“ tapo NBA čempionu. Į šią komandą jį pakvietė S.Kerras, o būtent jo kvietimu San Fransiske brazilas nutūps ir dabar.

„Jis buvo mano treneris, bet tuo pačiu ir mano draugas. Sukūrėme stiprų ryšį dar tada, kai jis dirbo generaliniu vadybininku „Suns“ komandoje, tad nuo tada kartas nuo karto pasikalbėdavome. Jis manęs klausdavo, ką norėčiau veikti baigęs karjerą, o aš prasitariau, kad norėčiau užimti ne vyriausiojo trenerio, o asistento vaidmenį. Noriu kalbėtis su žaidėjais, juos mokyti, nes manau, kad esu tam pasiruošęs. Jis davė man galimybę, o aš, pasikalbėjęs su žmona, priėmiau pasiūlymą“, – pasakojo L.Barbosa.

Brazilas pripažįsta, kad gimtinėje jo sprendimas baigti karjerą daugelį nustebino, nes visi manė, jog jis dar palauks iki Tokijo olimpinių žaidynių.

Tiesa, net ir baigęs klubinę karjerą, L.Barbosa dar neatmeta paskutinį sykį apsivilkti geltonai-žalių marškinėlių kitą vasarą.

Per karjerą nacionalinėje rinktinėje gynėjas du sykius jau žaidė olimpinėse žaidynėse (2012 ir 2016 m.), o 2005 ir 2009 m. tapo FIBA Amerikos čempionu.

Pernai Leandrinho vadinamas žaidėjas rungtyniavo ir pasaulio čempionate Kinijoje, kur per 22,7 minutės rinko po 13,6 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius