-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 14

NBA dar yra vietos senukams

NBA reguliarusis sezonas baigėsi, daliai žaidėjų prasidėjo atostogos, bet keli veteranai dar turi rimtų reikalų atkrintamosiose varžybose.
NBA veteranai neskuba sudėti ginklų
NBA veteranai neskuba sudėti ginklų / „Scanpix“ nuotr.

Vince'as Carteris, Dirkas Nowitzki, Manu Ginobili, Jasonas Terry, Paulas Pierce'as ir Metta World Peace yra likę NBA žaidėjai, kurie naujokų biržoje buvo pasirinkti praėjusio amžiaus paskutiniaisiais metais.

Ant jų galvų jau mažiau plaukų, kūnai nebe tokie lankstūs, bet jie išgyveno atletiškoje lygoje labai ilgai, nors kai kuriems jauniems žaidėjams pagal amžių jau tiktų į tėvus.

Iš jų vienintelis P.Pierce'as yra paskelbęs apie karjeros pabaigą šiemet, per savo 19-ąjį sezoną, per kurį dar kartą pateko į atkrintamąsias varžybas su „Los Angeles Clippers“ ir taip atidėjo poilsį kuriam laikui.

„Scanpix“ nuotr./Paulas Pierce'as
„Scanpix“ nuotr./Paulas Pierce'as

Kiti galvoja apie ateitį, o tai jiems patinka labiau nei kalbėti apie praeitį. „Noriu žaisti dar ilgai, – Los Andželo „Daily News“ sakė „Lakers“ šį sezoną atstovavęs World Peace. – Turiu dirbti sunkiai, žinau, ką reikia daryti, kad grįžčiau čia“.

„Scanpix“ nuotr./Metta World Peace
„Scanpix“ nuotr./Metta World Peace

World Peace yra perėjęs per įvarius karjeros etapus ir vardo bei pavardės keitimus. Jis įžengė į NBA kaip Ronas Artestas 1999 metais, o Metta World Peace tapo 2011 metais.

Nors žaidė mažiau nei po septynias minutes per „Lakers“ rungtynes šį sezoną, jis vis dar palaiko sportinę formą ir tikisi būti pasirengęs, jei komandai vėl prireiktų jo paslaugų.

40-metis V.Carteris nebeskraido taip aukštai pastaraisiais metais, bet savo pavyzdine darbo etika buvo naudingas „Memphis Grizzlies“ komandai. Per savo karjerą jis pataikė 2048 tritaškius ir šiuo metu dalinasi penktąją vietą pagal pataikytus tolimus metimus per lygos istoriją.

Šiame sąraše J.Terry (2242) yra trečias, o P.Pierce'as (2143) ketvirtas.

„Viskas priklauso, kaip rūpiniesi savo kūnu, – „Reuters“ naujienų agentūrai sakė „Grizzlies“ treneris Davidas Fizdale'as. – Vince'as (Carteris) neturėjo daug poilsio dienų, man teko jį aplankyti vasarą ir aš jį sutikau sporto salėje, įrengtoje jo namuose, kurių teritorijoje mačiau ir pilnų matmenų krepšinio aikštę. Jis labai rimtas vertina savo profesiją“.

„Scanpix“ nuotr./Vince'as Carteris
„Scanpix“ nuotr./Vince'as Carteris

D.Nowitzki darbo vaisiai dar kartą išryškėjo praėjusį mėnesį, kai „Dallas Mavericks“ puolėjas tapo šeštuoju žaidėju per NBA istoriją, įmetusiu 30 tūkst. taškų.

Trylika kartų NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse žaidęs D.Nowitzki yra vienas geriausių ne Amerikoje gimusių žaidėjų, kaip ir Manu Ginobili.

„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzki
„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzki

39 metų E.Ginobili bandys laimėti ketvirtą NBA čempiono žiedą su „San Antonio Spurs“.

Nors pastaruoju metu aplink NBA verda debatai, dėl naujos komandų taktikos leisti savo žaidėjams ilsėtis per kai kurias rungtynes reguliariajame čempionate, dar praėjusį šimtmetyje įsiminę veidai primena ką kita – žaiskite iš visų jėgų kiekvieną kartą ir išlaikysite amžiaus išbandymą.

„Scanpix“ nuotr./Manu Ginobili
„Scanpix“ nuotr./Manu Ginobili

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius